Mirakler och pånyttfödelse

I min husförsamling Mosaik går vi just nu genom Johannesevangeliet, och förra veckan på vår Kom in, gå ut-gudstjänst ledde jag ett bibelstudium om första halvan av Johannes 3, när prästen Nikodemus i ett rätt förvirrat tillstånd lär sig av Jesus om vad pånyttfödelse och evigt liv är.

Nikodemus inleder konversationen med att säga: ”Rabbi, vi vet att det är från Gud du har kommit som lärare, ty ingen kan göra sådana tecken som du gör, om inte Gud är med honom.” (Joh 3:2) Alltså fattade han att Jesus är sänd av Gud för att Han gjorde mirakler. Mirakler tenderar att ha en sån effekt, de visar var, hur och när Gud är verksam.

Det finns mängder med exempel på när människor kommit till tro idagefter att ha erfarit mirakler. I videon återger jag en sådan händelse som Craig Keener skriber om i sin fantastiska bok Miracles: David Dominong, en svetsare i Filippinerna som grillades av ett elfel. Med fjärde gradens brännskador lades han in på sjukhus i över en månad, och läkaren sa att det förmodligen skulle ta fem år innan han kunde gå igen. Hans syster, som var kristen, övertalade honom att följa med på ett kampanjmöte, och där bad evangelisten för honom och sa åt honom att resa sig upp ur sin rullstol och gå. Vilket han gjorde. Detta helande var så överumplande att David gav sitt liv till Jesus.

I Johannes 3 berättar också Jesus tydligt om det eviga hopp som de som tror på Honom får ta del av. Johannes 3:16 brukar beskrivas som ”Lilla Bibeln” för att det sammanfattar det kristna budskapet så bra: ”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Det var detta budskap som gjorde att jag blev kristen 2006, och likt Nikodemus och David Dominong har min tro på det budskapet stärkts av de mirakler jag sett Jesus göra.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s