Everything in Common – dokumentär om Jesus Armys egendomsgemenskap

Det har varit hektiska dagar med boksläppet av Jesus var också flykting – jag och Stefan fick en debattartikel publicerad i Svenska Dagbladet i fredags där vi diskuterar kyrkans respons på högerextremismen under 30-talet och hur viktigt det är att kristna idag utgör ett moraliskt samvete som står upp för gästfrihet och generositet i ett splittrat Europa. På onsdag kväll har vi releasefest här i Uppsala i Korskyrkan, Simon Ådahl kommer för att sjunga och promota främlingsvänlighet. Det blir kul!

Men inte nog med att jag släpper bok, nu släpper jag film också! I två år har jag snickrat på en dokumentär om mina vänner i Jesus Army i England och hur de har allt gemensamt i deras New Creation Christian Community. Den heter Everything in Common, är 50 minuter lång och kan ses här:

Filmen är inspelad vid två tillfällen, 2014 när jag besökte JA med Frida Lindberg och 2015 när jag var där med Hillevi Herrmann och Emil Nyström. Totalt har jag spelat in minst tio timmars material. Filmen dokumenterar hur det ser ut i Jesus Armys kommuniteter, främst Holy Treasure i Kettering där vi har bott, hur egendomsgemenskap fungerar i praktiken, vad kommunitetsmedlemmar tycker om sitt sätt att leva, vad för svårigheter och möjligheter kommunitetsliv innebär, samt lite bus och skoj som Jesusfolket i England ägnar sig åt då och då 🙂

Jag hoppas ni uppskattar filmen! Förvänta er inte superkvalitet, det skulle tala lite emot filmens budskap om enkelhet och jämlikhet i Jesu efterföljd att spendera massa pengar på dyr teknisk utrustning, men jag har lagt ner många timmar på att försöka åtminstone få ljudet i sin ordning. Jag har använt ett gratis redigeringsprogram som heter Lightworks, och musiken är nedladdad från YouTubes ljudbibliotek.

Jag visade filmen på Sammankomst för kristna kommuniteter och gemenskaper som vi arrangerade i Uppsala i helgen. Huw Lewis deltog också via Skype och svarade på frågor om hur man ger utrymme för brustenhet och sårbarhet i kommuniteten, hur man får en gemensam kassa att fungera rent logistiskt, och mycket annat. Den videon kommer upp om några dagar tillsammans med annan undervisning från konferensen.

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s