Stor evangelisationssatsning på årets Torpkonferens

För ett år sedan satt jag på Torp och skrev ett blogginlägg om vad kristna konferenser saknar. Inte för att det var en dålig Torpkonferens, fokuset låg på mission och mångkultur och det fanns mycket liv och engagemang, men det var ofullständigt. Det fanns ingen evangelisation. Jag jämförde med Pannkakskyrkans Sverigetour och Hela Pingstens egna minikonferens Frälsning, mirakler och aktivism som integrerade outreach och lärjungaträning, och tyckte förstås att det är rätt väg att gå eftersom den tidiga kyrkan band samman det in- och utåtriktade på samma sätt.

Det visade sig att EFK:s och Torps ledning läste mitt blogginlägg och tyckte att det var relevant. Så för ett par månader sedan kontaktade Daniel Norburg mig och bad mig delta i ett planeringsteam för att få in evangelisationen på Torp tillsammans med mina vänner Julia Wellstam och Samuel Lundström. Vi har bett, brainstormat och visionerat och det känns otroligt spännande att se vad som händer. Ni kan själva läsa upplägget på sidan 26 i Torphäftet eller i bilden nedan:

Skärmavbild 2016-05-25 kl. 14.32.46.png

Varje eftermiddag kommer det alltså arrangeras en workshop med evangelisationsfokus på Götabro kl 16:00-17:30. Samuel arrangerar tisdagen och torsdagen medan jag fixar onsdagen och fredagen. Varje kväll tisdag till fredag kommer det därtill arrangeras en outreach i Örebro där Pannkakskyrkan utgör en bas med olika evangelisationsmodeller tillgängliga. På lördag kulminerar allt i en förhoppningsvis rätt så stor ”exodus”, vilket är konferens tema, då vi skeppar ut folk till Örebro att evangelisera på dagtid.

Tanken är att både de som är vana och ovana vid evangelisation ska kunna delta för att lära sig mer om hur vi uttrycker de glada nyheterna till människor. Vi hoppas också att församlingsledare ska kunna inspireras till att integrera gatuevangelisation mer i sina församlingars liv. Om du ska på Torp och vill hjälpa till eller har frågor, hör av dig!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s