Varför män behöver feminismen

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Såhär på internationella kvinnodagen tänkte vi prata om män! Vi pekar på spänningen mellan att män ofrånkomligen behövs för att åstadkomma jämställdhet samtidigt som att grundorsaken till ojämställdhet är att män ser till sitt eget och inte tar kvinnor på allvar. Och hur kan vi engagera kristna män i den feministiska kampen?

Artikeln om mäns brist på beröring som vi pratar om finns här.

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook!

3 kommentarer

  1. Det finns en kristen form feminism en som är kristen och handlar om allas lika värde (kvinnor och män, ofödda och födda, vita och svarta) därför att Jesus dött för oss alla. En där man gärna framhåller profetissan och domarinnan Deborah som ett föredöme för andra kvinnor.

    Sedan finns en motsatt form av feminism som säger att allting är männens fel för det är de som uppfostrar barnen, det ofödda barnet är enbart en del av kvinnans kropp och alla sexuella synder utom medveten våldtäckt ska man vara stolt över.

    Gilla

  2. På tal om feminism. Vad tror ni Gud tycker om det som Noelia säger här i denna video?
    Tror ni att hon talar sanning eller inte?

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s