Kan man leva som apostlarna?

Jag var en Söndagskristen.
Jag var trött på att sitta i en kyrkobyggnad varje Söndag. Jag var trött på att lyssna på predikan efter predikan. Trött på att se människor på scenen vara använda av Gud, men aldrig jag. När jag läste i apostlagärningarna kändes det alltid som att det var något som saknades, mitt liv såg inte alls ut som Paulus, Petrus eller Stefanus, inte ens nära. Ändå var det just detta livet Jesus kallade oss till precis innan han lämnade jorden.

Något saknades i mitt liv. Men inte bara i mitt liv, utan de flesta kristna som jag kände var på samma nivå som mig. Vart gick det snett? Hur kom det sig att alla pratade om att leva som Bibeln lär, fast de flesta inte ens var i närheten av livet apostlarna levde? Kanske var det bara jag som tog Bibeln på för stort allvar? Jag var förvirrad. Besviken. Uppgiven. Det fanns ingen som kunde visa mig rent praktiskt hur man levde det livet. Den enda hjälp jag hade var en predikan varje Söndag som var bortglömd redan på Måndag.

Detta var mitt liv för 5 år sedan. Jag var 20 år och säker på att Gud hade en större plan med mitt liv än detta. I min jakt efter äventyr med Gud började jag söka på internet efter människor som var inne på samma spår. Där fann jag bland annat Francis Chan och Simon Ådahl. Min längtan växte sig starkare.

Vändpunkten kom när jag hittade videon Miracles in Sweden.

Detta var fullständigt revolutionerande för mig. I videon såg jag hur en dansk snubbe med grov brytning förklarade att alla kan bota sjuka. ”Yeah, Right” Tänkte jag men fortsatte ändå att titta nyfiket. Dansken (som hette Torben) introducerade två svenska killar som aldrig hade bett för sjuka på stan och påstod att de nu skulle få se mirakler ske genom deras händer. De gick in i ett köpcentrum och mötte en tjej som haft problem med sin axel i ett år. En av killarna lade handen på hennes axel och bad en kort bön, omedelbart ryggade tjejen tillbaka i chock. Hon kunde inte känna någon smärta längre! ”Detta kan inte vara sant” tänkte jag. Direkt efteråt kom tjejkompisen fram, hon hade ont i ryggen. Den andra killen lade händerna och, PANG, Helad! ”Vad händer!? Två personer helade på rad? Så snabbt, och av två svenskar som aldrig provat förut??”. Jag började få hopp om att kanske jag skulle kunna lära mig att bota sjuka, men jag var fortfarande för blyg för att testa.

 

Frame-20-03-2017-05-15-18
Kille helad i Uppsala

Några veckor senare gick jag på ett möte i Uppsala Pingstförsamling och det visade sig att dansken var där och predikade denna helg! Samma dag var det en person från mötet som tog med mig till Uppsala Centrum för att visa hur man ber för folk (de kallar det för Kickstart), och för första gången fick jag be för människor som blev helade. Den dagen fick jag se en kille ta av sig sitt bandage runt armen och han var helt fri från smärta. Mitt liv var förvandlat! ”Kom igen, var det så enkelt!? Varför har ingen visat mig detta förut!?” Här hade man suttit i 10 år och väntat på att en ”superevangelist” från Amerika skulle komma och lägga händerna på en så att man fick smörjelse och helt plötsligt kunde bota sjuka, profetera och driva ut demoner. Men nu visade det sig att jag redan hade fått allt detta, det enda jag behövde var någon som kunde visa mig hur.

Det jag saknade var lärjungaträning. Ett koncept som vi försummat i den svenska församlingen. Vi har missat det mest grundläggande i Jesu liv, att visa. 

 

Efter detta började jag att gå ut på stan och be för människor, jag tog med mig vänner för att Kickstarta dem. Jag lade mina planer för sommaren på hyllan och började att resa/cykla runt i Sverige och visa människor hur de också kunde bota sjuka. Det visade sig att alla jag tog med ut fick se människor bli helade.

 

cranium-2028555_640

”Varför blev folk helade när du bad, var det för att du fick en speciell andlig gåva?”
Nej, människor blev helade därför att jag började be för dem.
Därför att någon visade mig hur enkelt det är. Alla kan bota sjuka.

”Men jag har ingen som kan Kickstarta mig (visa hur man ber för sjuka)?”
Du behöver ingen som visar dig, men om du inte törs att gå ut själv kan jag rekommendera att fråga någon här: Karta med lärjungatränare

 

Detta var mitt första steg mot att leva som apostlarna och Jesus. Sedan dess har jag sett tusentals helanden genom mina och andras händer, tusentals människor befriade från demoner och tusentals döpta i vatten och i den Helige Ande. Idag jobbar jag tillsammans med den där dansken Torben. Rörelsen heter The Last Reformation och vi har släppt en film som handlar om just detta, att leva som i apostlagärningarna.

Kyrkan behöver en reformation som går tillbaka till apostlarnas tid. Att börja göra, inte bara höra. Att bota sjuka, predika evangeliet och driva ut demoner. Att leda människor till omvändelse, döpa dem i vatten och i den Helige Ande.

De som inte har sett filmen ännu kan se den gratis här: TLRmovie.com

4 kommentarer

 1. Åhhh!! The last reformation! Vi såg den förra året när vi precis blivit troende och jag var som du! ”KAN MAN HELA SJUKA MÄNNISKOR? VARFÖR GÖR INTE FOLK DET DÅ?” Vi studsade i soffan här hemma av glädje! 😆 måste se den igen! Tack för en underbar film!! Så inspirerande!! Jag har ännu inte vågat lägga händerna på någon men jag känner att det är vad vi ska göra. Tack.

  Gillad av 2 personer

  1. Haha, Härligt att höra! 🙂 Om ni studsade av glädje så kommer ni att gå genom taket när ni får se det genom era egna händer! 😀
   Det kan vara svårt att börja med att be för någon man känner, för mig var det enklare att börja med totala främlingar. Då kunde man göra bort sig hur mycket som helst utan att det spelade någon roll. 😛

   Gillad av 1 person

 2. ”Det jag saknade var lärjungaträning. Ett koncept som vi försummat i den svenska församlingen. Vi har missat det mest grundläggande i Jesu liv, att visa.” Jodu, nog är det så, nog…i alla fall där jag varit från 70-talet till nu. Nu, ÄNTLIGEN, börjar begreppet ”lärjunge” få ett rimligt innehåll.

  Tack för kartan.

  Gillad av 1 person

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s