Att se i anden

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Kajsa är en vanlig tjej i Örebro som kan se änglar. Hon berättar om hur hon upptäckte sin gåva, hur andra kristna ibland ser samma saker samtidigt som henne, och omgivningens reaktioner på det hon berättar.

Ladda ner MP3-filen här.

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook!

7 kommentarer

 1. Det är verkligt roligt att se Kajsa som en glad och sprallig tjej! Jag vill därför inte vara en party pooper, men är allvarligt oroad över VAD Kajsa faktiskt ”ser”.

  Många har vittnat om kontakt med både Jesus och änglar. I Bibeln finns det också många beskrivningar om dessa möten, men här skiljer sig de sig åt mot vad Kajsa beskriver.
  Några reflektioner som bör tas i beaktning:
  1. Det finns inga beskrivningar om kvinnliga änglar. Änglar är män (Guds Söner).
  2. DHA uppgift är att vittna om Jesus, så änglar kan inte vittna om sig själv, typ ”jag har försökt kontaktat dig, vad roligt att du äntligen kan se mig…”
  3. När vittnen har mött Jesus eller änglar har det alltid inneburit omvälvningar i deras liv, inte så sällan livräddande sådana.
  4. Det är Gud som bestämmer om mötena ska ske, aldrig vi själva. Vi kan alltså inte en dag säga; ”idag ska jag möta Jesus eller en ängel” eller ”idag ska jag få ett profetiskt ord”.
  5. Här är också ett varningens ord; Böner om att få se änglar eller Jesus kan mycket väl öppna dörrar till andra andemakter och vi vet ju att ljusets ängel har bedragit många.
  6. ”Änglar” som lever dag för dag tillsammans med en person och talar telepatiskt med densamma kommer alltså med största sannolikhet inte från Gud. Glöm inte att många andemakter är religiösa (som ex. Satan).

  Jag hoppas att jag har fel, men det finns all anledning att fundera över vad hon berättat och ”pröva andarna”.

  Nåd och frid till er alla!

  Gilla

  1. Hej Bror!

   Att säga att någon har demoniska uppenbarelser är på samma nivå, om inte värre, som att säga att de är knarklangare, mördare eller våldtäktsmän. Så det är en anklagelse man ska vara försiktig med. Allt ska mycket riktigt prövas, men då måste vi pröva efter Bibeln – inte påhittade kriterier. Bibeln ger inte heller något mandat för prövning på avstånd via internet, utan kontexten för Paulus uppmaning att pröva allt i 1 Thess 5 är att det sker i den lokala församlingen mellan människor som känner varandra – och en sådan prövning har Kajsa givetvis redan gått igenom. Jag har skrivit mer om detta här.

   Att kasta ur sig att en person man inte känner – som älskar Jesus och är med i en lokal församling som har förtroende för den personen – har demoniska uppenbarelser eller är en falsk profet räknar jag som personangrepp och är därmed något som bryter mot våra kommentarsregler. Nu uttrycker du dig försiktigare än så, och jag låter din kommentar stå kvar inte minst för att bemöta dina sex prövokriterier.

   1 Det finns INGET i Bibeln som säger att änglar inte kan ta kvinnlig form.
   2 Det finns INGET i Bibeln som säger att änglar inte kan tala om sig själva. Din uppgift är också att vittna om Jesus, använder du aldrig ordet ”jag”?
   3 Det finns INGET i Bibeln som säger att änglar alltid leder till att man reagerar på ett visst sätt, Paulus är tvärtom ganska casual angående sitt änglabesök i Apg 27:23. Men vad säger dig att Kajsa inte tycker att hennes erfarenheter är omvälvande?
   4 Amen, Kajsa har inte heller påstått något sådant.
   5 Det finns ABSOLUT INGET som säger att bön till Jesus om att se Jesus eller hans änglar leder till att man ser demoner. Tvärtom säger Bibeln ”ingen kan säga ”Jesus är Herren ” annat än i kraft av den helige Ande.
” (1 Kor 12:3) och ”Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så ska han fly från er.” (Jag 4:7).
   6 Men hallå, det är ju Gud som enligt punkt 4 bestämmer hur ofta änglar visar sig. Det finns INGET i Bibeln som sätter gränser för honom hur ofta han vill att de visar sig.

   Framför allt har du inga befogenheter att försöka pröva Kajsas tjänst eftersom du inte känner henne. Du får därmed inte kommentera mer i den här tråden.

   Gilla

   1. Hej!

    Jag har två frågor med anledning av din kritik mot Bror.

    Min första fråga är varför det skulle vara ett personangrepp att säga att någon man inte känner har demoniska uppenbarelser, när det samtidigt inte tycks vara ett personangrepp att jag tillhör en grupp som beskrivs som ”Satans barn”? Är det alltså okej att utan prövning säga att ett helt kollektiv tillhör Satan. Men inte okej att som Bror sätta frågetecken kring en enskild individs upplevelser? Att vi som inte tror står under Satan har påståtts flera gånger i detta forum.

    Min andra fråga är hur du eller någon annan kan avgöra att det inte är Satan som grundlurar er. Jag har ställt frågan till Bror, men inte fått svar. Jag har även ställt frågan till dig, utan att få svar. Om Satan är ofantligt mycket starkare än du och samtidigt en lögnare som kan lura skjortan av vem som helst, hur kan du då avgöra att inte Gud är Satan i förklädnad?

    Tack, det var mina frågor.

    Mvh Johan

    Gilla

   2. Snyggt, tysta de som ärligt ifrågasätter . Måste säga att även jag ser många varningsklockor här. Men det är era liv och ert ansvar.

    Vilket bibliskt förhållningssätt anväbde du dig av när du avvisade Bror?

    Gilla

 2. Micael!

  Som du vet har det gått ut så mycket varningar från sk väktare och deras bloggar.
  Detta har gjort att många är rädda för att bli lurade av falska andar och att de är mer försiktiga innan de anammar det som Wellstam tar upp i sin bloggserie om det siarprofetiska.

  Jag har också tyvärr blivit påverkad av dessa varningar, men eftersom jag ibland fungerar i detta med att se, så känner jag igen en hel del av vad Wellstam skriver.

  När jag såg kajsa berätta lite av sina upplevelse, kände jag igen allt utom detta med ängeln som försökt ta kontakt med henne. Jag upplevde Kajsa som genuin och äkta och förnam Guds Ande i det hon sade.

  Det finns dock några problem i det Wellstam skriver som gör att mitt inre reagerar och det är att de som har gåvan, kan styra över den efter eget tycke.
  Wellstam skriver också om att göra andliga resor och att man faktiskt kan göra sådan också på eget bevåg.

  Dessa saker är jag starkt tveksam till eftersom skriften vittnar om att det alltid är Gud som är initiativtagaren.
  I GT står det att Gud uppenbarar sig genom syner och drömmar för profeten, det är alltså något som Gud gör, vi kan alltså inte börja se syner, eller få drömmar från Gud om Gud inte ger dessa.
  NT säger att Anden uppenbarar sig genom nådegåvorna, även där är Gud initiativtagaren.

  Hesekel blev av Gud upptagen och förd till olika platser, men det var Guds initiativ. Paulus blev av Anden upptagen til himmlen, kroppsligt eller andligt visste han inte, men det var även där ett Guds initiativ.

  När man menar att man själv kan styra över gåvan och styra om och när man skall flyga ut i anden, dvs lämna sin kropp, då blir det för mig farligt nära det oculta. Visst det står inte i biblen att man inte kan göra detta på eget bevåg, men det blir ju inte ett ja och amen för att det inte står.

  Bb

  Gilla

  1. Bror,
   Det som Wellstam pratar om, och även Kajsa, är att Gud inte tvingar sig på – i alla fall inte i första taget. Saul/Paulus kanske invänder mot mitt påstående…
   Således har vi makt att stänga av de andliga gåvorna. Temporärt eller permanent. I fallet ”temporär avstängning” kan man alltså sluta stänga av = slå på. OM Gud inte dragit tillbaka gåvan (som det sägs att han aldrig gör) så går alltså gåvan igång igen när man slutar ha den avstängd.

   Du nämner ett par utomkroppsliga erfarenheter, av Hesekiel och Paulus. Detta är inte samma ska som att se vad änglar har för sig runt oss. Det är snarare en akt av Gud för att visa oss något synnerligen speciellt, oftast en försmak av himlen, kan också vara en sneak preview av en större händelse.

   Men, the bottom line, inget är något vi gör på eget bevåg. Men Gud låter oss ha makten att säga ”ja tack” eller ”inte nu”, stund för stund. Och ibland bifaller han en önskan, som till exempel att vara på plats när man ber för någon på distans – om han vill.

   Gilla

  2. Micael!

   Vore kul att få en kommentar till de saker jag är tveksam till i detta med siarprofetism enligt Wellstam.
   Vad anser du, är det bibliskt?

   Bb

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s