En eld som brinner

Livet som nyfrälst är spännande på så många olika sätt. Bara att förstå att Gud faktiskt finns är något som jag fortfarande slås av och förundras över varje dag.

Håller mitt vittnesbörd i församlingen. Bild:Privat

Innan 2016 hade jag knappt ens träffat eller pratat med människor som tror på Jesus, och än mindre vistats i någon församling eller liknande. Detta har ju också gjort att när jag väl tog emot Jesus och öppnade Bibeln så möttes jag av en helt ny värld. En värld där allt är möjligt i hans namn.

Jag kunde knappt tre av de tio budorden och levde verkligen inte efter dem. Jag hade aldrig hört talas om någon Bergspredikan, visste inte vad ett evangelium var och hade inte alls greppat treenigheten. Men genom Ordet blev detta uppenbarat för mig. Och jag ÄLSKADE det!

Jag tror att många som i vuxen ålder blivit frälsta kan hålla med mig när jag säger att det är som en eld som börjar brinna inom en. Man vill läsa mer och mer, plöjer igenom predikningar och bloggar. Det är som en outsläcklig törst efter kunskap! En törst efter Gud!

När jag väl förstod allt vi är kallade att göra genom Missionsbefallningen, att vi som följer Jesus faktiskt är hans lärljungar, ja då var det som att jag tappade hakan. Jag hade verkligen inte förstått innan vad det innebar att vara kristen. Som jag nämnt förut så trodde jag att kristna bara gick på gudstjänst på söndagar och drack kyrkkaffe efteråt. Jag hade verkligen inte förstått att det innebär något helt annat. Något man viger sitt liv åt. Som förändrar en från insidan.

Vi har precis blivit medlemmar i en ganska liten församling, och det ger en trygghet. En trygghet i att ha ett sammanhang där vi inte blir dömda. Där de förstår precis vad vi pratar om. Där vi lär känna människor som vill stötta och hjälpa. Som vill leva i Jesus fotspår, precis som vi.

I en värld där allt snurrar snabbt, så snabbt att det känns som man när som helst ska tappa greppet, är det gott att något att vila i. Förlita sig på. För Jesus är densamme igår, idag och imorgon. I honom finns inga tillfällig trender. Bara strävan efter att göra gott. Det är fint det!

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s