Kristen: Konservativ, kvinnoförtryckare och klimatförnekare?

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Sarah blev inbjuden till Skeptikerveckan på KTH i Stockholm och tog med sig Johannes för att tala om hur kristendomen kidnappats av mörka krafter. Snarare än att göra oss till Trump-anhängare gör efterföljelsen av Jesus oss till lite godare och radikalare människor.

Ladda ner MP3-filen här.

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook!

2 kommentarer

 1. Hej!

  Jag tyckte mycket om detta inslag, och den ödmjukhet och radikalitet inom kristendom som ni ger uttryck för. Håller ni med om att Jesus troligtvis varit vegan om han levt idag – både utifrån djuretiska och klimatmässiga aspekter? Och att ett liv i Jesus anda hos dagens kristna skulle innebära valet av en 100% växtbaserad kost?

  Vänligen,
  Annie Svensson

  Gilla

 2. Grymt! När man pratar om Gud och jämställdhet kan man också se på te.x pingstväckelsen på azuza street, där ledarskapet var uppdelat mellan män och kvinnor. Detta i början på 1900-talet när kvinnor inte hade speciellt mycket att säga till om i samhället. Men församlingen på Azuza följde vad Guds ande kallade dem till!

  Gillad av 1 person

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s