Du vår Herre Jesus, kom!

jesus kom.jpeg

Jag vet en kvinna som för ett år sedan, nästan på dagen när detta skrivs, åkte för att besöka sin dotter i en annan stad. Dottern berättade då om en mycket märklig dröm hon haft natten innan. Hon såg sig själv gå tillsammans med många andra människor, som alla gick åt samma håll mycket målmedvetet. Men dottern visste inte vart de var på väg.

Till slut nådde de ett högt berg där de stannade. Väntande. Dottern frågade då : ”Vad är det vi väntar på?”  ” Jesus ” blev svaret. ” Han ska komma nu.” Dottern kände vånda över svaret, för hon var inte säker på vad det egentligen innebar. Framförallt för henne personligen. Men drömmen slutade där.

Jag vet att kvinnan blev mycket berörd av dotterns dröm. Hon märkte också att dottern tog drömmen på största allvar.

Kvinnan skulle samma dag träffa en väninna och åkte därför ner till centrum. Hon stod och väntade på en populär gågata full av människor, i den äldre delen av staden, där de bestämt möte. Kvinnan såg att det satt en tiggerska på trottoaren, och att ingen verkar ta notis om henne. Hon gick då fram och satte sig bredvid tiggerskan och tänkte börja prata med henne, men hann inte, förrän tiggerskan pekade upp mot himmelen och sa : ”Jesus komma. Snart.”

Kvinnan rös i hela kroppen och tårarna ville tränga fram. Detta var verkligen oväntat. De samtalade så gott det kunde en stund, tills väninnan kom. Då omfamnade och välsignade de varandra innan de skildes åt.

Kvinnan åkte senare samma lördagskväll hem för att vara med på en lovsångs- och tillbedjans kväll tillsammans med ett gäng ungdomar i en av stadens kyrkor. En kyrka som tillhör en församling där de inte är medlemmar eller brukar vara, men som Herren lett dem till. När de ska gå in, kommer några äldre församlingsmedlemmar ut. De har haft något slags möte. En äldre man, som kvinnan aldrig sett tidigare, kommer fram till henne, tar ett stadigt tag i hennes hand, hälsar vänligt och säger:

”När Jesus kommer tillbaka, kommer det inte att spela någon roll vilka församlingar vi tillhör. Vi är alla Hans.”

Tre helt olika människor, men samma budskap, på en och samma dag!

18053429_10210289150483444_1071364812_o.jpg
Målning av Anneli Lendrup

Jag vet en kvinna som full av förundran och tacksamhet längtar efter och väntar på att Jesus ska komma tillbaka, så som han lovat, i synlig härlighetsgestalt, för att återställa allt på jorden, enligt Faderns vilja och beslut. En ny himmel och jord där rättfärdighet bor.

Jag vet en kvinna som fått smaka det himmelska livet redan här och nu, och som erfarit vad det är att bli helt mättad, helt igenom älskad, fri och trygg.

En liten oansenlig kvinna som en gång levde mycket utanför och rädd,  men som Gud älskade fram, att dansa inför en stor församling, uppfylld o orädd, liksom Maria:

” Min själ prisar Herrens storhet, min ande jublar över Gud, min frälsare. …”

Jag vet en kvinna som trettio år senare, fortfarande förundras och full av tacksamhet och glädje får erfara denna mättnad i stunder av himmelsk närvaro. Och som väntar och längtar att få vara där för alltid.

Jag vet en kvinna som klarvaken fick en syn från himmelen. Hur han, Trovärdig och Sann, Konungarnas Konung och Herrarnas Herre, suttit upp på den vita hästen. Och hur han väntar. På Faderns beslut. Och hur hela universum håller andan.

”Marana tha! Du vår Herre Jesus, Kom!”

Kategorier: Etiketter: , , , ,

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s