Öppet brev till polisen

polisen
Foto: Lisa Wanneby. Creative Commons

Hej polisen.

Jag läser i tidningarna att ni i fredags arresterade fem papperslösa barnfamiljer på ett läger anordnat av Svenska kyrkan.

30 poliser och polishundar använde ni för att göra detta.

Resultatet är bland annat att en av familjerna, med barn på fyra och elva år, sitter inlåsta på förvar och väntar på att bli tvångsutvisade. Er presstalesperson, Ewa-Gun Westford, deklarerade att respekten för kyrkofriden officiellt är över när hon sa:

Det finns inga fredade zoner enligt svensk lag. Det enda som finns är ambassader, i övrigt finns inga fredade zoner.

Jag har några frågor till er.

Skulle ni vilja att era barn arresterades av poliser och tvångsutvisades till ett land de inte vill vara i? Frågan är nästan meningslös, det är klart att ni inte vill, även om det så vore Hawaii de tvångsutvisades till så vänder era magar sig av tanken att någon tvingar dem dit mot deras vilja.

Så känns det förstås för de familjer ni arresterade.

Vill ni ge barn men för livet? Också en knäpp fråga, det är klart ni inte vill. Ni skulle bli ursinniga om någon traumatiserade era barn.

Men den skräck för polisen och västerländska myndigheter som ni nu planterat i barns hjärtan kommer troligtvis ge dem men för livet.

Hur kunde ni?

Har ni någon moralisk ryggrad överhuvudtaget? Här är svaret inte lika självklart. För om ni kan upphäva kyrkofriden, en moralisk tradition sedan århundraden tillbaka, inte för att gripa någon terrorist eller stoppa ett mord utan för att arrestera barn som inte begått något brott för att tvångsutvisa dem till ett liv i fattigdom i länder deras familjer inte vill vara i, vad hindrar er då från att bygga koncentrationsläger?

Om det inte finns några moraliska principer som står över lagen för er, innebär det att ni kommer arrestera och diskriminera muslimer under en sverigedemokratisk regering?

Om inte, varför förbjuder inte de moraliska principerna ni ändå har er från att arrestera, traumatisera och tvångsutvisa barn?

Jesus sa: ”Allt vad ni vill att människorna ska göra er, det skall ni också göra dem” (Matt 7:12). Det är en genialisk gyllene regel, för om den efterlevs är det omöjligt att vara ond. Alla ondska går ut på att behandla andra som man inte själv vill bli behandlad. Och som ni behandlade familjerna på Svenska kyrkans läger skulle ni själva aldrig under några omständigheter vilja bli behandlade.

Det är det som är så fascinerande med den tid vi lever i: det är så lätt att se vilka som är goda och vilka som är onda. I det här fallet är det ni som i ordets sanna bemärkelse är ondskans hantlangare. Ni ser in i barns ögon och förstör deras liv, och sedan deklarera ni att inga kyrkor ska stå i vägen för fortsatt förföljelse av papperslösa.

Från ert perspektiv är det förstås strategiskt att attackera kyrkan. Vi är alltför ickevåldsliga och vänliga för att vår upprördhet ska oroa er. Ni vet att ni kan sparka på oss så mycket ni vill.

Men i längden är det just detta som kommer bli ert fall.

Allteftersom västvärlden hårdnar än mer och fascismen får full kontroll, kommer Kristi kropp vara ett ljus i mörkret som står upp för kärlek, välkomnande, generositet, fiendekärlek och kyrkofrid. Och många av er kommer i ångest och panik skrika efter frälsning från den fasansfulla ondska ni är bundna av.

Ni är alltid välkomna till oss. För även om vi inte kommer kompromissa med att det ni gjort är fasansfullt ont, älskar vi er och vill att ni ska bli fria. Gud vill rädda både den förtryckte och förtryckaren från ondskans grepp. Ta den chansen.

 

15 kommentarer

 1. Ja, polisledningens agerande är absurd. Man tillåter hundratals utländska män med utvisningsbeslut ockupera Medborgarplatsen med motiveringen att ”Det saknas med andra ord skäl för att ta dessa personer i förvar.” (enligt polisens pressmeddelande 2017-08-11) samtidigt som man tydligen har goda skäl att ta barnfamiljer i förvar!

  Polisen har förvandlas till nickedockor för makteliten samtidigt som landet befinner sig i fritt moraliskt förfall. Fullständig anarki råder i minst 130 områden med polisledningens goda minne!

  Gilla

 2. Frågan är hur länge och i vilken utsträckning det är meningsfullt att låtsas om ett Sverige som inte längre är. Görs kyrkofriden gällande så har vi också moskéfriden. Var hamnar vi då med terrorister som ostörda kan propagera för vidare stolta uppdrag i Allahs namn?

  Gilla

  1. Hej Hans! That doesn’t make any sense, om moralen aldrig få gå före lagen kan vi lika gärna hamna i Nazityskland 2.0. Att strunta i kyrkofriden pga att den potentiellt kan få omoraliska konsekvenser är helt kokobäng när struntandet i kyrkofriden REDAN NU PÅ RIKTIGT får enormt omoraliska konsekvenser: barn traumatiserats och utvisas till fattigdom. Vill du bli tvångsutvisad? Om inte, varför kritiserar du inte när andra blir det?

   Gilla

 3. Har man inte laglig rätt att vara i landet skall man ut, lagen gäller, man är kriminell om man är illegalt i landet.

  Visst är det synd om de som drabbas av lagens rättvisa, men frågan är var man skall dra gränsen?

  Om vi börjar göra rätt mot våra egna, vilket Gud välsignar, men i vårt land är det inte så, utan man slår villigt och glatt undan benen för många behövande i vårt land, dvs för svensken.

  Bb

  Gilla

  1. Hej Björn!

   Jag ställer samma fråga till dig som till polisen: skulle du vilja att någon tvångsutvisade din familj? Om inte, varför vill du bryta mot Matt 7:12? Det är olagligt att vara kristen i Nordkorea och att köra bil i Saudiarabien. Det är lagligt att utföra en abort i vecka 21 i Sverige. Lag är inte samma sak som moral, så att någon är ”kriminell” betyder ingenting moraliskt. Gud är kriminell som bröt Petrus ur fängelset i Apg 12. Att aldrig tvångsutvisa svenskar men däremot barn som är födda i andra länder är vidrigt, man behandlar utrikes födda annorlunda vilket strider mot 3 Mos 19:34.

   Gilla

   1. Micael!

    Naturligtvis vill ingen bli tvångsutvisad, men vårt land vill heller inte bli påtvingade något som vi inte vill ha illegalt och framför allt inte när våra egna infödda inte får vad de behöver.

    Du vurmar ju för dessa människor, varför låter du inte alla utrikesfödda bo hos dig och dessutom försörja dem med allt de behöver.

    Nej det gör du inte för att du inte kan, din ekonomi räcker inte och dessutom är man inte välkommen till ditt hem om man inte blir inbjuden.

    Bb

    Gilla

    1. Hej Björn!

     Sverige har världens 17:e högsta BNP per capita, vi har världens sjätte rikaste befolkning och en av världens rikaste välfärdsstater. ALLA som tvångsutvisas till fattiga länder får det sämre än den mest fattiga infödde svensken, för de flesta länder har inga sociala skyddsnät överhuvudtaget. Att försvara tvångsutvisningar med att säga att infödda ”inte får vad de behöver”, är som att argumentera för att halshugga alla stockholmare för att Uppsalabor får trängas på Stockholmspendeln på morgonen.

     Du om någon borde ju veta hur jag bor och vill bo. Jag vill, till skillnad från dig, lyda Jesu bud och leva i egendomsgemenskap med de fattiga. Så naturligtvis vill jag dela hem och ekonomi med flyktingar. Det är det som grejen med Jerusalemprojektet: https://jerusalemprojektet.org/ Det är DU som går emot Guds vilja och inte vill dela hem och ekonomi med de fattiga, och nu använder du det som argument för att tvångsutvisa människor till nöd och fattigdom?

     Som jag skrev i blogginlägget ovan: det är förbluffande enkelt att se vilka som står för godhet och vilka som står för ondska i vår tidsålder. Vänd om, öppna plånboken och sluta argumentera för att barn ska tvångsutvisas Björn.

     Gilla

     1. Flyktingfrågan är svår och kan inte förenklas hur mycket som helst utan att det blir fel, men jag måste ändå hålla med dig Micael, vi är ett av världens rikaste länder och att satsa polisens och samhällets, i detta avseende, bristfälliga resurser på att utvisa barnfamiljer är hårresande. Dom barnfamiljer som redan är här borde vi satsa vad vi kan på att integrera istället.
      Frågan blir knepigare när det handlar om t.ex. ensamkommande marockanska gatupojkar och där har jag inga bra svar att leverera.

      Gilla

     2. En närmast bisarr diskussion! Regeringen är det organ som har det yttersta ansvaret att förvalta svenska skattebetalares pengar. När Röda Fjäderkampanjen drog igång med Lennart Hyland i bräschen ringde en kommun in ett bidrag till ett högst behjärtansvärt ändamål. En medborgare klagade till berörd domstol och fick rätt. Kommunen hade överskridit sina befogenheter genom att satsa kommuninvånarnas skattepengar på en verksamhet utanför uppdraget.

      Den diskussion som följde handlade i stort om hur väl de utlovade pengarna skulle komma till pass samtidigt som andra pekade på behov inom kommunen. Överläggningarna i domstolarna kom ”av lätt insedda skäl” att hamna om hur regelsystemet var att tolka.

      Idag har man på sina håll gjort det lätt för sig genom att sätta upp egna regler som inte gäller rättsliga överväganden utan vad man ”tycker”. För att fortsätta jämförandet: Vad får vi för samhälle om kundens och ICA-handlarens respektive ekonomier ska bestämma vem av dem som ska ha betalt för mjölken och om den ska kost nio i kronor eller euro. När kaos väl tagit över är inte heller köparen betjänt av att det inte kommer fram något mjölkpaket i kyldisken – eftersom det inte längre finns någon kyldisk.

      Gilla

     3. Micael!

      Du skriver: Jag vill, till skillnad från dig, lyda Jesu bud och leva i egendomsgemenskap med de fattiga.

      Det låter ju fint, men jag är inte säker på att det är ett bud från Jesus, jag tror snarare att det är en lagisk nitälskan att göra som bokstaven säger.

      Biblen säger inte att vi skall följa bokstaven i den, utan personen Jesus genom att vara drivna av Guds Ande. Om du inte förstår skillnaden mellan att vara driven av bokstavslydnad och att vara driven av Anden till Kristuslydnad, så förstår jag dina argument. Dock de håller inte inför Gud och inte inför mig heller.

      Du skriver även: det är förbluffande enkelt att se vilka som står för godhet och vilka som står för ondska i vår tidsålder.

      Jesus sa, varför kallar du mig god, en är god, nämligen Gud.

      Micael, vi är inte goda och om du gör saker utifrån ett godhetsideal, så är det faktiskt sprunget ur fel källa och ja, jag är inte god, men han som bor i mig är god och det som kommer från honom är gott.

      Bb

      Gilla

   2. Hej Micael,
    För det första så håller jag med det att det är en avskyvärd handling att gå in i en kyrka och hämta barnfamiljer för tvångsförvaring samtidigt som man låter tusentals företrädesvis män med utvisningsbeslut befinna sig på fri fot i landet. Ja, tom låter man dessa utländska män ockupera svenskt mark i centrala Sthlm utan att ingripa (vilket per definition är militärens ansvarsområde)!

    Däremot är inte Matt. 7:12 inte tillämpligt som bedömningsgrund av följande skäl:
    Hela den s.k. Bergspredikan riktades till judiska män och specifikt 7:12 refererar till de lagar Moses fick (av just Jesus) samt uppföljande instruktioner som förmedlades av profeterna. Det var alltså inga allmänna instruktioner för ickejudar.

    Glöm inte att Jesus predikade enbart för judar under sin tid på jorden. Den kristna kyrkan ÄR en judisk kyrka och vi är ”inympade” i den. Som en påminnelse står det också sex verser längre upp: ”Ge inte det heliga åt hundarna och kasta inte era pärlor för svinen. De trampar dem under sina fötter och vänder sig om och sliter sönder er.”

    Med det menas inte att vi ska vägra hjälpa de utsatta, tvärtom! Däremot så måste vi använda det förstånd som Gud gett oss (precis som jag påpekade i första stycket). Det är också med förståndet som riktmärke som det finns en bedömande myndighet som ”rättvist” bedömer var och en som söker en fristad i landet. Därför ska de som fått sin sak prövad och fått avslag lämna landet. Alternativet är total kaos (vilket också råder inom många områden) och samhällets sönderfall, dvs inget Sverige längre. Och hur ska vi kunna hjälpa några då?

    Intressant nog så finns det ett svenskt uppsamlingsläger i Kabul för att hjälpa de hemvändande, men enligt tjänstemän på plats står det tomt eftersom de hemvändande hämtas upp av sina familjer när de kommer tillbaka.

    Säkerhetsläget i Afghanistan är inte värre än på många platser i sverje. Exempelvis så tar flera människor livet av sig i vårt land än det dör människor i strider i Afghanistan enligt senaste statistiken från UN. Och läget har INTE försämrats som polismyndigheten sa i ett pressmeddelande 11/8.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s