Massa män missförstår #metoo

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Hur mycket kommer #metoo förändra det svenska samhället? Varför anser så många män att kampanjen är överdriven? Och vad kan kyrkan spela för roll i att bekämpa sexuella övergrepp?

Ladda ner MP3-filen här.

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill stötta podden, ge en gåva till Jerusalemprojektet.

Har du frågor, kommentarer eller tips på vad vi ska podda om? Kommentera nedan!

3 kommentarer

 1. Sexuella övergrepp är en synd. Det spelar ingen roll om förgriparen är man eller kvinna eller om offert är man eller kvinna. Redan att se med åtrå på en annan mans hustru är synd! Sett ur den synvinkeln så skulle MeToo rörelsen kunna utvecklas till en kristen väckelserörelse.

  Å andra sidan måste man se upp så inte folk blir dömda på grund av förtal eller skvaller. Man måste också inse att det inte bara är männens fel att många kvinnor föredrar framfusiga män framför alltför försiktiga. Man och kvinnor bidrar båda till barnens uppfostran och båda har ett ansvar för vad de har gjort. Männen har inte ansvar för vad kvinnorna gör och kvinnorna inte för vad männen gör.

  Inom vården klär man med blicken på blottade patienter. Kanske är det vad alla borde göra om exempelvis en oskuld offentligt och avsiktligt klär sig utmanande för att personen vill väcka en speciell annan persons åtrå.

  Gilla

 2. Väldigt kloka och intressanta tankar! Tycker Micael & Sarah hade två olika viktiga perspektiv både med förlåtelse och nåd som Magnus Malm skrev om (jättebra krönika!) men också att tillåta ilska över syndens manifestation i vårt samhälle.

  Vore jätteintressant med något mer poddavsnitt och/eller inlägg om #metoo, sexuella övergrepp och reflektioner om möjliga orsaker till att det är sä utbrett i vårt samhälle. (Porrens våld och objektifiering av kvinnor, till exempel.) Eller finns det redan fast jag inte hittat det? 🙂

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s