Uppdateringar från Hela Pingstens värld

Att försöka komma på en bättre rubrik gav mig huvudvärk, men jag tänkte att det vore kul att på något sätt berätta om vad som händer bakom kulisserna på Hela Pingsten och om intressanta samlingar och event som både ligger bakom och framför oss.

Ny redaktion och ny hemsida

Hela Pingstens redaktion består numera av mig, Emma Andersson och Emil Norberg. Tillsammans försöker vi komma på idéer på blogginlägg och utstaka bloggens riktning. En ny look för hemsidan snickras det på lite i bakgrunden. Vi kommer än mer likna Pentecostals & Charismatics for Peace & Justice (PCPJ) och öka utbytet med dem. Fler översättningar av texter kommer studsa fram och tillbaka mellan HP och PCPJ, och vi ska försöka bygga resursbanker för alla som vill gräva djupare i hur Andens gåvor kan användas och höra samman med engagemang för en bättre värld.

godjord-19.jpg

God Jord!

För två veckor sen lanserades God Jord – kristna för miljö och rättvisa. Massa HP-skribenter har varit med och utformat den här organisationen, som vill lyfta globala frågor i kristnas tänkande och inspirera till hur vi kan älska vår nästa i Bangladesh lika mycket som vår nästa i Bollnäs. Att följa Jesus måste innebära att vi inte lever på de fattigas bekostnad. Läs mer och bli medlem på godjord.nu!

27908414_584685761869668_2318731434806321974_o.jpg

PCPJ Leader’s Seminar i Stockholm

I februari samlades tio ledare på PMUs kontor i Alvik för att prata om PCPJ, hur den pingstkarismatiska rörelsen kan bli bättre på fred och rättvisa och vilken roll vi kan spela i detta. PCPJs direktor Erica Ramirez pratade om organisationens historia och utmaningar som ligger framför, Luis Aranguiz Kahn gav sina perspektiv från Latinamerika, Niclas Lindgren delade hur de ser pingströrelsen mobilisera för fattigdomsbekämpning och jämställdhet internationellt. Därefter följde ett fruktbart samtal som bådar gott för framtiden. Många ser liksom jag stor potential i PCPJ!
 

Kommande händelser

Amerikanen Bob Ekblad som älskar att undervisa om social rättvisa i Andens kraft kommer till Sverige i slutet av mars. Han gästar New Wines ledarkonferens och undervisar om befrielse från demonisk bundenhet i Stockholm Vineyard. Jag känner Bob litegrann och rekommenderar verkligen det han har att säga.

Om en dryg vecka ska jag intervjua Shane Claiborne. Författaren till Den oemotståndliga revolutionen planerar att arrangera ett väckelsemöte med fokus på Jesus och rättvisa utanför Liberty University i april, USAs största evangelikala högskola vars rektor är en hängiven Trumpsupporter. Jag kommer fråga ut Shane om hans syn på väckelse, Trump och hur vi skapar en bättre värld i Andens kraft. Mycket spännande!

Igår filmade jag med mina vänner Andreas och Jon dessutom en promotion-video om min kommande bok om dokumenterade mirakler. Så den kan ni också se fram emot att få se snart!

Vad skulle ni vilja att vi på Hela Pingsten uppmärksammar framöver? Dela gärna med er av era tankar i kommentarsfältet!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s