Kyrkan måste finnas där de new age-troende är

I helgen var min församling Uppsala Mosaik än en gång på plats på Harmoni Expo i Solna, Sveriges största new age-mässa. Det var i vanlig ordning helt fantastiskt. Vi fick be för massa människor och flera upplevde helande, kände den Helige Andes närvaro och tog emot övernaturlig frid. Vi delade ut många biblar och uppmanade dem att besöka församlingar. Åh, vad jag älskar att vara på äventyr med Jesus!

Vi var långt ifrån de enda kristna på mässan: Korskyrkan Stockholm, Vineyard Stockholm och Sjöbergs förlag var alla där. Förlaget delade ut massa böcker gratis och bad för helande och frälsning. De har liksom vi funnits där år efter år och har fått leda många till tro på Jesus.

20181027_111025 (1)

Det som utmärker oss kristna utställare är att vi är gratis. Jag har ännu inte sett en enda monter som inte är kristen och inte kostar pengar. En kille undersökte dina ögon med en lampa för 200 spänn. En monter gav dig kontakt med änglar för 300. Det är fascinerande men sorgligt hur kapitalistisk nyandligheten är och hur lätt det är att tjäna pengar på new age.

Kyrkan behövs verkligen på de här platserna. Vissa blir förskräckta när de hör att vi ska dit och undrar hur vi vågar. Men snälla nån, i Jesus Kristus har vi auktoritet att trampa på skorpinioner. Det finns inga andar på Harmoni Expo som kan göra oss illa när vi är betäckta av Jesu blod.

Malina Abrahamsson skriver i Dagen om Natalie Tillberg blev frälst efter att ha stött på Korskyrkan på Harmoni Expo:

– Jag hade ingen kontroll över det som hände och än i dag kan jag inte förklara det, men Guds närvaro dök upp i hög volym kan man säga, jag mötte verkligen Gud.

– Jag bröt ihop, jag bara grät, kunde inte behärska mig. Allt som jag tryckt ner under alla år, det kom upp i ljuset. Men sedan var det som om det jobbiga föstes ur mig och i stället kom Guds kärlek och glädje in i mig och jag bara visste att ”Wow, Gud finns och han är på riktigt”. Och så tänkte jag att när jag går ut från det här rummet kommer mina ögon vara som strålkastare och bara lysa.

Gud är på gång! En vän tipsade mig om att Doreen Virtue, en inflytelserik new age-profil som specialiserade på ängelkommunikation, tog emot Jesus i början av 2017 och nu använder sina kanaler för att evangelisera.

Det här är bara början. Om vi kryper ur våra skal och börjar hänga där människorna finns, istället för att envist insistera på att de ska komma till oss, tror jag att många, många fler kommer upptäcka hur fantastisk Jesus är.

2 kommentarer

  1. Heder åt er som är på sådana platser, moderna Areopager. Precis: gratis av nåd! Ingen kommersialisering av människors andliga behov. All välsignelse och framgång önskas er från patrioten Axel i förbönspatrullen.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s