Varför korset INTE är ”gudomlig barnmisshandel”

Glad påsk! Jesu död på korset är världshistoriens viktigaste händelse, det är nyckeln till evigt liv. Men den klassiska synen på vad som hände på korset anklagas ibland för att vara ”barbarisk” eller innebära ”barnmisshandel”. Stämmer det? I senaste avsnittet av Jesusfolket pratar Micael och Sarah om sin barndoms långfredagar, om vad som i praktiken hände när Jesus dog på korset och det motsägelsefulla i kyrkohistoriska ”försoningsstrider”!

Ladda ner MP3-filen här.

Läs också Micaels artikel om hur de tidiga kristna såg på försoningen.

Har du frågor, kommentarer eller tips på vad vi ska podda om? Maila oss på jesusfolket@gmail.com

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s