Ny lovsång skriven utifrån hur Migrationsverket behandlar konvertiter

För ett år sedan talade Gud till Liselotte Östblom om att hon skulle skriva en sång om asylsökande konvertiter.

Tre veckor senare ringde jag upp henne och frågade om hon kunde hjälpa mig skriva en sång om asylsökande konvertiter.

Jag älskar när Gud gör sånt här!

För första gången i världshistorien finns nu en låt på Spotify som jag har varit med och producerat: ”Att följa dig” – en lovsång specialskriven för Konvertiten som karaktären Helena sjunger i slutet av boken.

Det känns alldeles underbart att berättande och musik kan förenas på det här sättet för att uppmärksamma konvertiternas rättigheter! Det är en sång som uttrycker den frid och glädje Helena har fått ta emot från Gud även när livet har varit som mörkast – en lovsång för de som drabbats av smärta.

Liselotte skrev inte bara en sångtext utan hon gav den även en melodi, och nu är “Att följa dig” professionellt inspelad av Nordic Sound Lab.

Lyssna på Spotify!

Den finns även på YouTube med text:

Text av Liselotte Östblom

Jag är din genom allt
En okänd väg som jag började att gå
Främlingen blev en vän
Kärleken som fick mig att komma hem

En kärlek som jag aldrig känt förut
Ingenting på denna jord kan ändra mitt beslut

Att följa dig med allt jag är och har
Vad som än sker, förblir du alltid kvar
I evighet ska jag ropa ut ditt namn
Från evighet ska din härlighet gå fram

Korsets väg blev mitt val
Ett Farväl jag ger upp mitt gamla jag
Jag hör en röst inom mig
Var inte rädd, jag finns här och känner dig

En kärlek som jag aldrig känt förut
Ingenting på denna jord kan ändra mitt beslut

Att följa dig med allt jag är och har
Vad som än sker, förblir du alltid kvar
I evighet ska jag ropa ut ditt namn
Från evighet ska din härlighet gå fram

Ljuset lyser starkare än mörkret som vi ser
Döden är besegrad genom kärleken du ger


Om du inte har skaffat Konvertiten än eller vill ge bort den i jul vill jag verkligen slå ett slag för att köpa den hos Stöttepelaren – ett nätverk av organisationer som hjälper flyktingungdomar. 💛 Allt överskott går till deras viktiga arbete. De skriver så här om boken:

”Konvertiten är en romantisk historia om Hossein, konvertit från Afghanistan som lever under utvisningshot då hans asylskäl inte godtas, och Helena, en svensk flicka som inte delar hans tro men förälskar sig i honom. Helena är dock dotter till Sveriges migrationsminister Oskar Andersson. Det bäddar för en våldsam krock mellan det unga paret och familjen. Den svenska migrationspolitiken skär rakt igenom familjen och skapar en djup klyfta. Konsekvenserna blir oerhörda.

Författaren bygger sin roman på verkliga vittnesmål och har ur detta skapat en spänningsroman med ett djupt allvar i botten och en återhållen vrede över sakernas tillstånd. För den som inte själv är aktivt troende är den en ögonöppnare och en viktig bok.”

Därtill har Stöttepelaren flera andra bra böcker om flyktingskap och integration. 📚📖📚

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s