Carl-Erik Sahlberg: En hjälte för evangeliet

En riktig hjälte för evangeliet har gått hem till Gud. Carl-Erik Sahlberg som lett åtskilliga till tro på Jesus och hjälpt hundratals utsatta människor i både Stockholms innerstad och på Tanzanias landsbygd dog igår efter en tids sjukdom.

När Carl-Erik tog över som kyrkoherde för Klara kyrka 1989 var det en döende församling med knappt några kyrkobesökare. Under hans ledning satsade kyrkan stora resurser på att nå ut till hemlösa, missbrukare, papperslösa och andra för att förmedla praktisk hjälp och evangeliet om Jesus. Allt detta förenades med mycket bön och en betoning på Andens gåvor – och snart omfattade församlingen hundratals engagerade medlemmar.

Carl-Eriks övertygelse var att det som kännetecknar levande, växande församlingar är en kombination av frimodig evangelisation, generös diakoni och en sund, brinnande karismatik. Hela Pingsten helt enkelt! Klara kyrka är ett fantastiskt exempel på det – tusentals har blivit välsignad av deras viktiga arbete, inklusive jag själv.

Jag hade möjlighet att få läsa en diakonikurs på Johannelund för några år sedan som inkluderade omfattande praktik i Klara kyrka, där Carl-Erik entusiastiskt föresläste om te och logi, att älska sin nästa och bönens vikt när man hjälper utsatta. Jag fick hjälpa till med både matutdelning och evangelisation på Plattan och blev överväldigad av det innerliga engagemanget som fanns i församlingen.

Tidningen Dagen har publicerat ett jättefint reportage där människor i Klara delar vad Carl-Erik betydde för dem:

”Han var så enkel och han har betytt så mycket för mig. Alla människor som han trodde på. Han såg alla, även i sin trasighet.”

”Han har betytt mycket, jag glömmer honom aldrig, jag älskar honom.”

”Det var här jag hittade tillbaka till min kristna tro. Jag blir berörd av att han inte lever längre.”

”Jag tänker inte att han är död, utan att han lever som aldrig förr.”

Må Carl-Erik minnas med glädje, vila i frid och uppstå i härlighet! ✝️

Foto: Magnus Aronson.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s