Profeten som inte kunde uttala ”Lotta”

Hur kan man höra Guds röst? På Mosaikgudstjänsten för några söndagar sedan delade Hans Sundberg flera av sina lärdomar om det profetiska. Han berättade om tillfällen när han fått tala ord från Gud in i människors liv på detaljerade sätt, och när andra har fått tala in i hans och Lottas liv.

Ett riktigt häftigt exempel på det var när profeten Paul Cain besökte Göteborg för 30 år sedan och fick ett ord till ”Hans and… wait… L. O. T. T. A. Is that even a name?” Paul hade sett Hans och Lottas namn framför sig, men han visste inte hur han skulle uttala hennes!

Vineyardveteranen Mattias Martinsson kommenterade när jag delade detta på Facebook:

”Minns Pauls ord mkt väl. I ett 7000 personer fullsatt Scandinavium… om jag inte missminner mig så visste han även vart dom satt uppe på läktaren! Kraftfullt alltihop!”

Paul Cain (1929-2019)

Det profetiska ska hanteras varsamt, det finns många exempel på när påståenden om att tala för Gud missbrukas och gör att människor far illa. Paulus skriver: ”förakta inte profetior, men pröva allt” (1 Thess. 5:20-21). Den balansgången kan vara svårt att hålla sig på, det är inte svårt att hitta sammanhang för man föraktar eller ser ner på profetior, och andra sammanhang där man blint följer allt som låter profetiskt.

Den bibliska linjen ger de bästa förutsättningarna för att lyssna in Gud när han väl talar, och samtidigt rensa bort det som inte kom från honom genom att pröva gentemot Skriften.

När Hans hade talat klart fick vi göra en profetisk workshop där vi alla lyssnade in vad vi upplevde att Gud ville säga till personen mittemot. Jag blev själv väldigt uppmuntrad av ett bibelord som kom till Britt-Marie och som talade rätt in i min situation!

Paulus skrev ju också att sann profetia leder till uppbyggelse, uppmuntran och tröst (1 Kor. 14:3). Det är något som världen behöver mer av, inte mindre! 

För ett år sedan pratade jag med Hans om att höra Guds röst i vår podd Jesusfolket. Det är väl värt en lyssning även idag!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s