Afghanistan är nu världens farligaste land att vara kristen i

I 20 år har Nordkorea räknats som det farligaste landet att vara kristen i. Så är det inte längre. Talibanernas maktövertagande i Afghanistan har inneburit en fruktansvärd våg av förföljelse som bokstavligen är den värsta i världen.

Det här rapporterar Open Doors Sverige som varje år sammanställer situationen för förföljda kristna i världen. Deras generalsekreterare Peter Paulsson säger i ett pressmeddelande:

”Man kan inte annat än häpna över den senaste tidens utveckling i Afghanistan. Förföljelsen av kristna är på en nivå vi aldrig tidigare sett.” 

Det här är alltså ett land som Sverige har utvisat hundratals kristna till, och nyligen har Migrationsverket öppnat upp för att fortsätta utvisa människor till Afghanistan. Om fler kristna skickas dit löper de hög risk att fängslas och dödas.

”Den nya talibanregimen fick tillgång till olika dokument och ljudfiler som hjälpte dem identifiera kristna. Talibanerna går från dörr till dörr för att hitta dem. De kristna fängslas och används ofta för att kartlägga andra kristna, innan de dödas”, berättar Peter Paulsson.

Som om detta inte var nog råder en enorm humanitär kris i Afghanistan, då 95 procent av befolkningen inte har tillräckligt att äta och 23 miljoner människor lider av extrem hunger.

Det är verkligen hög tid att be och ge till förmån för Afghanistan!

Här kan man stötta Open Doors!

WFP:s insamling för att bekämpa hungern i Afghanistan.

Rättilltro-insamlingen för att ge juridisk hjälp till asylsökande konvertiter.

Och för en djupare inblick i situationen för kristna i Afghanistan, kolla in min bok Konvertiten.

Omslagsfoto av Navid Sohrabi i Kabul, via Unsplash.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s