Jag intervjuas av Agneta Sjödin om dokumenterade mirakler

Nu är avsnittet av Agneta Sjödins podcast ”Så in i själen” släppt där jag intervjuas om dokumenterade mirakler! Jag fick dela åtminstone fyra exempel på läkarverifierade helanden, vi pratade om varför inte alla blir helade och varför det finns så mycket skepticism gentemot det mirakulösa i Sverige. Och så delade jag även i podden berättelsen om hur Jesus förvandlade mitt liv och hur skrivandet av den här boken har fördjupat min egen tro.

Nedan i videon är ett utdrag där jag berättar för Agneta om hur Maria Johansson fick hörseln tillbaka efter bön för helande på en gudstjänst. Läkaren saknade vetenskaplig förklaring och sa: ”Du kan kalla det ett mirakel”.

Jag beskriver också vad som hände när jag satte mig ned med humanisten Christer Sturmark och presenterade flera fall av när läkare inte finner naturliga förklaringar till tillfrisknanden som sker i samband med bön.

Här kan man lyssna på avsnittet!

Jag hade aldrig kunnat ana när jag med familjen tittade på Fångarna på fortet och Gladiatorerna för tjugo år sedan att jag en dag skulle få podda med Agneta om det mirakulösa för över 150 000 lyssnare. Men i mars sms:ade hon mig och skrev:

”Hej Micael! Agneta Sjödin här. Det är ett tag sedan jag fick din bok. 🙏🏼 Tänker att det här vore ett så intressant ämne för min podd ’Så in i Själen’. Hur ställer du dig till att vara gäst?”

Vad är det här för prank, tänkte jag först. Men så mindes jag att jag faktiskt hade skickat ett exemplar av Dokumenterade mirakler till Agneta efter hennes sommarprogram där hon beskrev sitt andliga sökande. Jag visste då inte att hon hade en podd och än mindre att hon skulle vara intresserad av att bjuda in mig, utan jag skickade över boken med en förhoppning om att den skulle bara betydelsefull på hennes egen andliga resa.

”Det här blev ju jättebra!” sa Agneta när inspelningen var klar. ”Vad händer i ditt liv härnäst?” Jag sa att jag skriver på en uppföljare, ”Språkmirakler”, om när människor med hjälp av Guds kraft talar eller förstår språk de inte kan. Agneta tyckte det lät jättespännande och sa att jag gärna får komma tillbaka efter Språkmirakler har blivit publicerad och podda igen! 

Än en gång, här kan du lyssna på avsnittet!

En kommentar

  1. Så bra du gjorde det, Micael, i samtalet med Agneta Sjödin. Otroligt värdefullt i tanke på att hon med sin podcast har lyssnare långt utanför våra ”kyrkliga led”.

    Berndt Isaksson

    Gillad av 1 person

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s