SprĂ„kmirakler i Sverige och Nepal 🇾đŸ‡ȘđŸ‡łđŸ‡”

Min vÀn och mentor Hans Sundberg Àr inte bara en briljant teolog och en förvÄnansvÀrt duktig ukulelespelare, han har ocksÄ erfarit flera sprÄkmirakler. Faktum Àr att hans vittnesbörd om mÀnniskor som talar i tungor pÄ mÀnskliga sprÄk Àr anledningen till att jag började skriva om sprÄkmirakler frÄn första början.

Nyligen satte jag mig ned med honom för att spela in ett avsnitt av vĂ„r podd Jesusfolket dĂ€r han delar sina erfarenheter. Bland annat berĂ€ttar han om hur han var en del av Jesusfolket pĂ„ 70-talet och evangeliserade en dag pĂ„ Celsiustorget i Uppsala tillsammans med nĂ„gra andra. En iransk man som trodde pĂ„ Bahá’í kom fram till dem och försökte övertyga dem om att följa BahĂĄ’u’llĂĄhs undervisning. Hans tackade respektfullt nej och argumenterade för att den iranske mannen borde följa Jesus istĂ€llet!

De stod sĂ„ och debatterade ett tag utan att nĂ„gon lĂ€t sig övertygas av den andres argument. Hans mĂ€rkte att hans vĂ€n Maria började be för honom. Först vad hon tyst men sedan höjde hon rösten – och det visade sig att hon bad i tungor. Detta gjorde Hans lite obekvĂ€m, men sĂ„ mĂ€rkte han att den iranske mannen stirrade pĂ„ henne och svarade henne med liknande ord. Maria talade persiska om varför mannen borde bli kristen!

Jag fick Marias telefonnummer av Hans och ringde upp henne. Hon kunde bekrÀfta allt Hans hade beskrivit för mig och avslöjade att hon faktiskt inte hade varit sÄ pigg pÄ att evangelisera den dagen. Hon var trött och det kalla vÀdret gjorde henne mer sugen pÄ att gÄ pÄ bio Àn att evangelisera.

Men nĂ€r den hĂ€r mannen började debattera med Hans kĂ€nde hon sig manad att be i tungor, och snart upplevde hon att Gud ville att hon skulle be högt. Hon förstod ingenting av vad hon sa och blev först förvĂ„nad av att mannen satte igĂ„ng med att svara henne, men insĂ„g att Gud mĂ„ste ha gett henne ett sprĂ„k som han förstod. ”Mannens ögon blev uppspĂ€rrade som tefat och han blev helt chockad”, sa hon till mig.

I podden berÀttar Hans Àven om ett liknande sprÄkmirakel han var med om i Katmandu, Nepal, och sÄ pratar vi om hur en sund tungotalsteologi ser ut som inte leder till att mÀnniskor blir brÀnda pÄ karismatik utan brinnande för Gud. Lyssna i valfri podd-app, pÄ Keystory eller hÀr:

Varför ApostlagÀrningarna Àr en perfekt guide för livet Jesusfolket

ApostlagÀrningarna Àr vÄr bÀsta inblick i hur den tidiga kyrkan levde, och en fantastisk inspirationskÀlla för att leva ett Jesus-likt liv! Boken berÀttar om apostlarnas missionsstrategier, hur den Helige Anden bÄde gjorde mirakler och utjÀmnade klyftorna mellan rika och fattiga, samt hur Gud hjÀlpte sitt folk nÀr det sÄg allra mörkast ut. En perfekt guide för livet som kristen idag! HÀr fÄr ni lyssna pÄ ett bibelstudium Micael hade i Pingst Falköping om ApostlagÀrningarnas övergripande budskap och vad vi kan tÀnka pÄ nÀr vi försöker imitera de tidiga kristnas liv. Stötta Unicef och deras livrÀddande arbete i Gaza: https://unicef.se/katastrofinsatser/hjalp-barnen-i-gazakrisen  Har du frÄgor, kommentarer eller tips pÄ vad vi ska podda om? Maila oss pÄ jesusfolket@gmail.com Bjud in oss att tala! https://helapingsten.com/boka/  Gilla Jesusfolket pÄ Facebook! facebook.com/jesusfolket Följ oss pÄ YouTube! youtube.com/helapingsten Och följ bloggen Hela Pingsten! helapingsten.com
  1. Varför ApostlagÀrningarna Àr en perfekt guide för livet
  2. Middag med Jesus: Nattvarden som en mÀttande mÄltid (med Rickard Cruz)
  3. Seminarium i Riksdagen: Sveriges utvisningar av konvertiter (med Ruth Nordström, Rebecca Ahlstrand, Louise Dane m.fl.)
  4. Krig och vÄld i Bergspredikans ljus (med Olof Edsinger, Vivian Caragounis och Pontus Tunhav)
  5. Hur kristna kan motverka kollaps och klimatkatastrofer

Podden hittar du hĂ€r eller varhelst poddar finns. Gilla gĂ€rna Jesusfolket pĂ„ Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

Trevlig lyssning!

Vad tÀnker du?