En tredjedel av Pakistan är under vatten – så stöttar du kristna organisationer på plats

Så det finns alltså människor som är upprörda över att Håkan Hellström under sina konserter på Ullevi släppte fram Greta Thunberg med vänner, som talade om allt klimatkrisen kommer förstöra om den inte hindras och uppmanade till att rösta på de mest klimatvänliga partierna.

Det är inget att vara upprörd över.

Det folk borde vara upprörda över är att just nu befinner sig en tredjedel av Pakistans yta under vatten, på grund av glaciärer som har smält extra mycket under sommarens rekordvärme. Över 30 miljoner har drabbats, tusentals har dött.

Pakistan har släppt ut minde än en procent av alla växthusgaser, men det är ett av de länder som drabbas allra värst av klimatförändringarnas effekter.

Om de måste stå ut med samhällskollapsande katastrofer på grund av det välstånd vi åtnjuter, då behöver vi stå ut med sångare och aktivister som påminner om att vi behöver rösta klimatvänligt för att minska mängden samhällskollapsande katastrofer i världen.

Den svenska organisationen Pakistanhjälpen som drivs av kristna missionärer finns på plats och hjälper katastrofdrabbade människor just nu. Här är info om hur du kan stödja dem:

Swish: 123 276 68 97

Bankgiro: 893-5306

Märk: Översvämning

Missionsorganisationen Gå ut mission är också värda att stötta – de har tillsammans med sammarbetspartners redan förmedlat hjäp till 1000 familjer och satsar nu på att hjälpa ännu fler. För 300 kr kan de anordna transport, uppehälle och mat för en familj under tre veckor.

Vill du vara med och göra det möjligt för dem att hjälpa fler kan du swisha till Gå ut mission, 123 412 30 89 – märk med ”Katastrofhjälp”

När Hans Rosling för några år sedan fick frågan hur man bäst ger bistånd lyfte han särskilt fram kristna organisationer – ”för de är redan på plats när krisen kommer”.

Tack för din gåva och dina böner! 🙏🏼

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s