Den ateistiske läkaren Elmir såg Jesus när han var nära döden

Överläkaren och ateisten Elmir Omerovic fick en uppenbarelse av Jesus när han bad i samband med en hjärnblödning. Det här rapporterar Göteborgs-Posten.

Ja, du läste rätt. Sekulära tidningen Göteborgs-Posten.

I artikeln beskriver de hur Elmir, som är professor i kardiologi, länge var en militant ateist. Han hade läst religionskritiserande böcker av Richard Dawkins och Christopher Hitchens och tog varje chans att förklara för troende hur lurade de var. En period ägnade han flera timmar varje dag åt att försvara ateismen.

Men för tre år sedan åkte han in akut till Sahlgrenska på grund av en hjärnblödning. Efter två dygn på neurointensiven kände han sig hjälplös och utlämnad och mindes då en bön som hans kroatiska farmor hade lärt honom:

”Ti si kadar ti pomozi.” ”Du allsmäktige Gud, hjälp mig när det är svårt.”

Han pendlade mellan vaket tillstånd och medvetenlöshet. Ett tag såg det ut som han skulle slukas av ett svart hål, men så ersattes mörkret av grönska. Sedan såg han Jesus. Han berättar för GP:

”Jag såg Jesus som svävade ungefär 15–20 meter över marken. Han var tre–fyra gånger större än en människa och hade en sådan där vit tunika på sig. När jag kände ljuset som omgav honom upplevde jag en starkare lycka än jag någonsin känt tidigare. Så nu förstår jag vad folk menar när de pratar om uppenbarelsen.”

Idag mår Elmir bra och har en mycket mer ödmjuk inställning till religion. Han verkar inte ha tagit steget till att bli kristen uppenbarelsen till trots, men jag hoppas att han gör det. Jesus är en så mycket bättre grund att bygga livet på än Richard Dawkins. ✝️

Här kan du läsa mer om mirakler och vetenskap.

Annons

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s