Bra kristna bloggar: Barnabasbloggen

Tänkte skriva lite utförligare om de bloggar jag har listat till höger. Jag börjar med att beskriva Barnabasbloggen.

Den som skriver på bloggen heter Jonas Melin och bor i Jönköping. Han är bibellärare på Mariannelunds folkhögskola och är med i Råslätts församlingsgemenskap, en församling som han var med och startade i början av 80-talet. De teman Jonas ofta tar upp på sin blogg är framför allt församlingsplantering och anabaptism. Varför bloggen heter som den heter förklarar han här och här.

Jag har läst bloggen då och då under en tid och förundras över tre saker:

  • Hur väldigt intressanta ämnen Jonas tar upp. Dagsaktuella händelser blandas med teologiska reflektioner och studier i en tycker jag perfekt komposition. Har själv försökt efterlikna detta på min blogg, vet inte om resultatet är lika bra som Barnabasbloggen dock. Jonas behandlar ämnen som jag tycker är oerhört intressanta, vilket i och för sig mycket väl kan bero på en annan sak som jag förundras över gällande Barnabasbloggen, nämligen
  • Hur lika teologi Jonas och jag har. Våra bloggar är nästan som systerbloggar. Nu vet jag inte vad Jonas anser men från min sida sett har vi likadan syn på det mesta (inte minst när det gäller inlägget ”Hela Pingsten” som jag bad Jonas att få publicera på min blogg efter att han hade publicerat den på sin, jag kunde ha skrivit vartenda ord). Dock uttrycker vi oss ofta annorlunda, vilket sannolikt beror på den tredje punkten jag fascineras över när det gäller Barnabasbloggen, vilket är
  • Hur moget och ödmjukt Jonas skriver. Han behåller hela tiden lugnet och skärpan när han skriver, vilket jag ser som väldigt positivt. Han belyser ofta frågor ur flera olika vinklar även när han själv har en tydlig och fast hållpunkt. Han bemöter människor som kommenterar med respekt. Samtidigt som han är väldigt klarsynt ochvet vad han tycker bemöter han andras argument lugnt och sakligt. Jag känner att jag har mycket att lära av honom.

Kort sagt är Barnabasbloggen en blogg av en bra och mogen författare med mycket intressanta ämnen som bör intressera er som gillar den här bloggen (vilket jag hoppas att nån av er som läser detta gör).

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s