Bra kristna bloggar: Amen.se

Fortsätter skriva om de bloggar jag länkar till.

Amen.se är ett projekt inom Svenska Missionskyrkan, startat av Nils Bryntesson. Syftet är evangelisation, kristen närvaro och aktivism på internet. Förutom bloggen innefattar projektet bl a rekrytering av pilotförsamlingar som vill utforska vad nätvaro kan innebära, planering inför ett SSWC-inspirerat kristet läger och torsdagsbön. Projektet verkar bli ganska uppmärksammat, vilket jag verkligen tycker är bra; jag tycker projektet är välsignat. Det är fortfarande en blogg i utvecklingsstadiet men hittills ser den ut att lyckas riktigt bra med att få igång kristen aktivism på internet. Den har väldigt stora potential, och Nils Bryntesson är en riktigt duktig skribent.

Jag blev tillfrågad av Nils att skriva en gästblogg om vad jag tyckte om amen.se samt kristen aktivism på nätet. Jag publicerar den även här:

I min strävan efter ett radikalt liv i Jesu efterföljd tog jag datorsabbat ett halvår för en tid sedan. Datorn kostade, om än lite pengar, ändå pengar som i stället kunde ges till de fattiga. Dessutom tog datorn en väldig massa tid, tid som kunde ägnas åt att tjäna och söka Gud.

Min datorsabbat var en mycket skön period då jag utvecklades andligt väldigt mycket. Det är något jag verkligen rekommenderar. I och med att jag varken ägnade mig åt dator eller TV (vilket är en sabbat jag fortfarande firar och aldrig planerar avsluta) upptäckte jag hur mycket tid som lämpar sig för Bibelläsning som man ägnar åt annat. Under detta halvår lärde jag mig Bibeln oerhört snabbt och förundrades över hur enkelt det är att lära sig Guds Ord om man inte ägnar sig åt dator och TV.

Men efter att ha sökt Gud detta halvår kände jag att jag blivit fylld till brädden av andlig vishet och kunskap, vishet och kunskap som behövdes föras vidare. Gud hade uppenbarat mycket för mig i Skriften, men nu kände jag att jag ville hjälpa andra att upptäcka samma saker. Jag började skissa på två böcker, en om kristen pacifism och en om Bibelns syn på pengar (jag kände att det fattades undervisning om detta i dagens kyrka). Jag funderade på hur jag skulle skriva dessa böcker. Jag var fortfarande skeptisk till datorn, men insåg att om jag skrev dem för hand skulle jag inte få dem publicerade (om inte någon skrev in dem på dator).

Så jag återvände till dataskärmen. I samma veva kom jag och en kompis överens om att starta en kristen tidning.Vi lade ut artiklarna på en gammal hemsida jag hade. Då insåg jag på att Internet är en av världens bästa redskap till att sprida Glada Budskap! Jag gick med i olika communities och nätverk. Jag blev en cyberrymdsmissionär som deltog i debatter och publicerade utdrag ur mina båda böcker på min hemsida. Det ena ledde till det andra, till slut skaffade jag blogg också.

Det jag hade upptäckt var att man når så oerhört många via Internet, fler än genom något annat medium. Även om pauser från datorn är behövliga då och då tror jag inte att vi är kallade till amish som skyr all modernitet. Kristen aktivism på Internet är oerhört viktigt i vårt missionsuppdrag. Vi får inte heller glömma att i och med att Internet är så stort och enkelt att använda finns en väldig massa skit där också som behöver konkurreras ut av det sanna Evangeliet. Det finns både sekulär skit men även kyrklig skit, irrläror. Man kan hitta både den ena och andra teologiska teorin på nätet. I detta brus och virrvarr av idéer och åsikter krävs en stark röst som pekar på Jesus Kristus som Vägen, Sanningen och Livet.

Vi kan inte längre stänga in oss i den oerhört lokala och instängda miljö IRL faktiskt har blivit. Det behövs kristen aktivism på Internet, man når så många man annars inte når utan som bara andra krafter når. Det är därför jag med glädje och hängivet hjärta stöder amen.se.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s