Förlåt Johannes…

Dagen skriver att Johannes Amritzer stämmer en blogg för kränkning och förtal, och jag skrattar åt det efteråt men en millisekund trodde jag nästan att det var jag… min bloggpost om honom i januari blev väldigt hård och fördömande, fingrarna på tangentbordet gick snabbare än tanken, och jag lyfte inte upp allt positivt jag ser och läser att han och hans organisation Mission SOS gör. Jag anser fortfarande att det finns orosmoment och irrläror i rörelsen, men att medlemmarna också gör ett riktigt välsignat jobb och hjälper människor att finna Jesus, bli andedöpta och tjäna Gud på ett fantastiskt sätt. Om man var tvungen att vara syndfri skulle inte Gud kunna handla genom någon, nu verkar Han i alla som söker Honom med öppet hjärta. Prisa Honom för det.

Ett exempel på det fantastiska, karismatiska missionsarbete de driver:

25 kommentarer

 1. Jag har hört genom en diakon i Svenska Kyrkan i Stockholm, som känner honom väl, att han stänger in folk, låser dörren, sätter dom på en stol och låser inte upp tills de är frälsta. Diakonen tyckte det var bra och berättade det med energi och positivism. Om det skulle varit någon anan person än Johannes skulle man tyckt att han var psykisk sjuk som gjorde något sådant, men jag upplever det som att många har en övertro på Johannes och tycker allt är bra som han gör. Så det är klart att han råkar i trubbel för sådana här och andra märkliga metoder.
  Vad många andliga ledare med honom borde lära sig är att två av de andliga gåvorna är ödmjukhet och tålamod.

  Det är starkt av dig Micael att be om förlåtelse för det känns som hans församling är lite som en skyddad verkstad för kulturella svensson ungdomar eller, ”unga vuxna” som fortfarande lever på sina föräldrar och har det så där lagom svenskt ställt, inte för mycket och inte för lite, och som ser ner på andra som kämpar varje dag för brödafödan. Jag skulle börja få lite respekt för Johannes om han startar en församling i Vårby Gård eller Fittja. Men på Kungsholmen, kan vem som helst stå och skrika och få vissa förvirrade ungdomar att gå med på att ge en rejäl lön till honom.

  Det kan gå rejält snett då församlingarna mer och mer börjar likna konserter och teatrar bara för att locka folk. Om överlåtelse och strävan att hjälpa sin nästa inte finns så finns heller inget evangelium, i alla fall inte det Jesus predikade.

  Mat 7:21 – 23
  ”Inte skall var och en som säger ‘Herre, Herre’ till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!”

  Var god läs denna predikan av David Wilkerson, pastor i Times Square Church i New York,
  http://www.forgottenword.org/accommodation.html

  Gilla

  1. Innan du (och ni andra med kommentarer här) går ut med så starka anklagelser som att han skulle låsa in folk och annat, så tycker jag att ni ska besöka församlingen. ”På frukten känner man trädet”.

   Frukten av hans arbete är massvis med frälsta människor, mirakler, nystartade församlingar och starkt missionsarbete.

   Men kanske ni kan dela med er av starka upplevelser som ni haft där människor i tusental blivit frälsta och helade genom ert arbete?

   God Bless

   Gilla

   1. Jag håller med dig om att Amritzers arbete verkligen ger frukt, jag kan dock tycka att alla frukter kanske inte är lika mogna… besökte Jesus Army i Storbritannien för några veckor sen (har skrivit om det här på bloggen) och där var det samma väckelseanda som i Märsta med tusentals frälsta och helade samtidigt som man starkt motsatte sig en lära som i viss mån förekommer i Mission SOS, nämligen framgångsteologin. Jag håller fast vid min tes ovan: Gud nöjer sig med Jesusförälskelse och inte den exakt ortodoxin, så slipas de sanna lärorna (förhoppningsvis) fram efterhand. Gud välsigne dig.

    Gilla

   2. Em, tack för ditt inlägg. Det jag skriver är att, mycket folk, nystartade församlingar, under och tecken inte behöver betyda att personen i fråga går med Herren, det finns en sådan idol- och persondyrkan även inom kyrkan idag som är skrämmande, många personer speciellt unga är så förvirrade att de måste har någon som leder dem som en stylta genom livet tills de upptäcker att ledaren själv inte var något helgon direkt, denna artikel från DN är ett exempel på detta, http://www.dn.se/insidan/per-kornhall-livets-ord-avhopp-1.1080196, själv jag litar mer på David Wilkerson som arbetat i New York med missbrukare i mer än 50 år än en skrikande predikant som river av några predikningar här och där och folk flockas kring för att han är högljudd …det är min uppfattning sedan får självklart du ha din…du måste lära dig att allt är inte svart eller vitt när det kommer till personer och speciellt inte kyrkliga ledare, Jer 17:9… det är bara Jesus om är heltvit…jag har också varit i tjugoårsåldern och omogen…;) så jag skyller inte på någon….för mig räcker det med att en blir frälst och går med Jesus hela livet och vågar dö för honom kosta vad det kostar vill, jag har flera i min umgängeskrets som går med Herren (alltså inte dansar och hojtar bara utan verkligen lever för honom i sitt vardagliga liv) och jag ser väldigt lite av det i Stockholm (även om vi börjar bli fler så är vi lätträknade, kanske ett 20-tal, som jag träffar på stan utan att vi bestämt något möte), så jag vet jag pratar om, jag arbetar själv med sådant här arbete, …trots att vi är flera så kallade ”karismatiska rörelser” som säger sig stödja Jesus till 100%, så märks det väldigt lite av det på stan och i vardagen… DON’T GO TO CHURCH BE THE CHURCH!

    Gilla

 2. Pastorn tillika anmälaren får kanske fråga sig hur många människor han kommer att vinna på detta sitt agerande.

  . . . . för det är väl ändå missionsbefallningen o räddningen från ett evigt straff som bör hamna högst på listan för en predikant, tycker jag.

  Hade det varit jag själv som hade drabbats av det ev förtalet, så hade jag nog hellre intresserat mig för att utröna bakgrunden till detta. Vad utgör orsaken till att jag utsätts för detta, skulle jag ha frågat mig.

  Ja, jag hade bekymrat mig betydligt mer över att jag av somliga inte ansågs såsom representativ min tro, hellre än att jag skulle ondgöra mig över kränkningen som ett oriktigt påstående innebär, om jag nu verkligen hade tagit så illa vid mig. Jag vet nämligen med säkerhet vad jag har för uppfattning om mig själv o den uppfattningen är inte beroende av vad andra för tillfället råkar anse om min person.

  Jag är ingen vän av det stränga Åke Green-budskapet. Jag skrev för en tid sedan en artikel i ämnet och människor som likt den situationen polisanmäler, för att predikanten uttrycker sig illa, gör det uteslutande för att det framförs en åsikt som inte passar dem.

  Den sortens agerande skrämmer mig, i synnerhet om anmälan kommer från en kristen förkunnare. Historiskt vet vi ju hur kyrkan förr behandlade oss människor, när vi inte framförde åsikter av rätt slag.

  Samtidigt kan vi ju trösta oss med, att det är väl knappast överdrivet många utav kyrkans män över lag – vare sig det sker nu eller historiskt -som har fått beröm därför att de har förtjänat det.

  Jesus Kristus kom sen inte till den här världen för att uppnå värdslig bekräftelse. Den enda gång han uppvisade ett aggressionsutbrott i Skriften, så var det just i kyrkan, när han drev ut månglarna i templet.

  Polisanmälan av det här slaget tilldelar intrycket, att med hjälp av rättsväsendet ska upprättelse nu ske men vad hjälper den sortens upprättelse, om samtidigt ett antal människor går evigt förlorade för att de tappade tilltron till budskapet genom att studera förkunnarens eget liv?

  Och vad händer i så fall med det pund som anmälaren av Skaparen fick förtroendet att förvalta?

  Gilla

 3. Den som ska berätta om Jesu budskap och om vår kärlek till varandra, om Andens gåvor, det här med glädjen och tålamodet och som också predikar om att vända andra kinden till, han vänder sig alltså till polisen för att själv få upprättelse. Jaha. Behöver det kommenteras? Gå i frid, arma broder för den friden tror jag du saknar.

  Gilla

 4. Svar till Stockholmsbo:

  Det kan ju faktiskt vara så, att Johannes ber om förlåtelse här av rädsla.

  Gilla

 5. Vet inte om Johannes har försökt lösa detta på något annat sätt innan. men jag tänker osökt på:
  1Co 6:1 Hur kan någon av er som ligger i tvist med en annan våga gå till rätta med honom inför de orättfärdiga och inte inför de heliga?
  1Co 6:2 Vet ni inte att de heliga skall döma världen? Om nu världen skall dömas av er, duger ni då inte till att döma i de minsta mål?
  1Co 6:3 Vet ni inte att vi skall döma änglar? Skall ni då inte kunna döma i vardagliga ting?
  1Co 6:4 Men när ni har sådana tvister, sätter ni dem till domare som församlingen inte har förtroende för.
  1Co 6:5 Det här säger jag för att få er att skämmas. Finns det ingen förståndig bland er,någon som kan bli skiljedomare mellan bröder?
  1Co 6:6 I stället går broder till rätta med broder, och detta inför otroende.
  1Co 6:7 På det hela taget är redan det att ni processar med varandra ett nederlag för er. Varför lider ni inte hellre en oförrätt? Varför låter ni inte hellre andra roffa åt sig?
  1Co 6:8 I stället gör ni själva orätt och roffar åt er – och detta drabbar bröder.

  Gilla

 6. Vi har blivit så anpassade, även Pingst, att vi är mer rädda för vad folk skall säga än för att människor skall gå förlorade!

  Har vi inte läst Jesu ord; Har de förföljt mig skall de förfölja er. Ve er när alla talar väl om er!

  Det pågår en ständig kamp mellan Gud och djävulen. Och djävulen använder alla knep för att förstöra.

  Räds inte för människor utan för den som kan få er att gå förlorade!

  Gilla

 7. Frid!

  Jag trodde att vi skulle likna Jesus! Vad gjorde han med sina bödlar?
  FADER, FÖRLÅT DEM TY DE VETA INTE VAD DE GÖRA!!!!!!!!!!!!
  Bry er inte vad folk tycker och tänker om er, BRY DIG OM VAD GUD TYCKER OM DIG.
  LitenStenRen

  Gilla

 8. Den som vantolkar Bibeln,ska inte upphöjas till skyarna,men detta sker ständigt inom Livets ord och Trosrörelsen f.ö.. Skulle man sen polisanmäla varje gång någon skriver dumt eller pratar dumt om en, fick man inte göra annat. Polisen har annat viktigare att göra än syssla med dumma skriverier på Internet. Eftersom jag tror på Jesus Kristus,som Bibeln beskriver, så intresserar jag mig inte för varken Trosrörelsen eller dess villolärare,men att polisanmäla är att gå för långt många gånger. Tyder på vissa maktfullkomliga drag ; att inte kunna tåla kritik och analys överhuvud taget. Eller hur ?

  Gilla

 9. Tack Micael! Det är så förlösande med människor som kan säga förlåt! Tack för alla ofullkomliga människor som Gud av nåd använder i sitt verk.

  Gilla

 10. Naturligtvis har Gud ALL makt och använder vem Han vill. MEN, Han använder ingen i sitt hjärta, New Agetroende,som sprider sina ideér infiltrativt inom de olika samfunden. Tvärtom,ska vi,vem vi än är, avslöja falskheterna,om än inte personerna ifråga. Varför är det så jobbigt för somliga att bara hålla sig till Bibeln ?? Det ger en inre tillfredsställelse,att leva i rätt relation till Gud,även om man inte får stå på estrader och högljutt skryta med gudstron man har. För att citera Åsa W. :Eller hur ?

  Gilla

 11. Märkligt! Hur kan en andlig ledare komma till ett så galet beslut att polisanmäla att någon skrivit något kränkande. Är en församlingsledare
  inte en Jesu efterföljare. Ska man då inte handla också i Jesu anda.
  Ingen har väl blivit så föraktad, förtalad och förnedrad som han. Kan inte se någonstans i min bibel att Jesus brydde sej om att bekämpa det, Han som kunde, men avstod ändå, och först när vi också handlar så blir vi föredömen
  för varandra, Visst står det; uppträd inte som herrar över hjorden, utan som
  föredömen.

  Gilla

 12. De som anammar Trosrörelsens lära har antingen inte varit frälsta eller så har de blivit avfällingar. Detta enligt Bibeln. Alltså står en person som lever efter Trosrörelsen inte i rätt förhållande till Gud, och då kan man vänta sig vad som helst. Jag är inte förvånad alls. Har mycket erfarenhet av livets ordare och deras attityd till andra människor. Har blivit påhoppad på det grövsta av livets ordare ,bara för att jag ville behålla min tro på Jesus Kristus som jag haft sedan barndomen.

  Gilla

 13. Jodå här fanns det ju en del åsikter…

  Åjovars lite tveeggat är det nog, sen får man väl ha vilka åsikte man vill, även om man har fel.

  Konstigt i alla fall att man gärna citerar en del av vad Jesus och Paulus sa men inte det som inte stämmer med den egna åsikten.

  Jesus kallade Herodes för en räv och Paulus vädjade till kejsaren. Om Paulus hade levt idag hade nog bloggarna varit fulla med åsikter om det felaktiga i att vädja till den högsta instansen. Men han var ju å andra sidan bara Paulus, kanske en villolärare han med?

  Gud välsigne er alla och kom ihåg hjärtat!

  Gilla

 14. Jag gillar johannes men man får lätt LO 80-tals vibbar av att gå på deras möten.

  Det är ett enkelt budskap som kan handla om att gå på vattnet eller övervinna sina omständigheter och så långt är allt väl.

  Problemet kan bli att man tar till sig det som är framgångsteologins baksida. Nämligen att människor mer o mer förnekar sin mänskliga sida. Att man ser svaghet som synd och att det bara blir yta och styrka och att ingen vågar se att i svagheten så fulkomnlas Guds styrka.

  Sen så skadar det inte att fundera lite på om bibeln verkligen är sådär kristallklar alla gånger. Att vara kristen handlar mer om hjärtat än om tomma fraser eller att försöka förändra sitt sinne o bli mer lik Gud.

  Tro mig jag har träffat många människor som blivit skadade av det som kallas framgångsteologin. Man orkar hålla upp sin yta ett bra tag men sen en dag så orkar man inte längre. Muren rämnar och den inre konflikten som finns inbyggd i budskapet leder ofrånkommligt antingen till psykakuten eller till självmordsförsök.

  Gilla

 15. Det är INTE tveeggat. Vi som tror på Jesus Kristus som Bibeln beskriver Honom,vi vill peka på felaktigheter andra tror på. Men många av dessa går till angrepp mot oss personligen. Märker ni skillnaden ? Om inte, så får ni försöka en annan dag.

  Gilla

 16. Det låter som Johannes dvs stänga in folk sätta en stol över dem eller sitta på dom tills demonerna far ut och personen blir frälst… gick bibelskolan och tycker det låter som Johannes allright… det kanske man kan göra om Gud säger det, men som Johannes sa att bara för att den helige Ande sa ”klipp till honom allt du kan i magen” en gång inte betyder det att man skall göra det varje gång någon inte vill tro på tungotalet… man kan få mycket problem då… men han tycks klara av blåsvädret.

  Gilla

  1. Smith Wigglesworth som Gud använde till att göra fantastiska helandeunder använde ju också kontroversiella metoder som kritiserades hårt, inte minst att slå folk. Han poängterade också att han gjorde det på Andens tilltal och att det var djävulen han slog. Det intressanta var att de som fick ta emot slagen aldrig kände sig skadade.

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s