Jesus Army: En karismatisk kyrka

Det jag slogs av under mitt besök hos modern Jesus army i Storbritannien var att de var otroligt andliga. Det sista man hörde på kvällen och det första på morgonen var ”Bless you” och när man satt i matsalen och åt eller i vardagsrummet och chillade sa folk ”Praise God…” lite då och då. Egengjorda skyltar och målningar med Bibliska bilder och ord satt uppsatta överallt i kommuniteten (även på toan), man var konstant medveten av Guds närvaro. Vilket gav frukt.

På tältmötet ägnade man de första timmarna åt att söka Gud, dels genom livliga lovsånger men också genom stilla tillbedjan. På kvällen ägnades en timme åt förbön och människor i mängder strömmade fram mot scenen. Förebedjarna räckte inte till på långa vägar utan folk som ville ha bön bad för varandra. Många av medlemmarna gick alltid runt med en liten kapsel med olja i fickan som man använda när man bad för helande (Jak 5:14). Människor blev befriade, frälsta, helade och andedöpta, tungotal väcktes, onda andar drevs ut och en glädje och frid fyllde tältet.

Förbön
Förbön

Det var en av de mest karismatiska kyrkor jag besökt, och det som gladde mig var att de kombinerade sund karismatik med arbete för ekonomisk utjämning. Hur många andra kyrkor sjunger först en sång om att tecken och under ska ske och sedan en hatsång mot Världen med verser som ”Keep your filthy mammon-lifestyle, and your middle-class deceit. I’ll be poor and share like Jesus, washing all my brothers’ feet.” Likt ökenfäderna var de medvetna om att Anden trivs bäst i en antigirig gemenskapsatmosfär, och de var rikt välsignade med tecken, under och Andens kraft och helighet.

3 kommentarer

  1. One of my favourite parts of our festival weekends, and in fact any of our monthly national celebrations, is the response times, when everyone comes forward to be prayed for, and to pray for others. I like the fact that you can be praying for someone at the front, watching them receiving the Holy Spirit, and when you glance around you find yourself surrounded by people being healed, touched, forgiven by God, and some crying or screaming in deliverance.

    I find it amazing that God can work in so many different people in so many different ways – all at the same time! 🙂

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s