Pannkakor istället för sprit

Vi dricker mer än någonsin i Sverige nu, och det märks väldigt tydligt på en uppsaliensisk valborg. Som relativt nyinflyttad i stan slås jag av det makalösa drickandet (stadsparken ser ut som en soptipp efter några timmar), och det krävs inte särskilt långtgående beräkningar för att lista ut att det för många innebär rejäla plågor (även om det i år var lugnare här än på andra håll, se här). Jag hängde med Pannkakskyrkan igår för första gången som placerat sig i stadsparken. Jag var mest i bönetältet, och även om det inte kom så många dit (de flesta hängde vid pannkakorna) så bad jag innerligt att de skulle bli frälsta och slippa ur dryckenskapens våld som många var riktigt fast i. Det är ett fantastiskt arbete pannkakskyrkan bedriver. De flesta av dem som nu fick diskutera Jesus och motta förbön hade förmodligen aldrig tänkt tanken att gå in i en kyrka.

En kommentar

  1. Ja, det var en trevlig kväll! Fick en riktigt bra samtal med en kille innan jag stack sedan… Det var kul att träffa dig med – hoppas du kan komma imorgon kväll! Skickade precis ett mail 🙂

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s