Tecknar serie

Kommer inte vara så aktiv på nätet den här veckan då jag återupptagit serietecknarpennan. Diakonia ska genomföra en sommarturné om kapitalflykt, och eftersom det är ett väldigt invecklat ämne ombads Uppsalagruppen att ta fram informationsblad som på ett enkelt sätt beskriver vad det innebär och hur det missgynnar de fattiga. Jag åtog mig uppdraget att rita en serie. ”Aid Man vs Dr Kapitalflykt” handlar om superhjälten (bistånd) som bekämpar ärkeskurken (kapitalflykt) men då kapitalflykten är mycket starkare (den beräknas ta tio gånger mer från fattiga länder än vad biståndet ger) klarar Aid Man bara av att besegra Dr Kapitalflykt med hjälp av dem som läser serien. Mycket snitsigt.

Innan jag började med den här bloggen ritade jag serien Bibeltolkaren, totalt 24 stycken sidor som belyser olika Bibelställen ur olika perspektiv. Väldigt intressant och roligt, men enormt tidskrävande, och jag kom till slut fram till att det fanns bättre sätt att sprida Evangelium på. Hoppas bara att Aid Man är mödan värd.

Nåväl, där har ni anledningen till att jag inte är så aktiv kommande vecka. Publicerar lite gästinlägg då och då. GVE.

2 kommentarer

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s