Joel Halldorf om kommuniteter

Oj vad roligt att Joel Halldorf hade skrivit en lång krönika om den nya frikyrkliga kommunitetsrörelsen i Dagen! Jag rekommenderar den verkligen. Han ger en historisk bakgrund och visar även på tre särdrag den nymonastiska rörelsen har: En teologisk vision, man lever inte gemensamt bara för att det är praktiskt eller kul utan för att man tror att Guds Rike gestaltas på ett bra sätt genom det; man är historiskt och ekumeniskt medveten och hämtar inspiration från andra tider och samfund;  och man är samhällskritisk mot imperialism, materialism och individualism och söker ett radikalt annorlunda Jesuslikt sätt att leva.

Om du vill vara med i en kommunitet, gå in här och visa ditt intresse, skriv även en kommentar här. Kolla även in om det finns en existerande kommunitet nära dig här.

En kommentar

  1. Håller med om att det var en väldigt bra artikel! Uppmuntrande, fördjupande och utmanande.

    Sen tyckte jag han kunde ha nämnt anabaptismen i artikeln, som ju är en inspirationskälla för flera av oss i rörelsen, och jag tycker inte heller det stämmer att Bagis-kommuniteten var den enda gruppen representerad det första året (har lämnat en kommentar om detta på hans blogg o hoppas på svar). Tror att rörelsen är av Anden och har många influenser, den har inte startats av någon enskild människa eller grupp (vilket det kunde låta som på beskrivningen av konferenserna).

    För övrigt: trevligt sommaruppehåll! Kommer sakna dina texter, du gör ett bra jobb!

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s