När änglar ses av flera personer

 

Marita Mäntyniemi
Marita Mäntyniemi

Den nyhet som nått mest popularitet i Dagen ikväll handlar om när några finländare såg en ängel den 22 januari i år. På vägen mellan Virrat och Alavus, i Seinäjokitrakten, stannade fyra olika bilar vid vägkanten för att människorna i dem såg en stor ängel sväva ovanför skogen. Ängeln hade orden ”Säden har vitnat till skörd” (Joh 4:35) skrivet på ena vingen. I detta videoklipp intervjuas en av ögonvittnena, Marita Mäntyniemi, i Seinäjoki pingstkyrka. Marita berättar på ett väldigt ödmjukt och nedtonat sätt vad hon såg och hur det stärkte hennes tro på Gud, som dittills varit ganska kall.

När det är flera personer som ser samma ängel är det svårt att inte tro att det rör sig om ett äkta fenomen. Historien ovan påminner mig om när en Andefylld kille vid namn Elia Johansson var med på Pannkakskyrkans konferens Union tidigare i år. Elia var en av fyra ungdomar som hade gått på Bethel School of Supernatural Ministry i Redding, Kalifornien, och var med på Union för att inspirera oss till att evangelisera i den Helige Andes kraft. Under ett av undervisningspassen berättade Elia (han har även skrivit ner det på sin blogg) om hur han en dag vandrade runt i utkanten av Redding och plötsligt såg en ängel stå vid en bäck. ”Wow, coolt, en ängel”, berättade han att han tänkte för att sedan spatsera vidare.

Sedan kom han till ett hus där han såg en väldigt stor ängel (taket var upp till dess midja) och han upplevde att Gud sa åt honom att gå och knacka på. Han tyckte dock det var en dålig idé, husets ägare skulle ganska sannolikt tycka att han var en galning, men Gud sa åt honom återigen att knacka på. När Elia än en gång vägrade upplevde han att Gud sa: ”Gå och knacka på, personen som kommer öppna dörren har ont i sitt knä!”

Så Elia gick fram till huset och knackade, och till tjejen som öppnade sa han att han hette Elia och att han kände på sig att hon hade ont i knät, vilket hon hade – hon hade brutit det förra sommaren. Det visade sig att hon också gick på Bethel School of Supernatural Ministry, och det gjorde att Elia vågde berätta om ängeln han hade sett vid hennes hus. Medan han talade upplevde han att Gud gav mer information om denna ängel – att det var en helandeängel som skulle utrusta henne i en helandetjänst.

Tjejen svarade: ”Jag vet, du är den tredje som berättar om den här ängeln för mig den här veckan.”

I en fikapaus beslöt jag mig för att intervjua denna mystiska man som ser änglar stup i kvarten. ”Hur ser de ut?” frågade jag. Elia skrattade och sa att de kan se ut på olika sätt, oftast som en ljus människoliknande gestalt. Han tillade ”Men just de här såg jag inte med mina fysiska ögon utan med mina andliga.” Jag tappade hakan. ”Har du sett änglar med dina fysiska ögon också?!”

Änglar är högst verkliga varelser, den andliga världen är minst lika reell som den materiella. Men låt oss inte fokusera på dem, själva ordet aggelos betyder budbärare, och det är vad de vill säga oss som är det väsentliga. Ängeln som Elia och de två andra såg hade ett budskap till en person gällande hennes helandetjänst. Ängeln som uppenbarade sig i Seinäjoki hade ett budskap till långt många fler, först och främst den finska kyrkan:

”Säger ni inte att det ännu är fyra månader kvar till skörden? Men se, jag säger er: Lyft blicken och se hur fälten har vitnat till skörd. Redan nu får den som skördar sin lön. Han samlar in frukt till evigt liv, så att den som sår och den som skördar kan glädja sig på samma gång. Ändå är det ordet sant, att en sår och en annan skördar. Jag har sänt er att skörda där ni inte har arbetat. Andra har arbetat, och ni har gått in i deras arbete.” (Joh 4:34-38)

Be ivrigt för väckelse i Finland! Tiden är inne för mission i Skandinavien! Det är dags att vi skördar det andra har sått, det är dags att de bibliska historierna och det rika kyrkoarvet som finns i Norden kommer till liv, att Guds Rike blir synligt framför våra ögon. Det är dags att kyrkan öppnar sina ögon och ser hur änglarna strider mot mörkrets makter i kampen om att inte förlora västvärlden till otukt, girighet och ogudaktighet. En väckelse som förenar karismatik med arbete för fred och rättvisa är möjlig, den är nödvändig, och – pris vare Gud – den är nära. Be för Finland, vänner. Samtidigt som främlingsfientligheten vinner mark gör Gud något stort i det landet.

5 kommentarer

 1. Ängeln som visade sig i Finland, Alavus – Virrat, 2011 01 22.

  Jag har redigerat denna video från Pingstkyrkan i Seinäjoki,
  och försett den med svensk text.

  Välkommen att ta del av den, den går även att ladda hem med Realplayer.

  Klicka på den svenska sidan – Välkommen
  http://www.theymetjesus.com

  /Carlos

  Gilla

 2. Åk till församlingen kraftkällan karlhäll stockholm där den apostoliska och den profetiska smörjelsen är stark och en stark smord undervisning och tecken och under sker

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s