50 helade av Jesus på New Age-mässa i helgen!

Helande genom Jesus

Nu i helgen stod min underbara församling Mosaik tillsammans med några Vineyard-vänner på en new age-mässa i Solna. Dagen skriver om deras insats tillsammans med två andra kristna församlingar som befann sig på mässan. Jag fick höra reslutaten löpande under helgen – och vilka resultat det var! Totalt fick de be för ca 100 personer, nära samtliga kände Guds kraft, 49 stycken blev helade till kroppen och ännu fler i själen, sju ben växte ut, och flera kom till tro på Jesus. Där förvirring och mörker råder fick Jesu lärjungar sprida sanning och ljus. Tacka Gud för det.

[De] lyssnar till dem som utövar teckentydning och spådom, men Herren, din Gud, har inte tillåtit dig något sådant. Herren, din Gud, skall låta uppstå åt dig en profet bland ditt folk, av dina bröder, en som är lik mig. Honom skall ni lyssna till. (5 Mos 18:14-15). De som söker sig till new age är andligt hungriga, men de kan inte skilja på goda och onda andemakter. Be att det sker en fullskalig väckelse bland new age-människor som tydligt pekar på Jesus som den ende Herren.

För övrigt – ta av er skorna idag för att visa solidaritet med världens fattiga. Seriöst. Det är ju ändå fasta. Uppoffra lite nu.

13 kommentarer

 1. Växte det ut sju ben på en person, eller ett ben på sju personer?

  Vad exakt hände? Var är bilderna? Var är dokumentationen?
  Var är de oberoende källorna? Vem har kritiskt granskat dina uppgifter?

  Du inser säkert att detta är en världssensation.

  Är förklaringen till de knapphändiga uppgifterna att du helt fräckt ljuger mig rakt upp i ansiktet? Hur kan jag kontrollera det?

  En sak är då säker: jag tror helt enkelt att du ljuger.

  Gilla

  1. Hejsan Bengt!

   Enligt dem som var där (omkring åtta personer) var det sju stycken som de bad för som hade olika längd på sina ben. Det är rätt vanligt att vissa har det så, och det kan leda till ryggbesvär då man tvingas gå lite snett hela tiden. De sade till mig att efter att de hade bett för dessa var benen lika långa. Jag vet inte om det är sant och har ingen dokumentation, utan det är deras vittnesbörd som jag vidarebefordrar.

   Det finns ganska många rapporter om att detta sker när kristna ber för människor med ben som har olika längd, se t.ex. http://www.therisinglight.com/tag/make-legs-grow-longer/. Det är möjligt att det rör sig om fejk ibland. Jag har dock två goda vänner som är övertygade om att detta skedde dem. De upplevde att någon drog i benet trots att det var ingen som gjorde det, och därefter hade de samma längd och har det till denna dag. Jag har skrivit om en av dem här: https://helapingsten.wordpress.com/2011/01/19/det-har-visste-jag-inte-om-fresas/.

   Inte heller har jag dock dokumentation, så man får ta dessa rapporter med en nypa salt. Personligen är jag övertygad om att dessa mina två goda vänner (som är några av de bästa jag har) inte skulle lura mig, men det är svårt att övertyga för andra. Därför skriver jag mestadels på den här bloggen om under som är väldokumenterade och som verifierats av vetenskapliga experter. Det är verkligen en världssensation, och det är det som gör att vi karismatiska kristna vet att vår religion är sann. Guds Rike predikas inte bara med ord utan med kraft, står det i Bibeln. När Jesus ville demonstrera sitt budskap utförde Han mirakler. Det senaste halvåret har jag ägnat väldigt mycket tid åt att leta efter dokumenterade mirakler, och det finns otaliga, men vissa kristna är dåliga på att berätta om dem. Därför skrev jag den här texten, för att uppmana framför allt Pingstkyrkan att vara tydligare med att det finns bevis för att Gud finns.

   Här är en lista på väldokumenterade helanden: https://helapingsten.wordpress.com/2011/01/03/medicinskt-verifierade-helanden/

   Gud finns, men det är upp till människan att ta ställning till Honom. Du ska dock veta att Han älskar dig oerhört mycket, vad du än har gjort så vill Han ge dig förlåtelse och evigt liv. Gud välsigne dig.

   Gilla

 2. Som journalist skrev jag om en kvinna som vittnade om att hon blivit helad genom den helige Ande efter att ha lidit av allvarliga ryggbesvär.

  Hon visade mig röntgenplåtar ”före och efter” men det gick inte att med säkerhet fastställa någon somatisk förändring.

  Av hela mitt hjärta ville jag att ”miraklet” skulle kunna fastställas som ett faktum eftersom jag själv var djupt troende och frikyrklig vid den här tiden.

  Men sanningen är alltid önsketänkandets viktigaste opponent – jag avstod att publicera artikeln eftersom ”sakförhållandena inte var obestridliga”, med andra ord en brist på fakta.

  Vid flera tillfällen har jag tvingats konstatera att påstådda ”mirakler” mest har varit önsketänkande.

  Det är viktigt att försöka nå ”säker kunskap” i helande-träsket. Lögn och omoral ska avslöjas – inte respekteras.

  Att vittna falskt i den helige Andes namn är ingen bra idé om man vill undvika helvetet. Inte sant?

  PS
  Ska kolla upp länkarna. Tack!
  Ds

  Gilla

  1. Jag håller helt och hållet med dig om att vi ska söka sanningen och här har frikyrkan mycket av lära av t.ex. katolska kyrkan som anlitar experthjälp när de avgör om ett helande har skett. Jag var på konferens i veckan där David Carr var huvudtalare, hans församling Renewal Christian Centre säger bara att ett helande har skett om en läkare har konstaterat att tillfrisknandet inte kan förklaras med vetenskapen.

   Allt gott!

   Gilla

 3. Nog sker det mirakel. Jag har själv varit med två tillfällen. En gång fick jag en rejäl knöl i benet. Läkarna kunde säga exakt vad det var. Men jag hade den länge, och det var jobbigt. Jag bad Gud ta bort den, men inget skedde.

  En morgon när jag stod i badrummet kände jag plötsligt hur Gud gav mig tro för att knölen skulle försvinna. Jag la handen på knölen, tackade Gud och i samma stund försvann den. Det är ett antal år sedan och den har aldrig återkommit.

  På liknande sätt hade jag under flera år en såraktig irriation i munnen. Det gjorde ont. Det var inte utan att jag själv misstänkte cancer. Jag bad många gånger. Men en dag fick jag tro för helande och den försvann i samma stund. Detta är många år sedan och jag har inte fått den tillbaka.

  Jag känner 2 personer som blivit ögonblickligen i ett möte helade från MS. Båda kunde lämna rullstolen och gå som om det aldrig varit sjuka.

  Gilla

 4. Tänk att med alla dessa behov som finns idag så är det just benutväxt som Gud specialicerat sig på, märkligt.

  Ja det är märkligt att när man hör om dessa fantastiska under så är det oftast just dessa som sker.

  Fick inga blinda synen åter eller totalt döva hörseln tillbaks, inga rullstolsbundna som steg upp, inga cp-skadade/förståndshandikappade som blev totalt återställda??????

  Varför begränsar vi Gud till dessa under som ej går att fastställa med sin egen syn och förstånd.

  Någonstanns är det fel, antingen på Guds löften eller på vi som tror på dessa, tror på det senare efterssom vi ständigt accepterar dessa miniunder hela tiden och ropar ut det som så fantastiskt.

  Gud är större en så

  Gilla

  1. Naturligtvis spelar det in vilka behov folk man ber för har, men i Västvärlden har vi mycket mindre tro än väckelsekristna i tredje världen. Jag talade med en man häromdagen som beskrev hur han såg mängder med blinda se, döva höra, lama gå och handikappade bli friska på ett väckelsemöte i Kenya för några månader sen.

   Gud kan göra så mycket mer! Se https://helapingsten.wordpress.com/2011/04/07/pingstelden-har-kallnat/ och https://helapingsten.wordpress.com/en-ny-azusavackelse-ar-mojlig/

   Gilla

 5. Lelle

  Dessa båda personer(som blev helade från MS) måste väl gladeligen vilja att du la ut deras namn och telefonnummer så man kunde ta del av deras vittnesbörd direkt från källan, där information om hela sjukdomslidandet och helandet kan lämnas som förstahandsuppgifter.

  Så skulle jag då vilja göra om undret drabbat mig, snacka om chans att vittna och sprida budskapet om Jesus, som först och främst frälsaren men också helaren.

  Gilla

  1. Tidningen Voice of Healing som utgavs på 50-talet hade som praxis att alltid skriva kontaktuppgifter till folk som hade blivit helade, och ofta hade läkare verifierat helandet. Se http://ancientwells.org.au/Voice_of_Healing.html

   Jag brukar inte sprida så knapphändiga uppgifter som ovan, men jag gjorde ett undantag eftersom det är väldigt goda vänner till mig.

   Gilla

 6. Jo, visst kan du få namnet på dem, den första är ju omskriven.
  Jag har själv skrivit om dem i en bok, En vind från änglarnas stad.
  Vesla Mortenson (detta hände i Köpenhamn) har bott hos oss privat. Ho
  Lillemor hette/heter den andra (detta hände i Umeå). Vill inte utan
  löfte lämna hela namnet.
  Även hon har dock berättat om detta för någon tidning.

  Vänligen

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s