David Carr om mirakler

I april var jag på en New Wine-konferens om att evangelisera genom att tjäna människor, och huvudtalaren David Carr talade mycket om att vi behöver både Andens frukter och Andens gåvor för att nå ut med budskapet om evigt liv i Jesus, både kärleksfull karaktär och kraftfulla underverk. Hela pingsten, helt enkelt. För att illustrera detta berättade han många historier om mirakler han menar sig ha upplevt. Naturligtvis ska man ta det med en nypa salt, men intressant är att Carrs kyrka, Renewal Christian Centre utanför Birmingham, aldrig kallar ett tillfrisknande för ett helande om det inte verifieras av läkare först. Här berättar han om några sådana fall:

Carr talade också om hur han ibland kan säga saker om människor som han egentligen inte kan veta (han gav några smakprov av detta på konferensen):

Därtill sa han att han och människor han kände hade sett änglar:

Och så sade han att han talat i tungor på existerande språk, till exempel franska. Detta är något som flera vänner till mig också säger att de upplevt:

Seriöst, tänk om kyrkan ägnade sig mer åt detta, inte bara talade om det utan faktikst upplevde det. Skulle samarbete med humanisterna vara möjligt då?

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s