Ingivelser från Guds Helige Ande

Jack Deere
Jack Deere

Översättning av Surprised by the Voice of God av Jack Deere, sidorna 152-153:

Paul Cain, en ledande profetisk personlighet i den amerikanska kyrkan, befann sig en gång hemma hos en kändis. Hon såg ut att vara hälsan själv, men Paul fick en ingivelse att det var något fel med hennes gallblåsa. När han berättade detta sa hon att han måste ha inbillat sig, hon hade aldrig mått bättre. Kort därefter opererades hon för just gallblåsan. Den här kunskapen kom inte från Paul Cains förmåga att observera saker eller från hans slutledningsförmåga. Det var en enkel ingivelse från den Helige Ande som sade emot vad han upplevde med sina sinnen.

Det här har hänt mig ganska ofta när jag predikar och undervisar. För inte så länge sedan talade jag inför 1200 människor på en konferens i Karlsruhe, Tyskland. När jag såg ut över publiken fastnade mina ögon på en liten sektion på min vänstra sida där det satt omkring 50 personer. Jag fick en ingivelse om att någon i den sektionen planerade att ta självmord. Jag pekade ditåt och sa: ”Någon i den här sektionen funderar på att ta sitt liv. Skulle du kunna komma fram så att vi får be för dig?” En kvinna i vit klänning reste sig upp och kom fram. När jag hade pekat på sektionen var inte ens medveten om att jag hade pekat direkt på henne.

Dessa ingivelser kan inträffa när som helst – man behöver inte hålla på och predika eller tala på konferens. För några år sedan hade en ung kvinna vid namn Kristy Greer just börjat besöka den kyrka jag och Leesa [Jacks fru, min anm] hjälpte till med att starta. Vi hade bara talat med Kristy och hennes man Carl några gånger när hon en dag ringde och frågade om hon kunde komma hem till oss och tala om en bok som hon läste. När hon sedan kom in genom dörren log hon och verkade vara på gott humör. Dock ”visste” jag plötsligt två saker om henne: för det första att hon var i färd med att gråta, för det andra att hon inte var kristen och skulle snart bli född på nytt. Innan hon gick in genom dörren hade jag trott att hon var kristen, och hennes beteende gav ingen anledning att tro att tårarna var nära.

Efter några minuters artighetsfraser frågade jag: ”Varför håller du på att börja gråta?”

”Jag vet inte”, svarade hon. ”Det är jätteunderligt. Det har känts som att jag måste gråta ända sedan jag kom in. Hur visste du det?”

”Herren visar mig något om dig.”

”Vet du varför jag håller på att börja gråta?”

”Ja, det gör jag. Du håller på att bli född på nytt.”

”Vadå född på nytt?” Medan jag och Leesa talade med Kristy så blev hon verkligen född på nytt, där i vårt vardagsrum. Utan de här ingivelserna från Herren, så hade jag inte ens tänkt på att tala med henne om frälsning.

Jag har lärt mig under åren att förlita mig på gudomliga ingivelser för ledning i vardagen såväl som i tjänsten för Herren. För mig har dessa ingivelser börjat komma mer och mer och blivit än mer detaljerade med tiden, till den punkt att jag kan säga vad folk som jag aldrig ha träffat heter och nämna sjukdomar som Gud vill hela. Jag har sett samma sak inträffa hos många andra kristna som

  1. tror att Gud kan tala till dem genom ingivelser
  2. vill att dessa ingivelser ska tjäna Gud och Hans folk
  3. ber regelbundet för att Gud ska tala till dem
  4. och lyder ingivelserna när de kommer, även om det innebär att man blir utskrattad.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s