Min kyrka

Joel och Sofia Gabrielsson, Mosaiks pastorer
Joel och Sofia Gabrielsson, Mosaiks pastorer

Mosaik är en, av många, församlingar i Uppsala. Vi vill växa närmare Jesus och göra som Han. Vår önskan är att vårt församlingsliv skulle vara som den första kyrkans: En enkel öppen gemenskap där alla kan känna sig välkomna och våra olika färger och former får resultera i en alldeles unik mosaik. En gemenskap som ständigt strävar efter Guds närhet. En gemenskap som går ut med goda nyheter, tecken och under. En gemenskap som tar ett socialt ansvar och sprider ljus, överallt. Vi vill vara en kärleksfull utåtriktad församling som finns där människor finns, sprida Guds rike och evangelium överallt där vi befinner oss, för att föra människor in i en levande relation med Jesus Kristus och hans kropp.

Vi möts till Gudstjänst kl 14 varje söndag på Teater Blanca, Österplan 1, se vägbeskrivning här. Vårt gudstjänstliv präglas av det vi tänker är viktigast, det kyrkan i alla tider ansett vara viktigt: Vi tillber Gud. Vi ber för vår värld. Vi delar våra egna historier, vad Jesus gjort i vårt liv. Vi fikar. Vi lyssnar till förkunnelse av ordet. Vi läser Guds ord. Vi betjänar varandra i förbön. Vi firar nattvard.

Vi längtar efter att lära känna Gud och fungera mer i den kraften Han så mäktigt låter verka i oss. Därför har vi husgrupper som träffas varje tisdagkväll. Vi träffas i hem och söker Gud. Vi går ut och ber Gud använda oss att sprida Hans rike. Ungefär varannan vecka ute, varannan inne. Vi har också bön för väckelse varje torsdag kl 19 där vi ber att Gud ska utgjuta sin Ande över Uppsala och Sverige.

Mosaiks vision

Evangelisation
Evangelisation
 1. Att älska Gud och älska människor mer och mer och mer!
  1. Genom att vara församling!
  2. Genom att vara i Guds närhet och ta emot Hans kärlek.
 2. Att växa i förväntan på att Guds rike ska komma när vi samlas.
 3. Att vi ska växa i intimitet med Gud. Att innerlig tillbedjan och enad bön ska få vara församlingens motor och drivkraft.
  1. Genom att vi som individer tar vårt andliga ansvar under veckans gång.
  2. Genom att vi fortsätter avsätta väsentlig tid för detta under våra Gudstjänser.
  3. Genom att vi samlas till bön för väckelse på torsdagar, bönefrukost etc.
 4. Att växa i antal. Se nya människor, och deras vänner, fångas av Guds frihet och kärlek.
  1. Genom personlig evangelisation, egna initiativ och genom att tex bjuda med våra vänner till församlingens gudstjänster och sammankomster.
  2. Genom ihärdig bön för våra vänner som inte ännu känner Jesus
  3. Genom evangeliserande utekvällar, bön för sjuka på stan, predika på låda, fika i gottsunda/fyristorg etc.
  4. Genom andra tillfällen, events, påhitt.
 5. Att växa i kraft. Guds kraft ska vara påtaglig under våra Gudstjänser och sammankomster, på våra utekvällar och där vi befinner oss under veckans gång.
  1. Genom bön och förbön för varandra.
  2. Genom uppmuntrande och utmanande förkunnelse och individuell pepp, Jesushistorier.
  3. Genom att förvänta oss att Gud gör vad han lovar.
  4. Genom att frimodigt ta chanser i alla lägen.
 6. Att växa i kallelser, tjänser och nådegåvor (alla gåvor!) Vi vill att vi som församling ska uppmuntra, uppbygga och utmana varandra att växa i de indviduella tjänster och gåvor som Gud har lagt i varje person som utgör Mosaik, så att alla blir bättre, gladare, mer peppade, och finns i den funktion som Gud har kallat de till på ett farligt sätt för Guds rike.
  1. Genom att inte tillåta att folk tror att de inte är viktiga, eller inte har en kallelse på sitt liv, funktion i Kristi kropp etc.
  2. Genom uppmuntrande ord, förbön.
  3. Genom att stötta varandras  ideer och visioner
  4. Genom att hjälpa varandra praktiskt att ta ansvar för de områden Gud har lagt på deras liv.
 7. Att växa organiskt i gemenskap och överlåtelse till varandra (dvs. det aktuella livet uttrycks i diverse forum, inte tvärtom).
  1. Genom att leva en familjär atmosfär där alla är välkomna och älskade.
  2. Genom att låta modeller/uttryck uppstå där vi får praktisera överlåtelse till varandra i församlingen Mosaik.
  3. Genom att överlåta oss till församlingens vision.
 8. Att Mosaik ska få vara en röst i samhället för social rättvisa och rättfärdighet:
  1. Genom att vi på kreativa sätt inspireras att peka på Guds rättfärdighet i diverse konkreta orättvisor.  (Tex.: flyktingfrågor, integrationsfrågor, fängelsearbete osv.)

Mosaiks rötter

Mosaik är en evangelikal kristen församling som vill leva naturligt i det övernaturliga och tror att Andens liv gärna tar sig i uttryck i utövandet av alla Hans nådegåvor. Vi utgår från samma “Gudsrikes-teologi” som bl.a  Vineyard rörelsen, New Wine etc.

Här har vi gjort en lista med lite länkar, boktips och undervisnings förslag som vi varmt med hela hjärtat och alldeles gladeligen rekomenderar ALLA att förkovra sig i! Dom sa det bra! Så här tänker vi med! (sidan kommer uppdateras regelbundet).

John Wimber formulerade Gudsrikesteologin på följande sätt: eftersom Guds Rike är redan här men ännu inte blommat ut i sin fullhet, vilket kommer ske vid Jesu andra tillkommelse, lever vi i krigstider när Guds Rike strider mot djävulens rike. Vi ser Guds Rike bryta igenom när den Helige Ande helar människor, när människor blir frälsta, när de fattiga får hjälp etc. Men Riket har inte ännu uppslukat allt, och därför ser vi också lidande, misslyckanden och synd. Vi ska dock inte tappa modet utan ständigt be ”Kom, Helig Ande” och kämpa för Rikets utbredande ända till den dag det kommer uppenbaras i sin fullhet.

Hans Sunberg, en av Mosaiks grundare, instämmer helhjärtat. Se gärna följande klipp för att förstå vår teologi:

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s