Den Helige Anden är till för alla!

Jag upphör aldrig längta till att få leva i Apostlagärningarna här i Sverige, när kyrkan återgår till sitt normaltillstånd så att Gud bestämmer istället för postmoderna teologer och en omvälvande Jesusrevolution sveper över såväl samhälle som kyrka. För att det ska ske är vi förstås fullständigt beroende av Anden, det beror inte på egna ansträngningar eller projekt utan på Andens kraft. Jag är tacksam till Gud för att jag fått lära känna flera som lever ett djupt andligt liv och som upplever många genuina mirakler, men som min pastor Joel poängterade i sin predikan i söndags får vi aldrig glömma bort att Anden vill använda alla – INGEN är omöjlig för Gud att använda:

Joel predikar utifrån Apg 2 – mitt favoritkapitel – och inleder med att berätta om när hans far Håkan Gabrielsson var med om ett pingstunder: han talade språket ho när han talade i tungor på en pastorskonferens i Indien. Joel fortsätter med att utlägga hur Lukas flera gånger i Apg 2 betonar att Anden föll över alla, inte vissa, och mynnar ut i att tala om hur Anden både utgjöt sina mirakulösa gåvor och sina karaktärsdanande frukter – det senare visade sig i att de kristna levde i egendomsgemenskap.

Så, vad väntar ni på? Gud vill använda er till att sprida Apostlagärningarna! Ta emot Andens kraft till att predika Evangelium! Fire!!

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s