Under öppen Himmel del 3: Helande och hungerbekämpning

Bruce Collins

New Wine har verkligen inriktat sig på föreningen av karismatik och fattigdomsbekämpning i årets sommarkonferens. Även om det officiella temat är Under öppen Himmel är det påtagligt hur konferensledningen vill inkludera social rättvisa i programmet i år. Förutom seminariet ”Social rättvisa i Andens kraft” med Bob Ekblad som jag skrev om igår ges seminarier om diakonal barmhärtighet med folk från Klara kyrka; Andrew Thompson talar om Bibelns syn på pengar; och en av huvudtalarna, Bruce Collins, talade igår om ett jordbruks- och evangelisationsprojekt i Maseno, Kenya, som var riktigt intressant.

image

Collins började med att berätta om att de såg ”exceptionellt många helanden” när de kom till Maseno. Han gav flera exempel, som jag förstås filmade. En pojke som varit helt blind i vänsterögat i nio år efter att ha skurit upp det när han ramlade på en metallburk kunde se igen, till exempel. Fler blinda såg, döva hörde, krymplingar gick.

”Men mitt bland alla dessa välsignelser såg vi också svår hunger”, sa Collins. Primitiva jordbruksmetoder och utbredd fattigdom gjorde att många inte fick mer än ett mål mat per dag. Collins sa, ”Vi insåg att detta också är en Gudsrikesfråga. Guds Rike innebär inte bara helande utan även hungerbekämpning. Vi ber att Guds vilja ska ske på jorden såsom i Himlen. Och i Himlen finns varken sjukdom eller hunger.

image

Därför startades Masenoprojektet för att utbilda bönderna i effektiva jordbruksmetoder. Projektet gick riktigt bra, böndernas majsskördar ökade 3-8 gånger, många kom ut ur fattigdomsfällan, Kenyas regering applåderade, och många blev frälsta när de såg kyrkans barmhärtighet. Och helandena fortsatte.

image

Jag älskar den här konferensen.

3 kommentarer

  1. Ja det låter riktigt intressant 🙂 kunskaps utbyte är ju jätteviktigt när det gäller jordbruk och liknande, även här i sverige fortsätter vi med jordbruk som är otroligt arbetskrävande och fossilbränsle slukande, men det kommer nya intressanta ideer som ”forest gardening” exempelvis.som kräver väldigt lite arbete och inga traktorer.Här i skåne finns det en gård som kör dessa nya ideer.Men det lär bli fler med tiden 😉

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s