Kingdom Camp del 3: Passionerad internationell kärlek

Gänget
Gänget

Nu är jag på väg hem från ett helt underbart Kingdom Camp. Anledningen till att jag inte skrivit någonting de senaste två dagarna är förstås inte för att det inte finns något att skriva utan för att det händer så mycket. Jag skrev om att den Helige Ande föll mäktigt över oss redan i tisdags. Resten av veckan har Han fortsatt med det, i oförminskad styrka.

Min pastor Joel predikade om helande i onsdags – hur viktigt, enkelt och kul det är – och Bruno Noé höll en fantastisk predikan i torsdags om att vi inte kan nöja oss med mindre än en väckelse likt den i Apostlagärningarna. Båda dessa predikningar fick till följd att majoriteten av de församlade bad för varandra, mängder berördes av Gud – flera blev bokstavligen knockade. Gud var oerhört påtaglig.

Alla var med och bad
Alla var med och bad

Förutom stor hunger efter Guds Rikes genombrott och en stark Gudsnärvaro kännetecknas lägret av mycket kärlek och värme. Jag är så oerhört tacksam för att nästan hälften av deltagarna på lägret är från Latinamerika och därmed för med sig en kultur som är mycket mer öppen och orädd för känslor än den svenska. Vi njuter alla av att ösa ut kärlek till Jesus och till varandra. Igår kväll firade vi Nattvard tillsammans, och kramkalaset under fridshälsningen ville aldrig upphöra. Det är så enormt skönt att älska och välsigna varandra över språk- och kulturgränser och dela varandras Jesushistorier.

Den heliga måltiden
Den heliga måltiden

Kingdom Camp har både en internationell kärlek mellan lägerdeltagare och en kärlek till det internationella. Håkan Gabrielsson berättade om sitt arbete med utsatta människor i Nepal, Andrew från Sydafrika ledde lovsång på alla möjliga språk, jag talade om att vi måste verka för att det ska ske en ekonomisk utjämning mellan rika och fattiga i världen, och vittnesbörd om fantastiska tecken och under delades från arabvärlden såväl som från Indien.

Och i morse trillade Sven och Ulla-Britt Nyman in på den avslutande Gudstjänsten. Ulla-Britt är född och uppvuxen i Avesta (och pluggade ett tag på Sjöviks folkhögskola där vi höll Kingdom Camp), Sven kommer från Vasa i Finland, men på 70-talet åkte de till Argentina som missionärer. De arbetade bland de fattiga och förde många till tro och startade många församlingar. De hade fram tills igår inte en aning om att det var ett läger på Sjövik med 50 latinamerikaner, men två lägerdeltagare som är missionärer i Spanien känner en familj som kom till tro genom Nymans arbete, och de berättade att de nu slagit sig ned i Avesta, så fortare än kvickt bjöd vi in dem.

Det fick avsluta årets gudsrikesläger, som i min mening var ännu bättre än premiärlägret förra året och som varit till väldigt stor välsignelse för många. Vem du än är som läser detta, kom till Kingdom Camp 2013! Gud är på gång i Sverige.

12 kommentarer

 1. Vad härligt att så många av er blev berörda och delade så mycket glädje och kärlek med både Gud och varandra! En nyfiken fråga – fick ni svar på frågan ”What’s next Papa”? 😉

  Gilla

  1. Hej Jenny! Jajamen, både i undervisningen och i profetiska tilltal var budskapet att vi ska förvänta oss mer av Guds Rike ibland oss – vi ska sträva efter väckelse. Mer tecken och under, mer fruktbärande i våra liv, fler som kommer till tro. Hans hjälpte oss också lyfta blicken mot Jesu återkomst och Himlen. Det är det vi fundamentalt är på väg emot – evig syndfri gemenskap med Gud! 🙂

   Gilla

  1. Hejsan! Jag älskar att så många muslimer kommer till vårt land, för då är det mycket enklare att berätta för dem om Jesus. Medan jag försöker få muslimer att förstå att Jesus är Guds Son imponeras jag av hängivna muslimers gudslängtan och hängivenhet och vet att de allra flesta är fredliga människor som inte vill döda folk som konverterar från islam. Jag är mer orolig för fler främlingsfientliga terrorister som Breivik än för islamistiska terrorister i Sverige. De muslimer jag träffat på är trevliga och vänliga, medan främlingsfientliga sidor hänger ut mig som idiot och ifrågasätter om jag verkligen är kristen. Världen blir så mycket bättre om vi älskar varandra.

   Gud välsigne dig!
   Micael

   Gilla

   1. Har du lyckats omvända någon muslim? Har du läst ”Återuppvaknandet”? Vet du att muslimer har tillåtelse att ljuga för ickemuslimer? Vet du att en svensk flicka som konverterat till islam svarade mig: ”Det drabbar ingen oskyldig”. Min fråga var vad hon tyckte om stening till döds. Sök gärna på nätet på ”The Muslim Brotherhood Project” för att få veta vad syftet med den muslimska invandringen till Europa är!

    Jag önskar dig allt gott!

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s