Kingdom Camp del 2: Guds Ande faller

Tillbedjan
Tillbedjan

Wow. Lovsången igår kväll var det mest makalösa jag varit med om. I stort sett alla på hela lägret jublade högljutt på massa olika språk samtidigt, vissa lovsånger klarade vi inte av att avsluta för vi ville bara sjunga namnet Jesus om och om igen. Det var en fantastisk känsla. Vi gav Gud en liten del av den oändliga ära Han förtjänar för sin godhet och makt.

Bruno (t.v.) och Renzo (t.h.) Noé
Bruno (t.v.) och Renzo (t.h.)

Efter att pastor Renzo Noé från Kyrkan för alla hållt en eldig predikan om att älska Gud med en eldig tolkning av hans oskiljaktiga bror Bruno, bjöds det in till förbön. Flera gensvarade och blev mycket berörda av Gud på olika sätt. Många tårar. Efter ett tag delades ett profetiskt ord om att vi ska välsignar de som ägnar sig åt att predika. Så en tunnel bildades där vi började be för varandra. Efter ett tag började de som inte predikas också ta emot förbön i tunneln, och blev minst lika välsignade. Anden föll. Människor blev djupt berörda av Gud.

Fire Tunnel
Fire Tunnel

Jag sa sen till några vänner att precis så här var det sista kvällen på förra årets läger. Skillnaden är att det här var inte sista kvällen. Det var andra. What’s next, Papa?

Idag fortsatte Andeutgjutelsen på många olika sätt. Vi ägnade ett helt seminariepass åt Jesushistorier där många vittnesbörd om mirakler delades, utomlands såväl som i Sverige. Vi fick höra om en kvinna som blivit radikalt helad från att ha haft svåra ryggproblem i hela sitt liv, såväl som hur Jesus uppenbarar sig för muslimer i arabvärlden genom att göra under och tecken och genom profetiska syner.

Leif
Leif

Direkt efter detta seminarium predikade Leif Holm, EFS-präst i Umeå. Och vilken predikan! Han berättade hur de får se många sekulära konfrimander bli frälsta genom att de berättar Jesushistorier om mirakler för dem och ber att Guds Ande ska fylla dem. Han talade om att nyckeln till att leva ett mirakulöst liv i den Helige Ande är att inse att man är barn, inte slav, som Romarbrevet 8 säger: vi har inte fått slaveriets Ande, utan barnaskapets.

Predikan var så bra att Elsa Rydin som ledde lovsången kände att vi var tvungna att avsluta med en oplanerad lovsång. Gud är ju så makalöst god. Och Han är sannerligen hos oss.

6 kommentarer

   1. Micael, du kanske skrivit om detta innan, men skulle vilja höra vad du anser vara ”äkta” väckelse och vad är ”falsk” väckelse. Vad är det som avgör detta ?

    Mvh

    Gilla

    1. Hejsan Samuel! Det är det jag tar upp här: https://helapingsten.wordpress.com/2012/07/10/sanna-falska-profeter/ Där beskriver jag en rörelse i Norge som beskrevs som en väckelse bland new agare men som i själva verket var en infiltration av new age i kyrkan. Omoraliskt och obibliskt leverna uppmuntrades, irrläror predikades och kopplingarna till falska andar var tydliga. Det går inte alls att jämföra med rörelser som bär god frukt, tror på Bibeln och inte har någon som helst koppling till New Age eller det ockulta. Fysiska reaktioner är inte en biblisk urskiljningsmetod, utan frukten, läran och bekännelsen till Jesus.

     Gud välsigne dig!

     Gilla

     1. Tack för svar,

      Jag håller med att på frukten kan vi se, då kommer vi djupare in till nästa fråga, vad kännetecknar god frukt och vad är dålig frukt.

      Jag tror att vi ofta många gånger lurar oss själva (eller att vi blir lurade), har hänt mig flertal gånger. Något till det yttre ser mycket bra ut och det ser hållbart ut. Man tar det som god frukt, sedan när man börjar skrapa på det så ser man hur rutten den egentligen var.

      Av egen erfarenhet så vet jag hur skadad man kan bli om man tyr sig till onda läror, som i första början utgav sig för en god frukt. Med den erfarenheten med så kan jag säga att det är svårt att se på 1 dag om frukten är god eller dålig. Det kan ta tid innan man får se det, om man ens överhuvudtaget får se det. Hade jag exempelvis tagit del av samma läror idag så hade jag tackat för mig och dragit långt bort. Och folk hade trott att jag varit en galning 🙂

      Med det sagt så vill jag uppmuntra dig eller snarare utmana dig att inte så snabbt ta ställning för vad som är god frukt, utan vänta och se på , hör dig runt från alla håll..
      Och jag ska också vänta med att döma ut allt som dålig frukt innan det bevisats bibliskt 🙂

      Ha de bra micael

      Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s