Öppet brev till migrationsminister Tobias Billström

Foto: http://politik.in2pic.com/
Tobias Billström (M)

Hej!
En femtonåring borde spela fotboll, umgås med sina vänner och lära sig hur världen och samhället fungerar. Ali som nu hotas med utvisning på grund av Dublinförordningen har helt andra erfarenheter med sig. Istället för att göra det en femtonåring borde få göra måste han bearbeta minnena av att bli misshandlad av Italiensk gränspolis och en våldtäkt i ett flyktingläger. Ali vårdas nu på BUP, och när han fick besked om utvisningen tog han det så hårt att han sydde ihop sin egen mun som en tyst protest.

Dublinförordningen och EU-samarbetet bygger på gemensamt förtroende, men ett förtroende kräver också att båda parter tar ansvar. Hur kan vi ha förtroende för att Alis fall kommer att behandlas på ett rättsäkert och tryggt sätt, utan att nya övergrepp begås, när detta hänt i ett annat EU-land? Migrationsverkets bedömning i det här fallet är att det behövs en ny prövning, men gränspolisen planerar ändå att utföra utvisningen. Vi kräver därför att alla instanser gör allt som står i deras makt för att stoppa Alis utvisning.

Alis fall är tyvärr bara ett i mängden av uppslitande berättelser om hur människors liv slås sönder av en inhuman migrationspolitik. Dublinförordningen ger människor möjlighet till prövning, men allt för många människor fastnar mellan stolarna och utvisas till EU-länder som har en väldokumenterat oansvarig migrationspolitik som upprepat kränker människovärdet. Det behöver ske en förändring, demokratiska länder kan inte acceptera vilka orättvisor som helst. Vi kräver att Sverige går i bräschen för en ansvarig migrationspolitik som tar hänsyn till människovärdet och inte accepterar övergrepp och att människor misshandlas.

Med Vänliga Hälsningar
Jonathan Wiksten & Micael Grenholm

Bakgrund: EkotAftonbladetJonas Bergström.

Se även Alice Häggs fantastiska insändare i Dagen.

8 Comments

 1. Tror att ett brev till ministern har ett betydligt större värde än att hindra poliserna när allt redan är ett tragiskt faktum. Men nu har jag börjat fundera över vad en minister kan göra i ett enskilt ärende. Har en minister mandat att agera eller vilka kan det egentligen? För att hjälpa på ett verkligt sätt bör vi skaffa oss den kunskapen?

  Gilla

 2. En minister FÅR inte ingripa personligen i ett ärende… = ministerstyre och är olagligt.

  Sedan bör givetvis Italien kritiseras för vad de gjort sig skyldiga till.

  Så här blir det när alltför många ”flyktingar” får komma hit. EU har inte råd att följa upp alla fall.

  Jag skyller på de som vill ha ”öppna gränser”.

  Gilla

 3. Hej Ulrika och Sven!

  Polisen och Migrationsverket säger att de inte har något ansvar för att politikerna stiftar lagarna, och politikerna säger att de inte kan ingripa i eller ens uttala sig om enskilda ärenden. Ingen kan stoppa dödsmaskinen när den börjat rulla alltså, i teorin. Lyckligtvis funkar det inte så i praktiken, när vissa enskilda fall stoppas av myndigheter eller ministrar efter mediala påtryckningar. Senaste nytt är att Ali får stanna temporärt: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15399265.ab

  Din kommentar Sven är rätt underlig. Att Sverige tvångsutvisar ett barn till ett land vars polis misshandlar och våldtar flyktingar är alltså flyktingarnas fel? Jag antar att apartheid var afrikanernas fel och förintelsen var judarnas fel? Skulle EU inte ”ha råd” att följa upp alla fall? EU, världens rikaste politiska enhet? Vet du inte att EU är rikare än USA? EU, som spenderar miljarder på fossilsubventioner, bilindustrin och JAS-plan? Skulle EU inte ha råd med öppna gränser utåt när de redan har det inåt? Kom igen.

  Gud välsigne er!
  Micael

  Gilla

  1. Har Ali en mamma/pappa? Han är ju bara 15 år. Han behöver föräldrar i någon form dygnet runt. Det knyter sig verkligen i en när ett barn hamnar i en sådan grym sits.

   Gilla

 4. Ditt samhälle Micael, blir ett samhälle där flyktingar fritt kan välda och misshandla. Du stpr för en avgrundsdjup ondska.

  INSÄNDARE Nu är rättegången mot de unga män som med osedvanlig brutalitet misshandlade Carl-Eric Cedvander slutförd, och vi väntar på domstolens utslag. En rättvis dom och upprättelse för Carl-Eric kan vi dock inte hoppas på.

  Misshandeln av Carl-Eric är av det vidrigare slaget. Ett gäng killar retar Carl-Erics hund när han är och handlar. När Carl-Eric kommer ut uppmanar han gänget att sluta reta hunden. Det blir startskottet för de sju unga männen i gänget att misshandla Carl-Eric. Två av dem fullföljer misshandlen tills Carl-Eric är på gränsen till döden. Carl-Eric ådrar sig livhotande och obotliga skador. Det borde inte vara svårt för någon att ta avstånd från gängets gärningar, men det har det visat sig vara för många.

  Turerna efter misshandeln är många och märkliga. Efter misshandeln mörkade polisen eller media händelsen i tio dagar. Ännu märkligare var det när polisen gick ut med att två somalier hade försökt att ingripa och stoppa misshandeln. Ett rent påhitt från polisens sida visade det sig sedan.

  Efter misshandeln följde manifestationerna på varandra. I den första manifestationen mot våldet och för Carl-Eric deltog ca 25 göteborgare. Detta var den enda manifestationen med någon som helst anständighet. I nästa skede ville ett 20-tal nationalister manifestera mot det mångkulturella samhället. Nu vaknar de politiskt korrekta krafterna i Göteborg till liv. En brokig samling av vänsteraktivister och invandrargäng samlar 700 personer som skriker och kastar sten mot polisen för att markera mot främlingsfientlighet. Någon tanke på Carl-Eric är det inte tal om. Nästa manifestation är ännu märkligare. Rektorn på den skola gänget går på har uttalat att flera i gänget är problemkillar. Nu sluter familjer, släkt och kompisar upp i en manifestation för killarna. Ett sjutiotal personer står och skriker på skolans gård och kräver rektorns avgång.

  I media följer man den i Sverige förhärskande politiskt korrekta mallen. Carl-Erics tillstånd beskrivs kliniskt sakligt, han ligger i koma, han har förlorat synen på ena ögat, han har förlorat minnet. Här finns ingen plats för medlidande. Inget om den oerhörda kränkning en sådan här misshandel är, inget om Carl-Erics lidande, inget om vänners och anhörigas lidande och förtvivlan. Annat är det när pojkarna och deras familjers situation beskrivs. Familjerna är i kris och är bedrövade över det som har hänt. Pojkarna är inte onda, och ingen kan tro att de gjort detta. Denna beskrivning står i stark kontrast till det som pojkarna och deras vänner skriver på nätet. Här framkommer bilden av misshandeln som en rolig och cool grej, och killarna har fullt stöd av sina vänner.

  Politiker ombeds uttala sig om händelsen i media. Det borde inte vara svårt för en anständig politiker att ta avstånd från det inträffade tycker man. Men jo, Göteborgs socialdemokratiska kommunalråd tycker istället att ”vi får inte fördöma pojkarna för evigt”. Man häpnar över det omöjliga för en politiskt korrekt politiker att fördöma gängvåldet efter en vidrig misshandel som denna.

  Eftersom killarna anses unga släpps de i stort sätt omgående. Man ser till killarnas bästa. Dock inte snabbt nog för de politiskt korrekta som känner sympati och tycker synd om killarna. I och med släppandet får killarna goda möjligheter att snacka sig samman inför rättegången.

  Under rättegången lanserar försvaret sin version. En helt befängd historia om hur den 61-årige sjukpensionären som väger mindre än 50 kg och är svag efter en hjärtoperation har attackerat det sju man starka gänget, som i självförsvar tvingas sparka honom när han låg på marken. Givetvis har försvaret rätt att hitta på vilka historier som helst, men varför får de inga frågor om det helt horribla i deras påstående av media. Det blir intressant att se om rätten i sann relativistisk anda tillmäter denna rövarhistoria någon trovärdighet.

  För en normalt tänkande människa så är misshandeln av Carl-Eric inget annat än ett brutalt övergrepp på och kränkning av en försvarslös sjukpensionär. Pojkarna har agerat med ovanlig hänsynslöshet och handlandet måste få konsekvenser. Detta är inga pojkar som skall vistas i samhället.

  För att förstå medias, politikers, familj och vänners, och vänsteraktivisternas agerande måste man förstå de tankefigurer som är förhärskande i dessa miljöer. I den politiskt korrekta tankevärden kan inte Carl-Eric vara ett offer. Enligt deras stereotypa tänkande är han som vit man en förövare. Något mer omöjligt än en vit man som blir kränkt och utsatt för övergrepp finns inte. För en vit kränkt man känner de politiskt korrekta bara förakt. Likaså kan enligt de politisk korrektas stereotyper pojkarna inte vara något annat än offer. Offer för rasism, socioekonomiska faktorer, samhällets orättvisor, brist på ungdomsgårdar och Iphones. Dessa offer kräver all sympati enligt de politisk korrektas tankefigurer.

  Givetvis anser de politiskt korrekta att Carl-Eriks människovärde är i stort sätt noll i jämförelse med värdet på de sju pojkarnas framtid. Här delar man helt åsikt med den miljö som utgörs av familj, släkt och vänner. Enligt dessa tankefigurer anses det helt oacceptabelt att något så banalt som att misshandla en sjukpensionär till gränsen av döden skulle ha några som helst konsekvenser för pojkarna.

  Media och politiker har genom sina åsikter klart deklarerat vad de förväntar sig för påföljd för pojkarna. Vi kommer att få se ett mycket lågt straff. Signalen till pojkarna och andra gäng med samma bakgrund är entydig, i det politiskt korrekta Sverige är det inte värre att brutalt misshandla en ensam svag man än att palla äpple.

  Gilla

  1. Hej Micaela!

   1. Vad har misshandeln av Carl-Erik med invandring att göra?
   2. Vad har misshandeln av Carl-Erik med Ali att göra?
   3. De allra flesta som misshandlar människor är män. Ska vi skicka män till andra länder då? Varför? Man riskerra väl fortsätta misshandla även om man är utomlands?

   Gud välsigne dig!
   Micael

   Gilla

   1. snarare är det en klassfråga. Folk generellt med mindre pengar ligger högst i brottsstatistiken när det gäller misshandelsfall med mera. Sen är ju majoriteten invandrare fattigare än average joe så det faller typ naturligt att brottsligheten ökar där. Speciellt om de inte tror på Jesus då.

    Sen har det också vuxit upp en ny ghetto-gangster kultur på sina platser i Sverige som är väldigt våldsam och otrevlig. Ut o missionera i förorten säger jag 🙂 Räkna med glasflaskor o stenar , men så blir det när man kommer med ett evangelium, det rör om i folks liv. Känslor väcks och synden exponeras!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s