När Anden promotar fred i Nordkorea och rättvis handel i Indonesien

Jag skrev för en vecka sen om när Simon och Frank Ådahl tillsammans med sina kompisar Göran och Örjan åkte till världens största bönemöte i Jakarta i maj 2012 för att sjunga, be och profetera. Bland annan profeterade Simon för en predikant från Singapore och sa vad hon hade gjort på McDonald’s veckan tidigare. Anledningen till att de hamnade där var att indonesierna hade hört Simons och Franks låt Pray for Korea. Vad jag inte berättade var att den här låten kom till genom ett profetiskt tilltal, och att den har använts flitigt inom koreanska människorättsorganisationer.

Simon var här i Uppsala igår på vittnesbördsmöte och berättade bland annat om detta. Den profetiska gåvan användes helt enkelt till att promota frihet och fred på den koreanska halvön. Men inte nog med det. Simon delade ett vittnesbörd jag inte hört förut: väl i Jakarta griper han tag i en europeisk man och profeterar högljutt ”DU SKA INTE ALLS ÅKA HEM!! DET DU HAR GJORT ÄR ATT HA TALAT UT MITT ORD! DE ANDRA ÄR INTE MINA TJÄNARE, DE HAR FÖRSÖKT SY IHOP MUNNEN PÅ DIG – MEN DU ÄR MIN TJÄNARE, DU SKA INTE ALLS ÅKA HEM!”

Mannen blev helt tyst och stel och stirrade på Simon. Simon tänkte ”Uh oh, jag är nog helt fel ute” men han kunde ändå inte hålla sig från att fortsätta profetera. Till slut bröt mannen ihop och sa ”allt du har sagt är sant.”

Han kom från Nederländerna och hade hållit ett seminarium om den orättfärdiga guldhandeln mellan Nederländerna och Indonesien. Några pastorer där hade tagit honom avsides efteråt och förmanat honom för detta och förbjudit honom att tala om det igen, eftersom de själva tjänade pengarna på handeln. Mannen hade blivit helt nedslagen och bestämde sig för att åka hem igen, tills han råkade vandra förbi Simon…

Kolla in videon nedan hur upprörd Simon är i den här frågan. ”Det är så illa! Det är miljöförstöring! Och det här sitter pastorerna och tjänar pengar på och ville att den här mannen från Holland skulle vara tyst om det. Förstår ni varför Anden var så på?”

Simon Ådahl
Simon Ådahl

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s