Kritiserar biståndsministern på Newsmill

image

Idag skriver jag på debattsidan Newsmill om hur biståndsministern tystar sina kritiker. Medan svenska myndigheter har ett intresse av att bevara Sveriges image kan biståndsorganisationer peka ut när svensk politik skadar fattiga människor. Och eftersom den nuvarande politiken väldigt ofta prioriterar profit framför mänskliga rättigheter så finns det en hel del att klaga på. Nu har regeringen tröttnat, verkar det som. Biståndsminister Gunilla Carlsson (M) aviserade häromdagen att hon vill avveckla informationsbidraget till biståndsorganisationer. Dessa kommer om Carlssons förslag går igenom ha kraftigt minskade möjligheter att inte bara avslöja hur svensk politik och svenska företag bryter mot mänskliga rättigheter utomlands, utan också att informera om sitt biståndsarbete så att fler vill bli givare. Läs artikeln här.

About Micael Grenholm

Activist, apologist and author residing in Uppsala, Sweden. Editor for Hela Pingsten and pcpj.org. Love revival, peace, justice and evangelism.

Posted on 23 november, 2012, in Ekonomi och social rättvisa and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: