”Din Gud talar till dig, Han är verklig”

För en månad sedan skrev jag om hur min gode vän Elias blev kristen efter att Jesus uppenbarade sig för honom. Sedan dess har han fört många till tro genom sin starka profetiska gåva. Nedan är ett exempel.

Nyårshelgen 2010/2011 åkte Elias till Frankfurt. Framför honom på planet att ett par som hade en liten dotter. Hon fann tycke för Elias och de smålekte med varandra – hon försökte till och med ta sig över till hans sida. Det blev en naturlig isbrytare mellan Elias och flickans föräldrar, Elias sa ”Gud välsigne er”, vilket föranledde kvinnan att fråga om han var kristen. Hon sa att hon kom från Finland och växte upp i en kristen familj, men nu brydde hon sig inte om det. Hennes man kom från Iran och var sekulär muslim.

Elias frågade vad de hade gjort i Sverige. Paret tystnade en kort stund, men sa sedan att de var drogmissbrukare och att de hade varit på drogpartyn i Stockholm. Elias hjärta fylldes av smärta när de sa detta, och plötsligt var det som att Herren visade en snabb film för hans inre syn om dessa människor. Budskapet var väldigt allvarligt.

”Är ni gifta?”, frågade Elias. De svarade ja. ”Älskar ni varandra?” Smått upprörda sa de att naturligtvis älskade de varandra, de hade ju ett barn ihop. I sitt hjärta hörde Elias Gud säga ”berätta för dem vad jag visade dig”.

”Du är inte ärlig”, sa Elias till mannen. ”Du har legat med andra kvinnor.” Luften frös till is, mannen blev helt stum och kvinnan stirrade på honom. ”Och du”, sa Elias och vände sig till henne, ”du låg med en svensk man så sent som igår.” Paret var chockade och upprörda, och började gräla med varandra samtidigt som de inte begrep hur Elias kunde veta detta. Elias sa till dem: ”Ni följer djävulen, ni har den här vackra dottern och så ägnar ni er åt sådan synd. Lyssna, ni måste ge era liv till Jesus.”

Då ödmjukade de sig och kvinnan bad Elias be för dem. Han bad dem till frälsning, och särskilt mannen blev djupt berörd. ”Jag har aldrig brytt mig om religion”, sa han, ”men din Gud talar till dig, Han är verklig.”

Efter bönen upptäckte de att deras dotter lärt sig sitt första ord. Jesus. Hon sa det gudomliga Namnet om och om igen under flygresan medan hennes familj gladde sig över att Jesus frälst dem.

8 kommentarer

 1. Hej! Detta är en av få gånger som jag håller med om att ett profetiskt tilltal stämmer med Bibeln. Det ska ju avslöja folks synder och inte berätta trevliga saker om någons framtid. Detta är vad Jesus gjorde för kvinnan vid Sykars brunn, Han sa att hon levde ogift med en man. Och som också Paulus säger till församlingen i Korinth:

  ”Men om alla profeterar och en som inte tror eller förstår kommer in, då blir han avslöjad av alla och dömd av alla. Hans hjärtas hemligheter uppenbaras, och han faller ner på sitt ansikte och tillber Gud och ropar: ‘Gud är verkligen i er!'”
  (1 Korintierbrevet 14:24-25 SFB)

  Dock så ska man inte enligt Bibeln be folk till frälsning utan man ska uppmana dem att omvända sig. http://job25-masken.blogspot.se/2010/12/fralsning-omvandelse-och-tro-eller.html

  Gilla

  1. Hej Daniel! Nja, jag tror inte att den Helige Ande är begränsad på det sättet, jag tror han kan säga vad han vill så länge det inte går emot hans natur. Några verser tidigare i 1 Kor 14 står det att profetian ger ”uppbyggelse, uppmuntran och tröst”. Den används flera gånger i Skriften såväl som idag för att avslöja människors synder, men den används också till att berätta att David ska bli kung, att Johannes ska bli den högste profet och att Messias ska komma, vilka är rätt trevliga saker om folks framtid. Anden blåser var den vill och gör var den vill. Det är det som är så spännande med det kristna livet 🙂

   Gilla

 2. hejsan Micael, jag är ny på din sida men gillar den verkligen! Alltid härliga och inspirerande inlägg!

  Gilla

 3. Du ska inte tacka mig! Men det jag gillar är inte bara de spännande inläggen och artiklarna utan även att sidan i sig är snygg och tilltalande!! kanske är det ovidkommande men….nu är det ju så! jag är riktigt ny på din sida (typ….4 dagar!) men fick uppleva bla Heidi Baker och flera spännande tankar i olika ämnen som är väl värda att fundera över! Så det är verkligen jag som ska tacka dig! Vi kör igång snart med vår hemgrupp (där jag också är ganska ny…) så jag ska slå ett slag för din sida där! det är den väl värd.

  Gilla

 4. Hej! Vill också uppmuntra dig genom att berätta att din sida betyder jättemycket för mig! Blir mycket upplyft och glad över att läsa allt fantastiskt du och dina vänner får vara med om!

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s