Helande på stranden

image
Foto: Patrick Pelster

För några veckor sen vandrade två vänner till mig på stranden i ett muslimskt land. De var där på semester och tog en liten kvällspromenad i solnedgången. När de gått en bit och bestämmer sig för att vända om passerar de en man. Han småpratar lite med dem, frågar var de kommer ifrån och så vidare.

Under samtalets gång visar det sig att den här mannen har mycket ont i ryggen. När mina vänner frågar honom varför svarar han att han var med om en helikopterolycka för ett antal år sedan. Fyra diskar i ryggen krossades, och han kände smärta fortfarande. ”Får vi be att Jesus helar dig?” sa mina vänner. ”Visst”, sa mannen.

Smärtan försvann fullständigt när de bad.

Mannen var totalt förundrad. ”Det är borta, det är borta!” Mina vänner blev förstås jätteglada. De sa att Jesus älskar honom, utbytte kontaktuppgifter och gick hem till hotellet.

En av dessa mina vänner heter Joel. När han var hemma i Sverige ringde den här mannen upp honom på Skype. Han sa: ”Jag vill ha detta!” ”Vill du ha Jesus?” ”Ja!” Joel förklarade vad det innebär att bli frälst, och mannen hade beslutat sig – han ville bli kristen. Hur skulle han kunna säga nej till den som gjort detta mirakel i hans liv?

Så de bad tillsammans över Skype, och mannen blev frälst. Han hade inte hört någon predikan. Han hade inte varit på kampanjmöte. Han hade bara drabbats av den levande Gudens kärlek och kraft när han chillade på stranden. Vill du att folk ska komma till tro, be att deras krossade ryggkotor blir lagade.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s