Micael, Micaéla och Lucía

Jag har fått fint främmande från Schweiz – en tjej vid namn Lucía upptäckte lyssnade på en gudstjänst från Bethel Church där de talade om hur Gud gör så mycket i Sverige, hon hittade min engelska blogg och vips så bor hon i vårt kollektivs gästrum. Som värd har jag försökt se till att hon ska få träffa inspirerande lärjungar som brinner för Jesus. Igår mötte vi Micael Lahtinen och idag Micaéla Ådahl.

Micael är en sann evangelist, både lokalt och globalt. Han har jobbat som evangelisationsledare i Gävle Pingstkyrka, planterat sin egen församling i Tierp och inte minst predikat evangeliet för tusentals människor på väckelsekampanjer framför allt i sydasien och mellanöstern. Jag bad honom dela vittnesbörd om helanden på dessa möten och svaret blev som jag väntat mig – blinda ser, dödssjuka blir helade etc (se videon ovan).

Micael är själv ett vittnesbörd på evangeliets förvandlade kraft. Han var en alkoholist och missbrukare som till slut valde att ta emot Jesus, Guds kraft kom fysiskt in i hans kropp och sedan den dagen har han varit full av iver att dela evangeliet med andra samt betjäna missbrukare genom LP. ”Socialt arbete och Andens kraft kan inte separerade, det måste förenas!” Jag frågade honom vad som var nyckeln till väckelse, och hans svar var ”gå ut, sitt inte still i kyrkbänkarna!” Amen till det.

Micaéla hade också gått från mörker till ljus, från satan till Gud. Sen hon blev frälst har hon vandrat i starka andliga gåvor på ställen dit många kristna helt enkelt inte skulle våga gå. Jag har skrivit mycket om hennes pappa Simon Ådahl och hans profetiska gåva, och hon upplever samma saker som han, möjligtvis med en extra dos befrielser.

Hon är jättecool, inte bara för att hon tatuerat in exousia dynamis och satans fall på armen, utan för att hon bär auktoritet och stor ödmjukhet på samma gång. De mirakler hon upplevt är helt fantastiska, och hon delar dem gärna men gör ingen show av det och kräver inget för det. Och hon betonar att det här kan ju alla uppleva, allt som krävs är villighet och kasta den religiösa stelheten överbord och låta Gud spränga våra gränser. Om vi tror att allt är möjligt, så är allt möjligt.

image
Micaéla och Lucía

Och vad tyckte då Lucía om att möta dessa väckelsebärare? Hon älskade det! Vi är nu på väckelsemöte med Stockholms bönehus där två Bethel-killar predikar och undervisar om Guds kärlek och hur man ber för sjuka. Lucía gick upp och delade hur peppad hon är av att få möta dessa människor och bli inspirerad till att söka Andens gåvor mer. Och förresten, nämnde jag att hon jobbar för FN där nere i Genéve med global vapennedrustning? Gud är så god, och Han är mästare på att connecta människor för att uppnå sin master plan om att förena tecken och under med fred och rättvisa.

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s