Frizons karismatiska aktivister

image
Anton soakar i bönetältet

Efter att ha ätit min vegetariska hamburgare slog jag mig ner i TMU:s tält en kväll under förra årets Frizonfestival. Jag pratade med min kompis Samuel som montrade där och berättade om hur fantastisk Heidi Baker hade varit på New Wine-konferensen några veckor innan, med sin kraftfulla predikan om mission och bistånd i Andens kraft. Plötsligt vandrar Anton Nilsson förbi (@limtub på twitter, följ honom), och jag utbrister ”Eller hur, Anton?”

”Vadå?”

”Vad tycker du om att förena tecken och under med fred och rättvisa?”

Han tittar allvarligt på oss. ”Det är ett måste.”

När festivalen var slut skrev jag ett blogginlägg om potentialen för att sammanlänka aktivismen och karismatiken på Frizon. Virustältet, Världens tält och bönetältet ligger nära varandra och folk springer emellan om vartannat. Samma sak gäller årets festival som börjar idag.

Frida som vikarierat på den här bloggen och som är aktiv i karismatiska Brickebergskyrkan med stor hunger efter Andens gåvor hjälper till i årets Virustält. Johan som ledde lovsång på Stockholms bönehus minikonferens i helgen med talare från Bethel Church ska montra med mig och några till för Diakonia. Förra året fick jag tillfälle att hålla seminarium i Virus om Guds Rike, i år har jag blivit inbjuden att tala i Bönetältet om gissa vad – Guds Rike. Budskapet är detsamma: Riket innehåller både karismatik och aktivism.

Så om ni ska vara på Frizon, hälsa på mig om ni ser mig (har ett stort rött kors om halsen och kommer hänga i ovan nämnda tält). Gudsrikespredikan är kl 21 på lördagen i Bönetältet, och därtill kommer jag vara med på ett seminarium om radikal privatekonomi i Virus fredag kl 17. Annars rekommenderar jag starkt vittnesbördsmötena i Bönetältet samt Pannkakskyrkans monter 🙂

5 kommentarer

 1. Psst, ser du inte att Anton har somnat? Soaking måste vara toppen för trötta festival-ungdomar.

  På tal om vegetariska hamburgare. Du som har koll på det mesta, du vet väl att Gud har förbjudit sitt folk att vara vegetarianer.
  Mvh

  Gilla

  1. Vem har sagt att man behöver vara vaken när man soakar?

   Att Gud skulle förbjuda vegetarianism stämmer inte, det enda Han förbjudit är allehanda kötträtter, men det är i det gamla förbundet. Paulus säger att vegetarianer är svaga i tron i Rom 14:2 men det syftar förstås inte på vegetarianism av miljöskäl utan av rituella, religiösa skäl. Som jag skriver på https://helapingsten.wordpress.com/2012/08/14/bojkotta-kottet/ ställer köttindustrin till massa miljöproblem som inte fanns på Bibelns tid, därför är det viktigt att äta vegetariskt idag.

   Gilla

   1. Ja, då stämmer det ju att soaking passar trötta festivaldeltagare som hand i handske. Vem vill inte soaka i så fall efter en helnatt med party? 🙂

    Jag märker att du är okunnig när det gäller två första tredjedelen av bibeln.

    Läs 3 Mos 23 om Herrens påsk. Det var en plikt för Israels folk att äta påskalammet. Det var inte ett vegetariskt lamm. 🙂

    Jag skrev inte att Herren förbjudit pånyttfödda ickejudar att vara vegetarianer.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s