Tack regeringen för kniven i ryggen och slaget i ansiktet

Får inte komma till Sverige lagligt. Foto: James Gordon, Creative Commons
Får inte komma till Sverige lagligt. Foto: James Gordon, Creative Commons

Okej, det här är sjukt. Ni vet att Sverige påstår sig erbjuda permanent uppehållstillstånd till syrier nu mera? Vilket är helt logiskt eftersom barn slaktas och miljontals lider? Integrationsminister Erik Ullenhag står i Agenda och debatterar mot rasisten Jimmie Åkesson och säger att det är omänskligt att vilja tvångsdeportera kvinnor och barn tillbaka till krigets Syrien. Och det är ju sant halleluja. Men det är väl lika omänskligt att försöka förhindra att de kommer hit?

Det media inte talar mycket om av någon anledning är att syrier inte kan få visum till Sverige om de inte bevisar att de tänker åka tillbaka till kriget. Har ni hört något så dumt? Vi skryter med att ge dem permanent uppehållstillstånd och så måste de bevisa att de inte vill ha permanent uppehållstillstånd om de ens ska ta sig hit på laglig väg! Därmed är det i princip omöjligt för syriska flyktingar som drabbats av krig, våld och död att ta sig hit annat än genom människosmugglare. Sådana resor är dyra, väldigt osäkra och farliga, och när de anländer arresterar svensk polis människosmugglarna så att de inte ska kunna rädda fler liv.

Asså fatta vad stört detta är, det är så fullkomligt idiotiskt och egoistiskt och vansinnigt. Jag blir SÅ ARG! Hur kan man göra nåt sånt här mot människor?! En församlingsmedlem frågade om det var moraliskt att hjälpa syrier arrangera skenäktenskap, eftersom det i praktiken är det enda lagliga sättet för de utan anhöriga här att komma hit. Självklart, sa jag. Det är moraliskt att människosmuggla också om man vill göra det.

image

Sen en annan sak som gör mig så arg som har med budgetpropositionen att göra. Jag och mina aktivistkompisar från Diakonia samlade ihop över 7000 namnunderskrifter den gångna våren och sommaren till Anders Borg. Vi kritiserade att Sverige sagt på klimatmötet i Köpenhamn att vi ska ge ”nya och additionella” pengar i klimatbistånd till utvecklingsländer, men istället har vi tagit 100% av detta från den vanliga biståndsbudgeten, så i praktiken har vi inte gett någonting. Vi lämnade in dessa namnunderskrifter för nån månad sen till finansdepartementet för att kunna påverka budgeten. Och vad hände? Klimatbiståndet är raderat. Puts väck.

Motsatsen till det vi begärde alltså. Motsatsen till vad Sverige lovade i Köpenhamn. Motsatsen till vad Reinfeldt sa till Obama när han var här. Istället för att hjälpa de fattiga och värna miljön sänker regeringen skatterna för de rikaste. Och syrier får inte komma hit för att rädda sina egna liv på laglig väg. Kyrie eleison

Jaja, låt inte solen gå ner över din vrede och be för överheten säger Bibeln. Så jag ber Herre att du ska välsigna och beskydda regeringen, fylla dem till bredden med medmänsklighet, barmhärtighet och en humanitär passion. Jag ber att du fyller hela det här landet med kärlek till främlingarna och de fattiga och låter generositetens Ande blåsa nytt liv i våra hjärtan så vi ger frikostigt till alla som lider nöd. Kom med omvändelse och helgelse och upprätta din kyrka till att profetiskt kritisera orättfärdigheten och visa på hur man verkligen följer Dig. I Jesu namn.

11 kommentarer

 1. Varför lasta ansvaret på politiker vars jobb och utbildning går ut på att lära sig ljuga och dupera folk som inte vill eller vågar ta eget ansvar och som därför lastar över sitt eget medmänskliga ansvar på någon annans bord???

  Lösningen ligger i att förstå att Staten Sverige definieras av andra slags gränser än det geografiska Sveriges fysiska gränser. Flyktingar som på ett eller annat sätt tar sig till det geografiska Sverige kan, om de förstår nämnda skillnad, med all sannolikhet vistas här utan att bli antastade så länge de inte ansöker om någon slags registrering inom och under Staten Sveriges jurisdiktion och juridiska gränser…

  Så det är upp till var och en enskild att bjuda hem Syrianska och andra flyktingar och att sålunda ta eget ansvar för att agera på ett medmänskligt sätt! Men visst, den som själv frivilligt knutit allsköns band till nämnda Statliga jurisdiktion kan kanske därigenom utsätta sig för sin överhets godtycke och våldsamheter, kanske på sätt som inte alltid är så särskilt skönjbara… Sådana här saker får man ju ingen undervisning om i skolor som formas under SÖ:s direktiv. Givetvis!

  Så allt beror ju på ens egna val i varje stycke…

  Gilla

 2. Jag är tacksam för att vi har en regering som är mer klok och förståndig än det du ger uttryck för. Att ha en fri invandring och ge dessa permanent uppehållstillstånd vore en ren katastrof för Sverige. Att dessutom uppmana till lögn och kriminalitet för att få hit dessa människor, anstår inte en som kallar sig kristen. Vad har falskhet genom skenäktenskap och brytande mot svensk lag med sanning ock ljus att göra.
  Vill du få SD att öka ännu mer, så fortsätt att skriva som du gör. De blir förmodligen det tredje största partiet efter valet.
  Mvh

  Gilla

  1. Hej SÅ!

   Jag förstår inte hur någon kan vilja tvångsdeportera människor till Syrien. Det är en av de värsta ställena på planeten att befinna sig på just nu. Barn lemlästas och dödas. Det borde vara en självklarhet att ta emot syriska flyktingar hit. Men jag börjar mer och mer förstå hur svenskar resonerade när de ville tvångsdeportera judar till nazityskland under andra världskriget. ”Det vore en katastrof för Sverige om de kommer hit”. Som om det inte vore en katastrof för dem att vara kvar.

   Regeringen har genom sina riktlinjer till Migrationsverket redan beslutat om PUT men genom inkonsekvent politik så genomförs inte det de beslutat om och som borde vara självklart, vilket är en skam för Sverige. Människor dör på grund av det.

   Och om man argumenterar för att vi ska stödja SD:s politik för att SD inte ska få inflytande så sympatiserar man snarast med SD själv.

   Gud är kriminell och bryter mot mänskliga lagar om det behövs. Det ska vi också göra. Kristna i Nordkorea bryter mot lagen genom att evangelisera och tillbe,vi bryter mot lagen genom att rädda liv. Det är Gud mycket nöjd med.

   Gud välsigne dig

   Gilla

  2. Jag har svårt att förstå hur någon som yrkesmässigt ägnar sig lögn och bedrägeri, och som sällan eller aldrig håller de löften de gett i samband med sina valkampanjer, kan betecknas som ”klok och förståndig” av någon som kallar sig ”Kristen”.

   Vad de flesta inte tycks vilja göra sig medvetna om är att närhelst man ingår äktenskap under någon som erhållit Statlig vigselrätt så ingår Staten som den starkaste bland de tre parter som ingår i den Treenighet som ingår i det äktenskapet. Tala om ”skenäktenskap”! Likväl håller jag helt och hållet med dig om att var och en som är med i ett lag – exempelvis Staten – är pliktig att efterleva den lag (exempelvis Sveriges Rikes Lag) som formar nämnda lag, nämnda Stat. Problemet är dock att varje Stat, dvs varje av människor skapad hierarki, ytterst är grundad på något som innebär ett brott mot vår Skapares allra första instruktioner till människan, nämligen enligt den definition som står att läsa i 1 Mos 1:28. Lägg märke till att den definitionen inte omfattar någon varelse som går på två ben! I följe därav ger det sig naturligt att samma Stater, samma hierarkier, även är grundade på en överträdelse av åtminstone vart och et av Dekalogens första tre bud, liksom även det åttonde budet: ”Du skall icke stjäla!”

   Konstigt nog finner jag att många som kallar sig ”Kristna” inte finner det vare sig brottsligt eller kriminellt att bryta mot snart sagt vilket som helst bland Tio Guds Bud. Ja, och ju mindre man begrundat innebörden i vart och ett av nämnda tio bud, ju lättare är det givetvis att blunda för att man faktiskt fortsättningsvis bryter mot Gud lag på allehanda sätt, inte minst då genom att identifiera sig med en Stat som i sig själv ofrånkomligen är grundad på anarki. Men med lite hjälp av massmedias propaganda och masshypnotiska metoder (kanske främst NLP) är det kanske bara alltför lätt att blunda för den verkligheten. Eller har jag kanske fel???

   Gilla

   1. PS Förlåt mig. I min okunnighet måste jag ha tryckt på fel SVARA-knapp. Mitt sista inlägg var ju ämnat som ett svar på Stig-Åkes inlägg. Men det kanske framgår ändå…

    Gilla

 3. Gud är inte anarkist, därför är inte heller jag det. Jag har inte nämnt någon deportering av araber till Syrien. Jag anser att vi skall hjälpa dem på allt sätt i deras närområden. Alla krig har ett slut och då behövs de syriska medborgarna vara på plats i sitt land.

  Älskar du Sverige?

  Gilla

  1. Du säger att du inte vill ge permanent uppehåll till syrier, det innebär ofrånkomligen attvissa syrier (vilka?) som kommer hit vill du tvångsdeportera tillbaka till Syrien. Att hjälpa dem i sina närområden kan omöjligen ge samma trygghet och hjälp som att bo här. Vilket bistånd köper fred? Tycker en sån här diskussion är så konstig, det är väl lika självklart att vi ska ta emot alla syrier som flyr hit som det var att ta emot judar under andra världskriget eller rwandier under folkmordet. Att sånt ens ska behöva debatteras.

   Sen innebär PUT inte nödvändigtvis att de stannar här utan att de har möjlighet till det och få ta hit sina anhöriga. Om Syrien skulle bli säkert är det förmodligen många som vill återvända. Men det kan ta lång tid. Och vem är de att klandra? Åk själv dit och bygg upp landet om du vill.

   Varför skulle jag älska en stat? Det är ju inte direkt en biblisk uppmaning, snarare tycker jag det går emot min himmelska lojalitet.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

   1. ”Varför skulle jag älska en stat? Det är ju inte direkt en biblisk uppmaning, snarare tycker jag det går emot min himmelska lojalitet.”

    Gläd dig i att Palestina inte är en stat då 🙂 Fast där kanske lojaliteten inte räcker till…

    Gilla

   2. Jag är förmodligen för gammal för att hinna se konsekvenserna fullt ut av den invandringspolitik som förts under se senare åren. Du kommer att får se det fullt ut.
    Mvh

    Gilla

  2. Frågan är varför just varför fokus ligger på Sverige, att vi ska ta emot hela världens flyktingar. Borde inte fokus snarare ligga på att fördela det mellan alla länder i världen? Borde man inte lägga mer ansvar på mellanöstern? Typ Saudi, har ju pengar 100 gånger om Sverige, större till ytan och de är ju med och sanktionerar kriget.. + att kultur och religion går ju hand i hand där med. Win win.

   ja det ska nog krävas en del för att öppna mångas ögon.. är man inte medveten om att islam är en ond andemakt så går fienden in och förbereder sig i lugn och ro tills det är dags..

   Vi får hoppas jag har fel / Mvh

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s