Två superbra predikningar om socialt arbete

För nån månad sen slank jag och en kompis in i Klara kyrka i Stockholm och hamnade mitt i en fantastisk predikan av deras präst Iwan Giertz om Andens gåvor utifrån Rom 12. Han gav exempel på hur dessa uttrycker sig i Klara kyrka där han är präst: genom att visa barmhärighet gentemot prostituerade, givmildhet gentemot de hemlösa, profetisk gåva gentemot de sökande, med mera. Klara kyrka är en församling i centrala Stockholm som vuxit snabbt de senaste 30 åren genom en kombination av stor social verksamhet, trohet till Guds Ord och bön för tecken och under.

Vidare så hängde jag för en vecka sen i Korskyrkan Uppsala då Pannkakskyrkan där jag fått jobb har kontor där, varav pastorn Daniel Lindqvist säger ”På söndag tänkte jag referera till din blogg, Micael!” Jag stack till Gudstjänsten med kameran i högst hugg förstås och fick avnjuta en väldigt bra predikan som arguementerade för passionerad diakoni med hänvisningar till Hela Pingsten som sagt och även Pannkakskyrkan. Väldigt hedrande och kul!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s