Öppna upp kyrkorna för hemlösa!

Jag har fått privilegiet att vara en av värdarna för de hemlösa rumäner som sover i Korskyrkan i Uppsala. Alex och hans vänner spelar på gatorna och sover vanligtvis i bilar, men nu får de äntligen sköna sängar att sova i, de får god mat att äta och de kan slappna av, spela spel och för en stund sluta tänka på hur de ska överleva. Jag passade också på att lära dem lite svenska och lånade ut min dator.

IMAG3607-2

Det här är en enkel grej som jag tror alla kyrkor kan göra – öppna dörrarna, lägg in madrasser, fyll kylskåpet, ha en eller två pers som kan vara värdar, bjud in dem som inte har ett hem. Jag tror absolut inte att det kommer vara några problem vare sig att få volontärer eller att få pengar till matinköp. Intresset att hjälpa dessa människor är enormt. Alla vet ju hur illa de har det men så många är osäkra på om pengarna i pappersmuggen gör någon skillnad. Det här är dock uppenbarligen något som är bra för dem, och därmed kan man få stort stöd för det.

jag och pappa rumän

Jesus var hemlös (Matt 8:20) och vi ska behandla andra som vi vill behandla Jesus. Så gå till din församling och kräv att ni öppnar upp er för hemlösa. Nyköping Vineyard, Johanneskyrkan i Linköping och Frälsningsarmén i Mölndal har också gjort detta. Låt oss skapa en gästfrihetsrevolution som utrotar hemlösheten. ”Glöm inte att visa gästfrihet, ty genom gästfrihet har somliga fått änglar till gäster utan att veta om det.” (Hebr 13:2)

3 kommentarer

  1. Man blir ju lite lycklig när man läser detta. Tack för att du både gör och berättar.
    När jag var yngre så vågade jag i mitt sjukvårdsarbete göra mer av ”extra” mot andra, men det som hände ibland var att jag fick förväntningar på mig att ALLTID kunna göra det ”extra” därför att jag gjort det några gånger. Förväntningar byggdes upp och jag klarade inte av att leva upp till dem. Det blev inte bra, det blev frustration och besvikelse och ibland ilska. Nu försöker jag hitta en nivå som jag klarar av långsiktigt.

    Gilla

  2. VI är lykliga när vi får möjlighet ,att hjälpa våran närmaste in deras behov och mycket glädje ,att dela till och besta hjälp är när vi får leda människor till Herren dett mörka tid när mest behös kärlek i kalla tidens behov av värme i frälsning i jesus blod, som är porten till Guds armar och hand omsorg är stark och han är trofast till alla våran dagar i tills Jesus
    hämtar oss hem ,tack med välsignelse ,keijo södertälje

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s