Ny resurssida för antirasism, asylaktivism och SD-bekämpning

Låt mig presentera den nya fliken Antirasism här på Hela Pingsten! Europa har en lång, mörk historia av rasism och främlingsfientlighet, och i dessa dagar börjar den bli allt mer synlig och extrem. Eftersom alla människor är skapade till Guds avbild och Gud uppmanar oss att älska invandrare som oss själva och inte behandla dem annorlunda än infödda, så är det en kristen plikt att stå upp mot rasismen och för tolerans och mångkultur. Jag har personligen deltagit i flera aktioner mot deportationer och protesterat mot att Sverige utvisar människor till livsfarliga länder, och jag har även hjälpt en väldigt utsatt grupp ekonomiska flyktingar som dykt upp i Sverige på senaste tiden, nämligen hemlösa EU-migranter från framför allt Rumänien. Nedan är ett stort gäng blogginlägg om allt detta:

Bibeln

Invandrare i Bibeln – en skissartad sammanställning av Nils Bryntesson på amen.se

Gud var ett flyktingbarn – gästblogg av Andreas Cucca från Gå ut mission

Bjud en ängel på middag!

Asylaktivism i den Helige Andes kraft

I Guds Rike är ingen människa illegal

Nationaldagen vs Pingstdagen

Främlingskärlek och fiendekärlek

Vi tillhör ett annat Rike

Nationalismen på frammarsch

Varför kristna inte ska vara nationalister

Bojkotta nationaldagen

Elof Herrström: Gränslöst rike?

Tre botemedel mot främlingsfientlighet

Aktivismen

#blockad: På fel sida om lagen, på rätt sida om moralen

Flyer: Därför måste tvångsutvisningarna av irakier stoppas!

Pressmeddelande: Utvisad till tortyr. Nu är pastor Jean tillbaka i Sverige

Pressmeddelande: Utvisningen av Siavash Rahimi stoppad efter aktion

Deportationsbussen åkte mitt framför näsan på oss

Hemma från Arlanda

Dödshotade kvinnor utvisas till Iran idag

Ahmad utvisas till Afghanistan idag, hotas av dödsstraff

Fru och barn i Sverige – utvisas till Kongo

 

Migrationspolitiken

Jag sökte asyl i lördags… och fick avslag

Fem berättelser, fem människor, fem anledningar till att Sverige har en orimlig migrationspolitik

Alliansens flyktingpolitik är som rysk roulette

Tack regeringen för kniven i ryggen och slaget i ansiktet

Därför måste Tobias Billström avgå

I Indien har de kastlösa, i Sverige har vi papperslösa

Ska det verkligen vara olagligt för syrier att komma till Sverige?

Normaliseringen av rasismen i Norge

Västvärldens migrationspolitik är dagens form av slaveri

Tvångsutvisningar, främlingsfientlighet och fri invandring

Argument för fri invandring

 

Sverigedemokraterna

SD växer inom frikyrkan

Svar på Jimmie Åkessons halvt antisemitiska debattartikel

SD är värre när de är nyktra och artiga

Därför är Sverigedemokraterna ett rasistiskt parti

Problemet är inte massinvandring, utan att SD vill tvångsutvisa människor till förföljelse och död och splittra familjer

Att hjälpa i närområdet är ingen anledning till att strypa asylinvandringen

Kristna pseudo-pacifistiska islamofober

Respons på Aletheias ”allvarsord om Sverige”, del 1: Mångkultur

Respons på Aletheias ”allvarsord om Sverige” del 2: Islamofobi

Respons på Aletheias ”allvarsord om Sverige” del 3: Sverigedemokraterna

Minskar vi SD genom att minska invandringen?

SD måste bemötas med kärlek

 

EU-migranterna

Förföljelsen av fattiga romer i Rumänien och Sverige

Mina rumänska vänner på gatan

Den hemlöse bebisen på Uppsalas gator

Hemlösa, fattiga och får inte gå i skolan – romska barn i Sverige 2014

Antingen registrerar vi dem eller så ignorerar vi dem

Myten om tiggarligorna

Tiggeri får absolut inte förbjudas

Därför måste de rumänska barnen få tillgång till utbildning

Öppna upp kyrkorna för hemlösa!

Alla kan lära känna en tiggare

Från tiggare till arbetare

Rumänsk väckelse på husförsamlingsgudstjänsten

Jesus är Fredsfursten: min predikan för de rumänska tiggarna

48 kommentarer

 1. Du har ju rätt, och kvinnan som sitter på den hårda, kalla trottoaren med pappmuggen är en av de minsta av våra bröder och systrar, ja rentav Jesus själv.
  Jag ger pengar, men jag märker min begränsning, jag tror inte att jag skulle klara att låta en romsk familj flytta in i vår lägenhet, till exempel. Mina egna behov finns där och att då tvinga sig själv till en sådan handling leder enligt min erfarenhet till konstiga neuroser.
  Vad gör man då? Ger upp?
  Nej, jag tror att det är så att man ska ta de steg som man KAN gå, liksom tänja sig, och successivt komma vidare.

  Gilla

  1. Klaus. Vi ska visa barmhärtighet, men det blir problem om man använder det uttrycket ”minsta bröder” och rycker ut det ur sin kontext till att syfta på alla människor som lever i utsatthet. Som sagt; vi ska visa barmhärtighet och ta hand om främlingen, men inte med den texten som argument. Jag anser att det blir djupt problematiskt och riskera urholka och göra oss blinda för textens verkliga betydelse. Frid

   Gilla

 2. Måste säga att jag är ytterst beklämd över denna sida. Är det att kriga mot människors åsikter som en pingstpastor är kallad till? Är det inte att sprida evangelium. Detta säger mig att pingst står bakom förföljelse av människor med åsikter som inte passar dem. jag tycker Micael Grenholm ska ompröva sin kallelse som pastor och förkunnare för detta strider mot bibelns budskap. Alla som röstar på SD ÄR INTE Rasister. Men orsaken till varför ickerasister ger sin röst till SD måste man ta på allvar. Oron är djup över vad som händer med vårt land och folk. Den oron måste tas på allvar och det gagnar inte kristenheten att en pastor sätter sig i skyttegraven och skjuter på sina medmänniskor. Omvänd dig Micael Grenholm.

  Gilla

  1. Hejsan GS! Att bekämpa tankebyggnader som strider mot Kristus är varje lärjunges uppgift (2 Kor 10:3), och rasismen faller förstås i denna kategori eftersom den diskriminerar och nedvärderar människor. Materialet som länkas ovan omfattar mer än 100 A4-sidor, och där ger jag argument från Bibeln, min erfarenhet och många olika källor om varför vi generöst ska välkomna flyktingar och invandrare och varför SD står för en rasistisk, främlingsfientlig politik som cementerar ojämlikhet, slår mot de svaga och värderar människor utifrån var de är födda. Läs gärna https://helapingsten.wordpress.com/2014/09/09/darfor-ar-sverigedemokraterna-ett-rasistiskt-parti/ https://helapingsten.wordpress.com/2009/10/24/svar-pa-jimmie-akessons-halvt-antisemitiska-debattartikel/ https://helapingsten.wordpress.com/2014/10/03/respons-pa-aletheias-allvarsord-om-sverige-del-3-sverigedemokraterna/ Du får gärna invända mot det med argument om du har några.

   Sen är jag inte ordinerad pingstpastor, men inte mindre viktig i Guds Rike för det halleluja. Allt gott!

   Gilla

 3. Ingvar Carlssons socialdemokratiska regering fattade den 13 december 1989 det så kallade Lucia-beslutet. Orsaken var den kraftiga och ohanterliga anstormningen av asylsökande från det gamla Jugoslavien. Beslutet innebar att asylreglerna skulle tillämpas mer strikt, som övriga Europa.

  Så småningom släppte Sverige på tyglarna och började tillämpa västvärldens mest liberala och extrema migrationspolitik. Nu är behovet av ett nytt ”Lucia-beslut” betydligt större än 1989. Problemet är att det politiska och mediala etablissemanget har målat in sig i ett hörn och inte vågar göra något åt den här ansvarslösa invandringspolitiken.

  Det är bakgrunden till att den här namninsamlingen har startat. Frågan är bara om de verklighetsfrånvända journalisterna och politikerna är mottagliga för andra intryck. De ger ju ofta intryck av att vara hjärntvättade i den här frågan.

  Gilla

  1. Jag instämmer helt i det Bengt skriver här ovan! Situationen kring invandring/flyktingmottagande håller på att gå över styr och detta handlar INTE om någon rasism alls utan om REALISM. Om man ska ta emot så många människor i ett litet land, måste man först se till att kunna ge dessa människor ett värdigt liv, vilket består i bostäder, utbildning, arbeten o äv psykologhjälp åt krigsskadade. Detta finns inte ens för de som redan lever här! Därför borde Sverige ha krävt att detta stora ansvar för människor måste delas med våra grannländer samt övriga Europa innan och i väntan på detta försöka hjälpa folk på plats alt i närområden, därför att det är det mest humana! På nyheterna hör jag att mkt små kommuner, t ex en by utanför Jokkmokk med 350 invånare har tvingats ta emot 150 flyktingar o då tillkommer det faktum att där finns ingen service öht nästan, såsom vårdcentral, skola, kulturutbud o mkt mer, så invånarna där utanför Jokkmokk vet inte vad de ska ta sig till, då Migrationsverket nu säger att än fler flyktingar ska komma till denna lilla by! Detta är ansvarslöst mot dels invånarna samt äv flyktingarna! Hela denna invandringspolitik som är den största i världen i förhållande till folkmängd, är helt ansvarslös enl min o mångas åsikter!

   Gilla

 4. Att kalla debatten om den skattefinansierade invandringen för rasistisk, är naturligtvis bara ett sömre slags argumennt i brist på saklighet och hederlighet.

  Att dra in de tiggare som kommit hit från Rumänien i debatten om rasismen är precis lika osakligt och ohederligt.

  En debatt ska föras med stringens. Att slå sig för bröstet för att framhäva sig själv är inte vackert. Att låta andra lida för att man själv vill framstå som god är inte vackert.

  Det finns ca 50 miljoner människor på flykt på jordens yta. Vi i Sverige skulle kunna hjälpa mängder av dessa flyktingar om vi kanaliserade hjälpen rätt.

  Rumänien har fått många miljoner i EU-stöd för att användas till romers (det är nämligen romer som tigger i vårt land) utbildning och anpassning til det moderna rumänska samhället. Rumänien har bett oss om hjälp med att inte ge pengar till tiggarna. Tiggarna behövs i Rumänien, som arbetskraft.

  Den gode pingspastorn gör som den lilla men rabiat skrikande vänsterflocken gör: åsidosätter förnuft och empati.

  Flosklar, m.a.o. Fy.

  Gilla

 5. Min kloka Facebook-vän Pär Törnell försökte förgäves lägga in följande reflektion här. Därför återger jag den åt honom:

  ”Kristen antirasism? Detta är min synpunkt på den saken:

  Lukas 4:5
  ”Så förde han honom upp och visade honom den bebodda jordens alla kungariken i ett ögonblick; och Djävulen sade till honom: ”Jag vill ge dig all denna myndighet och deras härlighet, eftersom den har överlämnats åt mig, och jag ger den åt vemhelst jag vill. Om du alltså utför en handling av tillbedjan inför mig, skall allt bli ditt.” Till svar sade Jesus till honom: ”Det står skrivet: ’Det är Jehova, din Gud, du skall tillbe, och det är endast honom du skall ägna helig tjänst.’”

  Herraväldet över jorden tillhör Satan Djävulen och ingen annan tills dess att Guds Kungarike kommer. Vad har detta med att hjälpa människor i nöd kan man då fråga sig? Jo, detta handlar inte bara om att hjälpa, utan om att omfördela jordens kungariken. Att ge bort land, mark, medborgarskap och allt vad det är.

  Sådant som bara Satan har myndighet att göra. Att följa bibelns exempel som den barmhärtige Fariséern gjorde är något annat. Det var hjälp på plats.

  Att som kristen involvera sig i ett så djupt politiskt projekt som att omfördela jordens länder ser jag som mycket olämpligt. Det är att direkt ta del i sådant som är under Satans myndighet och därmed att inställa sig till tjänstgöring i hans organisation.

  1 Joh 5:19
  ”Vi vet att vi är av Gud, men hela världen ligger i den ondes våld”.

  Antirasismen är en form av marxism och har sina rötter i Frankfurtskolan. Dess projekt är att bygga en världsregering, en enad värld under en central ledning. Detta är inte Guds projekt, utan Satans och det är vägen fram mot vilddjurets rike, och vidare till Harmageddon. Det kommer skapa en instabilitet som kommer leda till så svåra tider där själva livet på jorden är hotat.

  Upp 18:4
  ”…Gå ut från henne, mitt folk, för att ni inte skall vara delaktiga med henne i hennes synder och för att ni inte skall få del av hennes hemsökelser”

  Vi skall inte vara delaktiga i detta, i Satans politiska projekt utan vi skall ge bröd som mättar, fast föda av det människor verkligen behöver. Andliga föda i form av att predika. Världen och dess politiska angelägenheter skall vi hålla oss långt borta ifrån.”

  Gilla

  1. Hej Pär!

   Märkligt att du enligt Bengt har problem med att posta kommentarer – jag kan inte finna något i skräpkorgen så den verkar ha försvunnit helt ur systemet. Säg till om problemen kvarstår.

   Dina argument måste jag dock säga är hemskt dåliga! 🙂 Jag har hört många bristfälliga argument för varför vi inte ska välkomna flyktingar, men detta var något av det billigaste jag hört ärligt talat. Låt mig försöka bena ut vad du säger (rätta mig gärna om jag gör fel): Alla kungariken tillhör djävulen, och att ”omfördela” jordens riken och att ”ge bort land, mark, medborgarskap” etc är att göra något som endast djävulen har myndighet att göra, dvs man agerar som djävulen. Detta är en EXTREMT långsökt tolkning av Luk 4:5, och den går helt och hållet emot hur Bibeln beskriver att vi ska välkomna, älska och jämlikt behandla invandrare i exempelvis 3 Mos 19:33-34.

   Faktum är att med ditt resonemang kan man lika gärna argumentera för att SD (tillsammans med alla andra partier) agerar sataniskt i och med att de strävar efter makt över världens riken, något ”som Satan bara har myndighet att göra”. Lukas 4 innehåller inget resonemang överhuvudtaget om att omfördela land, välkomna/exkludera invandrare eller medborgarskap. Det är med andra ord en fruktansvärt dålig bibeltolkning du gör.

   På samma sätt för du in ett resonemang om hjälp i närområdet kontra asyl – något jag skrivit om här https://helapingsten.wordpress.com/2014/09/22/att-hjalpa-i-naromradet-ar-ingen-anledning-till-att-strypa-asylinvandringen/ – i texten om den barmhärtige samariten (inte farisén), trots att den inte alls handlar om invandring, flyktingskap eller distans. Det den däremot handlar om är att inte göra åtskillnad på människor utifrån deras ras, kultur eller religion (samariterna var ju inte ortodoxa judar) när man hjälper dem.

   Och sen din teori om marxismen och armageddon är ju egentligen inte heller byggd på Bibeln, eftersom marxismen inte finns där. Att du säger att antirasismen är del av det marxistiskt-satanistiska projektet är läskigt, eftersom du då distanserar dig från antirasismen och helt enkelt försvarar rasismen. För man kan ju knappast vara antirasist samtidigt som man inte är rasist. Som sagt, dina argument är extremt tunna och väldigt obibliska, vilket ju bara stärker mitt case.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

   1. Hej igen Mikael,

    Samarit var det naturligtvis. det var sen på kvällen här på andra sidan jorden när jag skrev det 😉

    Att vara mot rasism och att vara ”antirasist” är olika saker och ibland varandras motsatser. Precis som feminism som påstås vara jämställdhet men egentligen handlar om motsatsen, om kvinnomakt. Båda rörelserna har blivit ”kidnappade” av marxismen och är att betrakta som just marxism i förklädnad, den varianten av marxismen som kommer från Frankfurtskolan och är mest känd som kulturmarxism (även om galningen Breivik försökte kidnappa det ordet).

    Att vara mot rasism, att hjälpa människor i nöd, det är sanna kristna principer som vi bör stå bakom. Däremot att ta del i det marxistiska projektet att omforma jordens länder och var olika folk bor är något helt annat. Du skriver att marxismen inte finns i bibeln och därmed inte kan ses som en del av Djävulens system. Jodå, visst kan man utläsa den saken.

    I Lukas 4 säger Satan ”…Jag vill ge dig all denna myndighet och deras härlighet, eftersom den har överlämnats åt mig..”. All myndighet över välden är i Satans händer och bara om vi står fria från världen är vi under Guds beskydd.

    1 Joh 5:19 samt Upp 18:4 som jag nämnde tidigare styrker detta ytterligare:
    ”Vi vet att vi är av Gud, men hela världen ligger i den ondes våld”, ”…Gå ut från henne, mitt folk, för att ni inte skall vara delaktiga med henne i hennes synder och för att ni inte skall få del av hennes hemsökelser”

    Ur ett bibliskt perspektiv är hjälpande och att vara mot rasism påbjudet oavsett om det sker i Sverige eller på annan plats. Att ta ställning för folkomflyttningen är det inte och därmed att ta ställning mot (eller för) SD strider också mot bibelns principer.

    3 Moseboken 19:33
    ”Och om en bofast främling bor hos dig som främling i ert land, skall ni inte behandla honom illa.”

    Givetvis gäller detta, men versen tar inte ställning till hur främlingen blev bofast utan konstaterar bara att när så skett skall han behandlas väl. Sedan är delar av bibeln läskiga, inte minst uppenbarelseboken. Jag är övertygad om att vi lever just i den tiden, i de sista dagarna när alla dessa profetior slår in. Konflikten mellan Nordstatskonungen (Putin) och Sydstatskonungen (Obama) växer nästan dagligen. Vi går också allt snabbare mot en global diktatur där mångkulturen och massinvandringen är viktiga komponenter för att skapa en instabilitet, för att skapa konflikt som kan motivera ett överstatligt maktövertagande. Vi ser nästan dagligen hur yttrandefriheten monteras ner, konstnärer som fängslas. Vi ser demokratin monteras ner när makten inte längre utgår ifrån folket, utan från elit som härskar över en befolkning bestående av flera folk. Därför är ett ställningstagande för massinvandring och för multikultur både ett ställningstagande mot bibelns principer och mot demokratins principer. Ett tryggt land där det egna folket styr är det minst dåliga alternativet i en snabbt allt osäkrare värld. Viktigast av allt är dock att förstå att denna världen sjunger på sin sista vers och lägga vår tyngd på att rädda så många som möjligt över till nästa värld, den som vi kan leva på för evigt utan död och lidande.

    Gilla

    1. Hej Pär!

     Dina konspirationsteorier är nästan skrattretande, om det inte vore så att du använde dem för att vilja neka flyktingar åtkomst till en fristad i Sverige. Återigen, inga bibeltexter du refererar till talar om blandning av folk, mångkultur, öppna gränser etc. Det är dina egna Avpixlat-idéer att sådant skulle vara diaboliskt, men det står inte i Bibeln! Det är fruktansvärt dålig bibeltolkning du använder dig av. Du säger självsäkert att Obama och Putin är de två kungarna i Hesekiel. Är du profet? Har du begåvats med en uppenbarelse som få andra har fått? Eller använder du apokalyptiskt språk och obibliska teorier för att driva din egen politiska agenda?

     Gilla

     1. Hej Micael,

      Du blir kanske förvånad nu, men jag vill inte neka flyktingar att få komma till Sverige. Dom är så få och dessutom oftast intellektuella och är snarare en tillgång än ett problem. Jag har goda vänner som kom just på det viset. Det jag ser som problematiskt är de 95% med flyktingstatus som har begått asylbedrägeri och anhöriga som är en ännu större grupp och utgör 95% av den invandring som inte är kopplad till arbetskraft. Zulmay Afzali, tidigare regeringstjänsteman i Afghanistan har skrivit mycket om detta, denna artikel publicerades på Newsmill men är borta så jag länkar till där jag hittade den.

      http://www.exponerat.net/afghansk-flykting-illegala-flyktingar-hotar-europas-sakerhet/

      Merit Wager, tidigare medborgarnas flyktingombudsman och som arbetat länge med migrationsfrågor ger en liknade bild. Summan av detta är att mindre än en procent av invandringen verkligen är riktiga flyktingar. Det jag diskuterar är dom 99% som inte är det. De som kommer hit som ett led i ett folkomflyttningsprojekt initierat av marxister.

      Sammanfattningsvis är vi nog överens om att riktigt flyktingmottagning är i linje med bibelns budskap. Men den grupp som inte är flyktingar? Jag ser den saken som en del av denna tingens ordning, som något djupt politiskt och i därmed högsta grad en del av Satans världsordning. Hur ser du på det? Menar du att den gruppen inte finns? Har du i så fall belägg för det?

      Gilla

      1. Hej igen Pär!

       Jag förstår inte riktigt varför du hittar på statistik? Att hitta på procentsatser och sedan använda dem som argument är ungefär som att hitta på bibelord och använda dem i en teologisk diskussion.

       Här är riktig statistik, från http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/

       År 2013 invandrade cirka 116 000 personer till Sverige, 55 000 kvinnor och 60 000 män, vilket var en ökning med 12% jämfört med 2012. Samtidigt utvandrade cirka 51 000 personer vilket ger en nettoinvandring på ungefär 65 000 personer. De vanligaste ursprungsländerna är Finland, följt av Irak och Polen. Strax över 50 procent av de utrikesfödda i Sverige kommer ursprungligen från ett europeiskt land.

       Av de 171 medborgarskap som fanns representerade bland de invandrande år 2013, var den största gruppen svenska medborgare som återinvandrade, de motsvarade en femtedel av alla invandrande. Konflikten i Syrien har gjort att invandringen därifrån ökat och cirka 11 800 syriska medborgare invandrade till Sverige under 2013, vilket är en ökning med 150% jämfört med 2012. Syrien blev därmed, efter Sverige, det näst vanligaste ursprungslandet bland invandrande under 2013, följt av Somalia och Polen.

       Cirka 23 procent av de personer som fick uppehållstillstånd 2013, fick det av arbetsmarknadsskäl och för att studera. Den totala Anhöriginvandringen stod för cirka 35 procent av de uppehållstillstånd som utfärdades under 2013. Personer som fick uppehållstillstånd av skyddskäl utgjorde ca 15 procent och var därmed också den största gruppen som fick asyl i Sverige.

       Men att de flesta av de som får asyl inte är flyktingar enligt Genevekonventionen, (ca 72,4%, se http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/asylsokande/ ) innebär inte det att vi i Sverige släpper in massa folk som inte är flyktingar, som genomför ”bedrägeri”? Nej, du förstår att Genevekonventionen definierar en flykting som en person som känner välgrundad fruktan för förföljelse i sitt hemland. En skyddsbehövande däremot, vilket nästan alla av dessa 72,4% är, är ”en person som löper risk att straffas med döden eller att utsättas för kroppsstraff, tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning eller som civilperson löper en allvarlig risk att skadas på grund av väpnad konflikt” eller ”en person som behöver skydd på grund av yttre eller inre väpnad konflikt eller känner välgrundad fruktan att utsättas för allvarliga övergrepp på grund av andra svåra motsättningar i hemlandet, eller inte kan återvända till sitt hemland på grund av miljökatastrof.”

       Det här är något som inte många Sverigedemokrater fattar – de som får asyl men som inte är flyktingar är människor som flytt från krig, tortyr, dödsstraff eller naturkatastrofer. De som flyr från Syrien är ett bra exempel på det. Vill du på fullaste allvar skicka folk dit? (Det är ju förstås så att om vi inte skulle ge uppehållstillstånd till människor från Syrien har vi ingen rätt att skicka dem till ett flyktingläger i Jordanien eller turkiet, utan måste skicka dem tillbaka till hemlandet – mitt i brinnande krig).

       Gilla

       1. Sverige står för månggudarnas samhälle, babylon. Iställer för att lägga största hjälpen i närområdet, så blir det en okontrollerbar invandring. Många invandrarungdomar har åkt ner till mellanöstern och anslutit sig till terrororganisationer. Varför? Vi står inte upp för våra kristna värderingar. Människan blir inte frälst genom att hjälpa köttet. Människan blir frälst genom tro på Jesus Kristus.

        Tror ni verkligen att muslimerna kommer ta emot Jesus kristus som sin frälsare?
        Tror ni verkligen att Allah erkänner Israels Gud?

        Kyrkor och samfund som går emot Israel kommer få en hård dom.

        Frid
        lärjungen

        Gilla

        1. ”förena evangelisation”. Det låter ju bra. Varför kan vi inte ha kampanjer tillsammans med muslimer? Vi tillber samma Gud, eller hur?

         Rick Warren, Barack Obama, Pave Francis, Kenneth Copeland, Tony Palmer och Brian Houston löper for Islam + Kristendom tilsammans:

         http://wp.me/p3tGFm-9u

         1 värld, 1 religion och 1 politik.

         Gilla

       2. Hej Micael,

        Jag känner till sidan du hänvisar till. Den berör inte det vi pratar om (asylbedrägeri) utan är en djuptt tentitiös patipolitisk inlaga, på regeringens hemsida. Det i sig är en skandal. Men jag skall kommentera det du tagit upp:

        Texten blandar ihop netto och brutto på ett vilselednde sätt. Texten påstår att nettoinvandringen var 65 000 personer, ja om man drar ifrån nettoutvandringen av svenskar (5 628). Herderligt redovisat ser 2013 ut så här:

        Invandring netto: 70 758
        Utvandring svenskar netto 5 628
        Totalt folkutbyte 76 386

        Sedan tar texten upp historiska siffror som inte har ett dugg med 2013 att göra, som invandringen från Finland som nu är av gammalt datum. De enda icke muslimska länder vi har en viss invandring netto ifrån är Polen och Thailand (två av topp tio).

        Sedan, hur de som har fått uppehållstillstånd blir kategorierade är en sak. Men hur många av dessa har fått sitt tillstånd genom bedrägeri? Där kan en riktig flyking som Zulmay Afzali kasta ljus på saken, likaså handläggare på migrationsverket (miggor) som har kontakt med Merti Wager. De ger en samstämmig bild av att det handlar om 95% och att detta går att komma till rätta med om viljan finns, vilket den uppenbarligen inte gör. Därför menar jag är det pågående invandringsprojektet i gunden inte humanitärt utan ett politiskt projekt med fokus på att förändra Sveriges demografi. Att vi skall sluta vara ett folk och bli en befolkning, splittrade och lättare att styra.

        Som kristen är det aldrig fel att hjälpa människor i nöd, men att okritiskt ta ställning för ett projekt som i huvudsak handlar om något annat bör vi inte göra. Det är att vi gör oss till en del av denna världen, i en av de mest diaboliska agendor som pågår. Du kan kalla det för ”konspirationsteori”, men hur fungerar världen och hur styr Satan? Är det inte just genom att bakom gardinen influera makthavarna?

        Gilla

  2. Det är innan korset och den tomma graven. Läs nästa ”bergsproklamation” i Matt 28. Ägare till skapelse är vår Herre, Jesus Kristus.

   Gilla

 6. Micael, jag finner din kritik mot Pär Törnells kommentar grundlös och långsökt. Och din hänvisning till ditt tidigare blogginlägg är lika irrelevant nu som då.

  Den som läst kommentarerna i den.tråden förstår vad jag menar. Flera av dem sköt ju din argumentation fullständigt i sank.

  Jag upprepar min egen kommentar från den diskussionen:

  ”Micael, du har säkert goda intentioner, men din beskrivning vilar nog tyvärr mer på ideologi än på fakta och verklighet. Läs och begrunda den här sakkunniga och tänkvärda bloggartikeln. Ett utdrag:

  ”I valrörelsens asyldebatt virvlade en mängd befängda påståenden omkring. Ta till exempel diskussionen kring SD-s förslag om att vi (svenska skattebetalare) ska hjälpa flyktingar i deras närområde, snarare än att bereda plats åt dem i Sverige.

  Det sågades totalt av samtliga övriga riksdagspartier. Partiledarna försökte övertrumfa varandra i att slå fast hur galet, ogint och rasistiskt detta förslag var.

  Låt mig då berätta att jag som journalist i drygt trettio år har ägnat mig åt rapportering från Mellanöstern och Afrika. Jag har besökt en mängd flyktingläger i mina dagar. Jag har haft timslånga samtal med flyktingar och flyktingsamordnare. Folk som jobbat inom FN eller frivilligorganisationer.

  Jag har hittills inte stött på enda människa som har tyckt att det är en dålig idé att hjälpa flyende människor på plats, i deras närområde. Alla – och då menar jag alla – som jag har pratat med har kategoriskt slagit fast att det naturligtvis är en fördel om en flyende människa får stanna under fredliga former i sitt eget kulturområde, med sitt eget språk och med möjlighet att relativt enkelt resa tillbaka till sitt hem när kriget upphört.

  Att det också skulle vara oerhört mycket mer kostnadseffektivt för Sverige att satsa på hjälp åt flyktingar i deras närområde är bara en extrabonus. Att fler blir hjälpta, alltså.

  I DN den 22/9 citeras UNHCR-s medarbetare Kilian Kleinschmidt som besökte Sverige för att tigga pengar till FN-s verksamhet. Han duckar för DN-s fråga om hur han ställer sig till SD-s förslag. Han svarar bara generellt att all hjälp behövs.

  Det gör han alldeles rätt i. Om han sade som det var – som jag har hört mängder av hans kolleger göra i flera decennier – så skulle han omedelbart avfärdas som rasist av den svenska tyckareliten.

  Jag undrar när den svenska asyldebatten ska nyktra till.”

  http://www.ethnopress.se/?p=1215

  Gilla

  1. Hejsan Bengt!

   Din kommentar sjönk varken då eller nu min argumentation i sank, för du använder dig av ett ”straw man”-argument, du attackerar en position jag inte står för. Det är klart att det behövs mer pengar i närområdet, men det är matematiskt felaktigt att det skulle vara BILLIGARE att hjälpa människor där, för det gäller om och endast om hjälpen är kvalitativt sämre än hjälpen de skulle fått här – vilket alltid är fallet. Och eftersom SD vill MINSKA biståndet med 30% och bara låta en bråkdel av de över 100 miljarder de säger sig spara på kraftigt minskad invandring gå till UNHCR, så går deras politik INTE ut på att på bäst sätt hjälpa flyktingar, utan att hjälpa flyktingar mindre.

   Gilla

   1. Micael, Jag bor i Thailand och jag kan försäkra dig att pengarna räcker längre här. Boendet är långt billigare, det finns exempelvis inga uppvärmningskostnader och inte heller behövs husen isoleras. En studio med kök och toalett hyr man för 450 kronor i månaden. Vårt friliggande hus, med parkering 2 rum och kök betalar vi mindre än 800 kronor i månaden för. Dagens rätt kostar mindre än 5 kronor. Bensinen är hälften av den svenska i kostnaden och så vidare. Dessutom stärker man ekonomin i landet genom att leva där. I praktiken har man 5-10 gånger mer köpkraft här om man exkluderar vitvaror. Går man till de nordöstra delarna av landet är det ännu billigare och givetvis fattigare. Det finns så många härliga ungar som inget hellre vill än att studera ända upp till universitetet och göra sina föräldrar stolta. Men dom har knappt råd med en cykel eller tandvård och än mindre med utbildning efter den obligatoriska grundskolan. Tänk om våra pengar vi lägger på ekonomiska migranter till Sverige istället hade hamnat här? Jag har bott på Rosengård i Malmö och har svårt att se det projektet som väl använda pengar.

    Gilla

    1. Pär Törnell

     Vad vill du ha sagt? Vad är ditt recept på hur vi ska bemöta människor med asylbehov? Ska vi skicka dom till Thailand?

     Gilla

    2. Hej Pär!

     Du måste leva ett kraftigt subventionerat liv! 🙂

     Själv bodde jag ju 8 år i Thailand, 2002 – 2010. Och min månadsbudget för familjen låg helt i paritet med våra svenska kostnader när vi bodde i Sverige. Vi har, därefter sedan 2010, flyttat tillbaka till Sverige och våra levnadskostnader idag är på samma nivå som i Thailand för 8 år sedan.

     Visst går det att leva billigt i Thailand. Men då har man inte jämförbar standard med Sverige. Ett liv med svensk standard i Thailand är tvärtom dyrare än i Sverige. Fråga vår gemensamma bekante Peter!

     Vidare… priserna du nämner ovan stämmer inte riktigt med min minnesbild. Var äter och bor du? Jag vill också ha så låga kostnader!

     En risrätt kostade ca 40 baht och lägger man till dricka, bröd och kaffe så hamnar man på det dubbla. I billigaste fall och om man nöjer sig med små portioner. 80 baht motsvarade ca 25 SEK vid tillfället för ditt inlägg.

     Vidare så minns jag att vi hyrde byns billigaste hus när vi flyttade ner till Tailand 2002. Det var just ett litet hus på 2 rum och en liten kökshörna. Billigare gick inte att hitta och vi betalade 8000 baht per månad. 2002!. 2014 låg de billigaste husen jag hört talas om på ca 12.000 baht per månad. Vilket motsvarar 3.500 SEK/månad. 800 kr per månad, din hyra, motsvarade ca 2200 baht per månad vilket var mindre än hälften av vad en arbetande flicka betalade i hyra för ett rum utan kök där du bor.

     Hur får du tag i så billigt boende? Själv pratar jag ju bra Thai, känner en hel del lokalt folk och har inga problem med att ta mig runt på moppe och hitta billigaste hyra. Men har trots detta aldrig hört talas om priser i närheten av de du angivit.

     Jag skulle också vilja leva så billigt som du anger.. liksom många thai jag känner.. ge mig lite tips! 🙂

     Gilla

 7. Micael, all erfarenhet visar att varje krona gör mångfalt större nytta i de nödlidandes närområden än här i det dyra Sverige. Där kan de få hjälp med mat, boende, mediciner och andra basala behov till en bråkdel av kostnaden i Sverige.

  På så sätt räcker också de svenska skattepengarna avsevärt längre. Men av någon förundeelig anledning tycker du och andra självutnämnda Godhetsapostlar att det är bättre och mer humant att bara kunna hjälpa ett relativt fåtal här i Sverige än kanske 50-100 gånger fler i deras närområden. Det är cyniskt och inhumant.

  Gilla

  1. Precis, om dessa inte får hjälpa flyktingar här i Sverige så kan de inte få bekräftad sin självbild av att vara Godhetsapostlar. Det är att få ut sin lön här och nu. SD´s flyktingpolitik är den mest humana, men den producerar inga Godhetsapostlar.

   Gilla

  1. Hans Erling Jensen

   DIn ”hjälp-organisation” verkar ju vara en riktigt go organisation. Ännu ett sätt att försöka rentvå rasismen??

   Vad du och många andra verkar totalt missa är att de människor som så småningom får asyl i sverige har svårt att kunna bo kvar i sina hemländer av olika orsaker. Hjälp på plats är liksom inte relevant eller möjligt. Vi har dessutom ett migrationsverk som är ytterst restrektiv med att utfärda uppehållstillstånd. Du ska ha uppenbara skyddsbehov för att få uppehållstillstånd på grund av asylskäl i sverige.

   Att jämföra asylinvandring med hjälp i närområdet är liksom inte relevant. Det verkar mest fungera som dimridå för andra, inte så rumsrena syften.

   Gilla

 8. Tack för ditt klargörande, Hans! Jag är så hjärtinnerligt less på den här desinformationen.

  Gilla

 9. Men det handlar väl om att rädda så många människor som möjligt.
  Vore jag själv en flykting som haft den turen att vara så frisk, stark och rik att jag själv kunnat ta mig hit så vore min önskan att det nya landet Sverige räddade så många av mina vänner som möjligt som inte är så stark rik och frisk som jag att överleva. Sunt förnuft skulle säga mig att Sverige inte klarar att ta hit alla mina släktingar och vänner.

  Gilla

  1. Hej Kerstin!

   Om du vill hjälpa så många flyktingar som möjligt ska du inte stödja SD, för de vill minska invandringen med 90% OCH biståndet med 30%. Den utlovade hjälpen i närområdet via UNHCR tas alltså från andra biståndsprojekt. De hjälper alltså minst antal människor i förhållande till de andra partierna.

   Gilla

 10. Tog du Micael överhuvudtaget del av vad Kent Ekeroth presenterade i filmklippet ?

  Kanske du behöver lite mer pedagogik för att förstå helheten.

  Gilla

 11. Kerstin, thvärr tror jag att alla självutnämnda Godhetsapostlar har drabbats av ett kollektivt och ideologiskt motiverat tunnelseende. Följden är att de har svart att ta till sig fakta och andra perspektiv som rubbar den djupt rotade ideologin. De tror på fullaste allvar att det är bättre att hjälpa bara ett relativt fåtal nödlidande här i det dyra Sverige än mångfalt fler i de flyendes närområden

  Inte heller bryr sig den här falska Godhetskören om att bara en bråkdel av alla asylsökande i Sverige uppfyller FN:s internationella regler för flyktingstatus. I vårt land har iduoti, naivitet och falsk Godhet i praktiken ersatt en ansvarsfull och fungerande migrationspolitik.

  Gilla

 12. Hejsan,
  Västvärlden där Europa ligger, är den mest toleranta och minst rasistiska ”världen” på jorden. Jag hoppas och antar att om det är verklig rasism som ska bekämpas att deiskussionen handlar om verkligt rasistiska områden och ideologier såsom Mellanöstern och islam. Saudiawabien kastade nyligen ut 2 miljoner invandrare, vilket naturligtvis är ren rasism och måste bekämpas.

  Gilla

 13. Kristen antirasism? Detta är min synpunkt på den saken:
  Lukas 4:5
  Det här är mina synpunkter också. Viktigt och allvarligt och mycket bra uttryckt, något vi alla behöver ta del av!
  ”Så förde han honom upp och visade honom den bebodda jordens alla kungariken i ett ögonblick; och Djävulen sade till honom: ”Jag vill ge dig all denna myndighet och deras härlighet, eftersom den har överlämnats åt mig, och jag ger den åt vemhelst jag vill. Om du alltså utför en handling av tillbedjan inför mig, skall allt bli ditt.” Till svar sade Jesus till honom: ”Det står skrivet: ’Det är Jehova, din Gud, du skall tillbe, och det är endast honom du skall ägna helig tjänst.’”
  Herraväldet över jorden tillhör Satan Djävulen och ingen annan tills dess att Guds Kungarike kommer. Vad har detta med att hjälpa människor i nöd kan man då fråga sig? Jo, detta handlar inte bara om att hjälpa, utan om att omfördela jordens kungariken. Att ge bort land, mark, medborgarskap och allt vad det är. Sådant som bara Satan har myndighet att göra. Att följa bibelns exempel som den barmhärtige Fariséern gjorde är något annat. Det var hjälp på plats.
  Att som kristen involvera sig i ett så djupt politiskt projekt som att omfördela jordens länder ser jag som mycket olämpligt. Det är att direkt ta del i sådant som är under Satans myndighet och därmed att inställa sig till tjänstgöring i hans organisation.
  1 Joh 5:19
  ”Vi vet att vi är av Gud, men hela världen ligger i den ondes våld”.
  Antirasismen är en form av marxism och har sina rötter i Frankfurtskolan. Dess projekt är att bygga en världsregering, en enad värld under en central ledning. Detta är inte Guds projekt, utan Satans och det är vägen fram mot vilddjurets rike, och vidare till Harmageddon. Det kommer skapa en instabilitet som kommer leda till så svåra tider där själva livet på jorden är hotat.
  Upp 18:4
  ”…Gå ut från henne, mitt folk, för att ni inte skall vara delaktiga med henne i hennes synder och för att ni inte skall få del av hennes hemsökelser”
  Vi skall inte vara delaktiga i detta, i Satans politiska projekt utan vi skall ge bröd som mättar, fast föda av det människor verkligen behöver. Andliga föda i form av att predika. Världen och dess politiska angelägenheter skall vi hålla oss långt borta ifrån

  Pär Törnell

  Pär Törnell Jehova är den svenska traditionella formen av YJWH. Andra länder har andra former. Vi vet att även judar använde namnet, men mycket sparsamt så sent som på Jesus tid.

  Jan Malmsten Bra och upplysande text Pär Törnell. Kristen tro är betydligt mer än de som ständigt missbrukar kärleksbudskapet.

  Jag instämmer

  Gilla

 14. Hej Michael.

  Visst är det bra att ha ett stort hjärta och vilja hjälpa alla och leva efter kärleksbudet. Men det skadar inte att läsa hela Bibeln, ”Summan av Guds ord är sanning” (Psalt 119:160). Det är dålig teologi att rycka ut enstaka bibelverser och bygga en hel aktivism kring det. Gud har en del att säga också om hur vi ska förhålla oss som samhällsmedborgare, läs Romarbrevet 13 b la. Då kan kristna komma till olika praktiska och politiska ståndpunkter om hur man bäst lever ut sin tro och hur vi ska förhålla oss till lagar och regelverk. Du har inte tolkningsmonopolet här, utan andra kan komma till helt andra slutsatser om det bästa sättet att hjälpa människor, leva laglydigt och ändå vara lika goda kristna som du.

  Jag företräder inget parti men det finns kristna som röstar på SD för att de vill hjälpa fler flyktingar på plats och samtidigt ta ansvar för alla grupper i vårt land som behöver hjälp. Nu har det t ex gått så långt att Stadsmissionen och andra hjälporganisationer prioriterar EU-medborgare framför ”vanliga svenska hemlösa”. Vi värnar ju om allas lika värde och vill inte ställa grupper mot varandra men det blir så till sist: resurserna som är ändliga räcker inte till de stora behoven och man tvingas ständigt prioritera. Man måste kunna se problembilden och diskutera hur detta ska lösas. Det gör inte någon till människofiende eller rasist för att man undrar över hur många vi kan ta emot och hjälpa utan att svika våra gamla och sjuka.

  Ser du inte alls problemen med segregationen, arbetslösheten, bristen på bostäder, kriminaliteten i invandrartäta områden, belastningen på kommunerna osv? Det kostar också enorma summor och vi alla som är med och betalar måste få komma till tals om fördelningspolitiken.

  Det går inte att bortse från lagens funktion, i både det andliga och världsliga regementet, om man inte vill ha anarki, även om det skulle vara en kristen anarki . ”Land ska med lag byggas” har gällt och gäller än. Många kristna tycker det är mycket tveksamt att uppmana till civil olydnad och lagtrots när det gäller att försvåra polisens arbete vid beslutade utvisningar t ex , eller arbeta för att papperslösa, som uppehåller sig illegalt i vårt land, ska ha långtgående rättigheter. Man drar andra slutsatser av vad som både är lagligt och rimligt för vårt samhälles bästa, och stämmer överens med tron. Man tänker inte bara med hjärtat utan använder förnuftet i sin samhällsanalys.

  Gilla

  1. Hej Gun!

   De artiklar jag länkar till i inlägget ovan omfattar tillsammans över 100 A4-sidor, och jag och vänner till mig går därigenom mängder med bibelord och ger ett helhetsperspektiv på vad Bibeln säger om flyktingskap, gästfrihet och medmänsklighet. Se exempelvis https://helapingsten.wordpress.com/2010/09/18/framlingskarlek-och-fiendekarlek/ https://helapingsten.wordpress.com/2014/07/18/varfor-kristna-inte-ska-vara-nationalister/ https://helapingsten.wordpress.com/2014/06/18/elof-herrstrom-granslost-rike/ och http://amen.se/2012/02/10/invandrare-i-bibeln-en-skissartad-sammanstallning/ Det är snarare du i din kommentar som använder dig av ett enda bibelord, Rom 13 – ett bibelord som inte ens nämner invandring!

   Jag tror också att många kristna som röstar på SD TROR att deras politik hjälper fler flyktingar, men det stämmer ju inte och det är därför jag informerar om det. SD vill som enda riksdagsparti sänka biståndet med 30%, ca 10 miljarder kronor, samtidigt som de vill sänka invandringen med 90% och menar sig då spara 150 miljarder kronor http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19400607.ab (en siffra som kritiseras av ekonomer eftersom Sverige på lång sikt tjänar på befolkningsökning). Den utlovade ”hjälpen i närområdet” genom UNHCR omfattar bara ynka två miljarder kronor. Eftersom man samtidigt sänker biståndet handlar det inte om mer hjälp till människor utomlands, utan mindre.

   Sen har du ett ”vi och dom”-tänk när det gäller hemlösa. Det är förstås fullständigt rimligt att stadsmissioner prioriterar de allra mest utsatta, oavsett vilken hudfärg de har. Min erfarenhet är att hemlösa EU-migranter är än mer utsatta än infödda hemlösa eftersom de inte har tillgång till något trygghetssystem överhuvudtaget, de får inte ens subventionerad sjukvård här i Sverige, men om en infödd har större problem ska den givetvis prioriteras.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

  2. Tack, Gun, för din klockrena anslys och reflektion! Jag ks bara sögs amen till din kloka argumentation. Samtidigt beklagar jag djupt att Micaels missriktade godhetsiver och obibliska ideologi tycks hindra honom från att ta till sig fakta och verklighet som krockar med hans föreställningar.

   Gilla

 15. Jag citerar här ett klok inlägg av en Fb-vän:

  ”Enligt UNHCR kostar ett stort tält till en familj 2077kr på plats, 95% av pengarna går alltså direkt till de behövande.

  Ett ”ensamkommande flyktingbarn” (+20 år) som kommer till Sverige betalar staten mellan 4500kr-5500kr om dagen för till Bert m.fl.

  Det innebär att 72 familjer kan få tak över huvudet och en basal trygghet för samma peng som vi hjälper 1 ”barn” och Bert att öka sin förmögenhet.

  Vad väljer ni som inte röstar SD?

  SD väljer de 72 familjerna, hur är det rasistiskt?

  På ett år blir det 864 Familjer som får trygghet i form av tak över huvudet jämfört med att 1 ”barn” har fått bo i Sverige.

  Vad vill du säga till de 864 familjerna som ni valde bort??

  Tänkt om det dessutom är så att vi med skattemedel hjälper jihadister att etablera sig i Sverige bland dessa ”barn”. Tänk om. Vi betalar för vår egen undergång med skattemedel om så är fallet.”

  Gilla

  1. Hej Bengt!

   För det första utgår din vän från att flyktingbarnet (alltid?) är +20 år. För det andra: folk behöver mer än ett tält!!! Tänk till lite, människa. Om vi ska ge människor i flyktingläger samma levnadsstandard och trygghet som ett flyktingbarn får i Sverige räcker inte 2700 spänn!! Det borde du väl förstå?

   Det är ju det jag sagt hela tiden – pengar hjälper bara ”fler” i flyktingläger om det hjälper dem mindre. Vi ser hur ledaren för Right Hand Aid ovan argumenterade för att en person i ett flyktingläger bara kostar 6000 kronor i månaden att hjälpa. Vad är det för mesig hjälp? Nog kan saker vara billigare utomlands ibland, men att spendera så lite pengar på människor i flyktingläger förutsätter att man hjälper dem mycket, mycket mindre jämfört med hur vi hjälper svenskar i nöd.

   Jag är ogift, men säg att jag skulle få ett barn. Det barnet skulle enligt beräkningar kosta ca 1,4 miljoner fram till sin 18-årsdag. Säg att jag slänger bort barnet i skogen och spenderar 1,4 miljoner, de pengar jag och samhället sparat, på godisklubbor för en krona styck. Då skulle jag kunna ge godis till 1,4 miljoner barn.

   Eller med ditt exempel – tält till 500 familjer. Alltså finns inget argument för oss att föda barn. Men som sagt behöver barn i flyktingläger mer än tält. Faktum är att det inte går för mig att köpa trygghet, fred och sociala trygghetssystem särskilt enkelt. Enda sättet för att garantera att ett barn skulle få samma levnadsstandard som mitt barn skulle fått, är att välkomna det till Sverige.

   Gilla

 16. Micael om ditt projekt är att alla barn i världen skall ha svensk levnardsstandard och bo i Sverige så var ärlig med det. Ska vi hjälpa ett av 100 barn med det och låta resten svälta ihjäl? 20 kronor om dagen låter lite men för en familj med 5 personer är det 3000 kr i månaden vilket många familjer lever på här i Thailand som ändå har en högre kostnadsbild klarar sig på. I länder som dessa är mycket av livsmedelsproduktionen och distributionen skattebefriade vilket skapar ett helt annat kostadsläge. Tre mål mat om dagen är mindre än 10 kronor. Hälften av pengarna är kvar till annat.

  Gilla

 17. Sällan har jag läst så mycket svammel på någon blog i universum som på denna.

  UNHCR har som riktlinje att det kostar 6.000 kronor att ge en person ”full service” i ett åar i en läger på plats! Det är inte mina siffror.

  Fortfarande är det så, att i dag kommer tusentals av jihadkrigare till Sverige förklädd som flyktingar från de områden, där det härskar krig och anarki. Vad skall vi med dem här bland våra barn? Våra Barnbarn? Kommande generationer? de har ju aldrig bevisat att de kan leva i homogena samhällen. vad är det som gör att så många önskar att importera denne ofred?

  jag fattar inte motiven, när vi för samma pengar som det koster i Sverige kan hjälpa mellan 150 och 300 gånger så många på plats eller i närområden! Förklara snälla för mig, vad motivet är!

  Gilla

 18. Mikael Grenholm.

  Du är inte verklighetsbaserad i dina resonemang.

  Låt mig berätta en sk för dig:
  Våren 2013 bad FN:s flyktingorgan UNHCR världens länder om pengar. De bad om 12 miljarder kronor för att kunna hjälpa de 2 miljoner flyktingarna i de tältläger som fanns i Jordanien.

  Sverige gav futtiga 40 miljoner, alltså ca. 3 %.

  Det är dåligt. Urdåligt!

  Den skattefinansierade invandringen (vilket det faktiskt är) kostar oss minst 70 miljarder/år netto, men mer sannolikt 400 miljarder/år.

  Migrationsverker behöver 12 miljarder YTTERLIGARE för att kunna TA EMOT de som valt att resa 4000 km. hit. Sedan skall de försörjas.

  Mikael, du är en charlatan. En djävulens hantlangare!

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s