Antika mirakulösa Jesushippies

mirakler plus aktivism

Jag har många strängar på min lyra: pluggar freds- och konfliktstudier, är med och leder en husförsamling, leder en biståndsorganisation, leder en aktivistgrupp, en evangelisationsgrupp och skriver blogginlägg, debattartiklar, håller föredrag och så vidare. Men! Ett av mina coolaste projekt som sker i det tysta är boken jag skriver för ett amerikanskt förlag: Ancient Miraculous Jesus Hippies!

Bokens tes är att den sanna profetiska kyrkan genom tiderna förenat mirakler med aktivism för fred och rättvisa. Det finns mängder med kristna rörelser som gjort detta i kyrkohistorien, och många av dem har varit underdogs medan den institutionella kyrkan ägnat sig åt förföljelse, korståg, framgångsteologi och andra dumheter.

Exempel på karismatiska aktiviströrelser är den prekonstantinska fornkyrkan, ökenväckelsen, klosterrörelsen, franciskanerorden, valdensarna, anabaptisterna, gråkoltarna, de tidiga pingstvännerna, Jesusfolket, Vineyard och Iris Global.

I somras talade jag om flera av dessa rörelser i ett föredrag på festivalen Frizon, titulerat ”Karismatisk aktivism i Andens kraft”. Här kan ni lyssna på det:

Här är anteckningarna till föredraget.

About Micael Grenholm

Activist, apologist and author residing in Uppsala, Sweden. Editor for Hela Pingsten and pcpj.org. Love revival, peace, justice and evangelism.

Posted on 11 februari, 2015, in Frälsning mirakler och aktivism and tagged , , , . Bookmark the permalink. 6 kommentarer.

  1. Och kväkarna.

    Gilla

  1. Pingback: Hur Hela Pingsten kan bli en kyrklig folkrörelse | Hela Pingsten

  2. Pingback: Hur Konstantin förstörde kyrkan – inblick i min kommande bok | Hela Pingsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: